• Informacje na temat:

    warzywa z ryżem w tortilli

Przepisy na temat: warzywa z ryżem w tortilli
  • Pomysły na obiad w 15 minut

    Sposób przygotowania Wołowinę kroimy w paski. Podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy i kroimy - cebulę w krążki, pomidorki na połówki, ogórka w plasterki. Na tortilli układamy(...) i podsmażamy na patelni. Kiedy kurczak się zarumieni dodajemy małe różyczki brokułu, pokrojoną w kostkę paprykę i ananasa. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.  

  • Raz lub dwa razy w tygodniu wprowadzam dzień bezmięsny. To danie na taką okazję świetnie pasuje. Zwiera sporą porcję warzyw, a pod dodaniu ryżu można się nim spokojnie najeść. Na dodatek jest dość szybkie w przygotowaniu. Polecam.

  • Sprawdzone sposoby

    ...1. Zupę w stylu meksykańskim możesz przygotować na bazie mniejszej ilości wody, uzyskasz wtedy gęsty sos. Podaj go na przykład z ryżem, w tortilli lub z naleśnikiem. 2. Zupy kremy możesz, poza(...) w cząstki. Bez problemu kupisz ją w sklepie w paczkach lub na wagę. 4. Nadmiar zupy możesz przelać do plastikowych pojemników, zamrozić i podać innego dnia. 5. Zupy z warzywami o rzadszej konsystencji...

  • Sprawdzony przepis na "Tortille z ryżem i warzywami"

  • Potrawy na cały tydzień

    ..., ułóż na nich po porcji masy buraczanej z serkiem.  3. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka kiszonego, śledzia. Udekoruj czerwoną cebulą i natką pietruszki.  Placki kukurydziane z warzywami Sposób przygotowania 1. Mąkę zagnieć z wodą i solą, owiń folią na pół godziny. Formuj kulki, wałkuj, smaż około 40 sekund z każdej strony.  2. Warzywa pokrój, usmaż na oleju, wlej kilka łyżek wody...

  • Sprawdzony przepis na "Smażone warzywa z ryżem"

  • ..., przecier pomidorowy, pikantny ketchup i pikantny sok pomidorowy. Warzywa z mięsem dusimy, aż do odparowania wody. W trakcie duszenia doprawiamy do smaku przyprawami i podajemy z ryżem lub plackami...

  • zdrowe i smaczne

  • Wypróbowany przepis na "Pieczone warzywa w tortillach"

  • Po długiej przerwie wracam z nowym pomysłem na prosty, a zarazem wyśmienity obiad. Dużo warzyw, pożywny kurczaczek i mało kaloryczny ryż to jest moja dzisiejsza propozycja.

Artykuły na temat: warzywa z ryżem w tortilli
  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    ...w dobraniu potraw właściwych dla ulubionej kuchni. Kuchnia śródziemnomorska - to przede wszystkim warzywa i sery, na pewno więc warto zadbać o różnorodne przystawki. Do sałatki greckiej dodaj(...) pomiędzy gęstymi sosami i miękkimi plackami z Indii, zasmażanym ryżem rodem z Tajlandii a wietnamskimi zupami pho. Rozgrzewające, dobrze przyprawione dania idealnie nadadzą się na zimniejsze miesiące...

  • Niestety, minął już czas, gdy na naszych stołach królowały zielone sałatki i warzywa wprost z przydomowego ogródka. Ale czy zima pod względem żywieniowym nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania? Fot. 123RF Myli się ten, kto uważa, że zima to fatalna pora dla smakosza. Co prawda, na naszych stołach braknie świeżych ogórków i najbardziej aromatycznych pomidorów, ale w ich miejscu pojawiają się najsmaczniejsze o tej porze roku warzywa korzeniowe. Chociaż ilu z nas wzgardza bulwami, warto dać im...

  • Dzień dziecka w kuchni

    ..., podsmażyć na złoto na 2-3 łyżkach oliwy, odłożyć. 2. Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu. 3. Pomidora, paprykę i cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z wystudzonym ryżem(...) wzbogacą podsmażone na oliwie warzywa, np. marchew drobno utarta, seler naciowy pokrojony w kostkę albo talarki zielonych lub czarnych oliwek. 1. Mięso przysmażyć na 2-3 łyżkach oliwy. Cebulę oczyścić...

  • Zapomniane warzywa powoli znów wracają do łask. Jednym z nich jest topinambur, który dzięki swoim właściwościom, stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla wszechobecnych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Słonecznik bulwiasty, bulba, bulwa, świniak, gruszka ziemna czy też świński orzech - to tylko niektóre z nazw, jakie przylgnęły do tego warzywa. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą z nich jest ta, którą nadali mu Francuzi - topinambur. Jest to roślina, którą na początku XVII wieku, przywiózł z...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...cebuli. OBIAD: Mintaj z warzywami 200 g mintaja upiecz w folii. Na oleju podduś pokrojoną marchewkę, paprykę, cebulę i cukinię. Ułóż rybę na warzywach. Zjedz z ryżem. KOLACJA: Tortilla z szynką(...) przecież warzywa w miniaturze) i dokładać po garstce do kanapek lub sałatek. Sięgaj po cytrusy, jabłka, gruszki, suszoną żurawinę. Częściej gotuj kasze (jaglaną!). NIE dla tych, które najsilniej...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Dania ubogie w kalorie

    Wołowe frykadelki z ryżem Składniki na 4 porcje: 1 żółta papryka, 1 czerwona papryka, 15 dag porów, sól, 2 małe rzymskie sałaty, 2-3 łyżki białego octu winnego, pieprz, 2 łyżki oliwy, 1 ogórek(...) groszek konserwowy, pomidory i ugotowany ryż. Przyprawić do smaku, zagotować. Ryż z warzywami wymieszać z ogórkami i przygotowanym sosem. Wyłożyć na talerze. Na ryżu umieścić frykadelki. Udekorować...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Każdy, kto chce odżywiać się zdrowo, z pewnością ma świadomość, jak ogromne znaczenie dla naszego organizmu mają warzywa. To doskonałe źródło wielu witamin, jednak kilka niepozornych czynności może skutecznie pozbawić je wielu wartości odżywczych. Chcąc jeść zdrowo, nie możemy wykluczyć ich z diety. Świeże warzywa to podstawa do stworzenia odpowiednio zbilansowanego posiłku. Warto jednak pamiętać, że w przypadku odżywania liczy się nie tylko to, co zjadamy, ale również w jaki sposób jest to...