• Informacje na temat:

    warzywa z pomidorem parówkami i makaronem

Przepisy na temat: warzywa z pomidorem parówkami i makaronem
  • Sycące zapiekanki

    ...z pestek. Brokuł oczyść, podziel na różyczki, gotuj je 5 minut, wyjmij, osącz. Parówki i przygotowane warzywa pokrój w kostkę. Wymieszaj. Oprósz solą, pieprzem i bazylią.  3. Żaroodporną formę (śr...

  • Jakaś odmiana dla makaronu.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...i od razu podaj. Z parówkami i grzybami -30 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach -3 parówki -10 dag pieczarek -średnia czerwona cebula -sól, pieprz -2 łyżki oleju -łyżka musztardy francuskiej(...) warzywa - groszek, paprykę pomidory, cebulę i oliwki wymieszaj. Nałóż sałatkę na talerze. Na wierzchu każdej porcji połóż pokrojony filet z kurczaka. Makaronowa z szynką opakowanie makaronu (np...

  • Smakuje wyśmienicie.Można podawać z makaronami, ryżem, kaszą, grzankami :)

  • Szybki i tani obiad

    ...: W garnku roztopić łyżkę masła, i przesmażyć pokrojoną w kostkę szynkę. Wlać litr wody, dodać bulion i warzywa z mrożonki. Ziemniaki obrać i pokroić na 2-3 cm kawałki. Dodać do zupy, doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować 20 minut. Parówki pokroić w plastry i obsmażyć na maśle. Zupę jeszcze raz doprawić i podawać z parówkami. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 2430 kJ/580 kcal Tu...

  • Ten przepis wymyśliłam, gdy dzieci były małe. Nie chciały jeść makaronu z mięsem mielonym więc zamiast dodałam parówki, teraz gdy są już dorosłe dalej uwielbiają to danie..

  • Coś "na ząb"

  • Na prawdę szybka wersja popularnej tortilli. O wiele zdrowsza od tej kupowanej w przydrożnym barze ;)

  • Smaczny pomysł na "Gulasz z parówkami"

  • Sprawdzony przepis na "Warzywa z kurczakiem i makaronem"

Artykuły na temat: warzywa z pomidorem parówkami i makaronem
  • ​Makaronowy recykling

    ...oraz solą, pieprzem i oregano. 2/3 tej mieszanki wylać na makaron, przykryć pokrojonymi w cienkie plastry pomidorami, uduszoną cukinią i pieczarkami. Na warzywach rozłożyć boczek i tarty ser(...) po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sałata, pomidorami i sosami, udekorowane listkami ziół. Zapiekanka makaronowa z parówkami Składniki na 6 porcji: 1/2 opakowania ugotowanego dowolnego...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Dieta dla osób z grupą krwi A

    ...produktami sojowymi, np. parówkami, smalcem, tofu. Jedz dużo ryb - zalecane są makrela, łosoś, dorsz, sardynki, szczupak, karp. 4. Bez pszenicy Odstaw produkty pszenne, pumpernikiel, chleb...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ..., cukinia, olej, słonecznik, makaron razowy, mleko kokosowe Podduś na oleju starte na wstążki warzywa. Dodaj mleko kokosowe, wymieszaj z ugotowanym makaronem, posyp nasionami słonecznika. Czwartek(...) cukru, który jesz codziennie, nie wiedząc nawet o tym. Jest głównie składnikiem żywności wysoko przetworzonej, ale ukryty jest także w wędlinach, nabiale, a nawet niektórych warzywach i owocach...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Zioła zamiast soli

    W latach 50. XX wieku mieszkańcy północnej Japonii licznie umierali na udary mózgu. Przyczyną masowej zachorowalności było spożywanie ogromnej ilość soli kuchennej: 18 gramów na dobę. Dzięki szerokiej kampanii społecznej Japończycy zaczęli ograniczać solenie. Po kilku latach śmiertelność spadła. Charakterystyczne dla mieszkańców kraju kwitnącej wiśni nadciśnienie tętnicze krwi również uległo zmniejszeniu.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...pszennych - będą mniej tuczące! Gdy źle trawimy surowe warzywa Niektóre osoby mogą skarżyć się na wzdęcia, a nawet biegunki po zjedzeniu dużej ilości tzw. surowizny. W takim wypadku lepiej jeść warzywa(...), cukinię, bakłażan), gotować na parze (np. kalafior, brokuł). Polecamy też warzywa duszone w sosie własnym - pyszne i lekkostrawne. Napoje dobre dla figury W ciągu dnia nie zapominajmy o piciu...

  • Niestety, minął już czas, gdy na naszych stołach królowały zielone sałatki i warzywa wprost z przydomowego ogródka. Ale czy zima pod względem żywieniowym nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania? Fot. 123RF Myli się ten, kto uważa, że zima to fatalna pora dla smakosza. Co prawda, na naszych stołach braknie świeżych ogórków i najbardziej aromatycznych pomidorów, ale w ich miejscu pojawiają się najsmaczniejsze o tej porze roku warzywa korzeniowe. Chociaż ilu z nas wzgardza bulwami, warto dać im...