• Informacje na temat:

    warzywa na patelnie z mozzarellą

Przepisy na temat: warzywa na patelnie z mozzarellą
  • Frykadelki z mozzarellą oraz pesto

    ..., osącz. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć ziemniaki,dymki i groszek cukrowy (bez rozmrażania).Smaż razem 10 minut. Pod koniec dodaj pomidorki. Warzywa posyp solą oraz pieprzem. 4. Mozzarellę pokrój w plasterki. Frykadelki wysuń z piekarnika.Rozłóż na nich ser i pesto. Zwiększ temperaturę do 200 st. Piecz jeszcze ok. 5 minut, aż ser zacznie się topić. Usmażone warzywa wymieszaj z sosem pomidorowym...

  • Dziś polecam Wam trochę kolorowej fantazji.

  • Pożywna zapiekanka z mozzarellą i szpinakiem

    Sposób przygotowania Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj obraną i pokrojoną cukinię i szpinak. Duś aż zmiękną, dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołową. Roztrzep jajka, wlej na patelnię z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i umieść w wysmarowanej masłem tortownicy. Posyp serem i zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

  • zdrowo i kolorowo

  • Warzywa z lekkim farszem

    ...i odetnij z nich czubki. Dorzuć do ziemniaków i obgotuj przez 5 minut. Warzywa odcedź i poczekaj, aż przestygną. Ziemniaki lekko wydrąż, a z cebul wyjmij po 3-4 wewnętrzne warstwy.  2. Marchewkę(...), tymianek i kurkumę, oraz po szczypcie soli i pieprzu. Na końcu dodaj keczup, posiekaną zieleninę i cebulkę.  4. Przygotowanym farszem ponadziewaj warzywa. Ułóż je w naczyniu do zapiekania posmarowanym...

  • Szybkie, jednogarnkowe i niedrogie. Mojej córeczce i mężowi bardzo smakuje ale ile ludzi tyle gustów. Smacznego.

  • Kaszotto z mięsem i warzywami

    Sposób przygotowania 1. Kaszę gotuję w bulionie warzywnym wg przepisu na opakowaniu. Cukinię kroję w plastry, czerwoną paprykę w kostkę. Warzywa skrapiam olejem, doprawiam solą i pieprzem. Smażę na patelni grillowej 6-7 min.  2. Kaszę mieszam z usmażonymi warzywami i drobno posiekanymi listkami bazylii (1-2 łyżki). Przed podaniem posypuję startą mozzarellą. Dekoruję listkami bazylii...

  • "Prosty sposób na ciepłą kolację"

  • Faszerowane warzywa

    ...bakłażany napełnij farszem. Ułóż na tackach do grillowania. Postaw na rozgrzanym ruszcie. Grilluj ok. 35 minut. Udekoruj gałązkami tymianku. Cukinia z mozzarellą Składniki: 4 cukinie 20 dag...

  • Pyszne warzywa z pędami bambusa i grzybkami mun. Proste do wykonania danie. pełne chińskich smaków.

Artykuły na temat: warzywa na patelnie z mozzarellą
  • Zapiekanka warzywna z mozzarellą

    ...w plastry o równej grubości. Warzywa układamy dość ścisło, naprzemiennie, w pionie tak, żeby wypełniły całe naczynie. Oprószamy je pieprzem i solą, a na koniec polewamy 6-7 łyżkami oliwy z oliwek. Przykrywamy w miarę szczelnie folią aluminiową i pieczemy godzinę w 200ºC.  Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z naczynia zdejmujemy folię, warzywa posypujemy serem i zapiekamy 15 minut...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Tosty z mozzarellą i domowym bazyliowym pesto

    ...obrać, najpierw pokroić wzdłuż w plasterki, a następnie na ukośne kawałki. Na patelni rozgrzać masło. Smażyć na nim marchewki i szalotki przez 5 minut. Warzywa posypać solą oraz pieprzem. Podlać bulionem warzywnym. Dusić pod przykryciem 8-10 minut. Od pięciu gałązek bazylii oderwać listki. Wymieszać je z warzywami z patelni. Suszone pomidory pokroić w kosteczkę. Tosty rozwałkować. Składać je po...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Calzone z warzywami

    ...posiekaj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć starte warzywa, por, pieczarki oraz cebulę. Mieszając smaż ok. 10 min. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw. Do wystudzonych warzyw dodaj...

  • Obejrzyj film, odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj jeden z trzech Multicookerów firmy Philips! Multicooker to wspaniałe, wielofunkcyjne urządzenie, które z powodzeniem zastępuje garnek, piekarnik, parowar i patelnię. Dzięki niemu będziesz w stanie przygotować smaczne i zdrowe dania główne oraz desery bez najmniejszego wysiłku. O zaletach Multicookera dowiesz się więcej czytając nasz Temat specjalny. Obejrzyj poniższy film, a następnie za pomocą formularza konkursowego odpowiedz na...

  • Prosto z patelni

    ...w zimnej wodzie. Kluseczki smażyć 5 minut na maśle. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Podawać z wcześniej przygotowanym sosem. Krewetki z warzywami z patelni Składniki: 16 mrożonych...

  • Każdy, kto chce odżywiać się zdrowo, z pewnością ma świadomość, jak ogromne znaczenie dla naszego organizmu mają warzywa. To doskonałe źródło wielu witamin, jednak kilka niepozornych czynności może skutecznie pozbawić je wielu wartości odżywczych. Chcąc jeść zdrowo, nie możemy wykluczyć ich z diety. Świeże warzywa to podstawa do stworzenia odpowiednio zbilansowanego posiłku. Warto jednak pamiętać, że w przypadku odżywania liczy się nie tylko to, co zjadamy, ale również w jaki sposób jest to...

  • Warzywa faszerowane

    ...), osolić. Pomidory i ser pokroić w kostkę. Zmieszać z ryżem, pieczarkami i warzywami z patelni. Nadziać tym bakłażana, ułożyć go na posmarowanej olejem blaszce, skropić z wierzchu oliwą. Piec w temp. 200(...) łyżeczką pestki, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić resztę posiekanej cebuli, dodać pokrojone warzywa, chwilę smażyć, doprawić do...

  • Niestety, minął już czas, gdy na naszych stołach królowały zielone sałatki i warzywa wprost z przydomowego ogródka. Ale czy zima pod względem żywieniowym nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania? Fot. 123RF Myli się ten, kto uważa, że zima to fatalna pora dla smakosza. Co prawda, na naszych stołach braknie świeżych ogórków i najbardziej aromatycznych pomidorów, ale w ich miejscu pojawiają się najsmaczniejsze o tej porze roku warzywa korzeniowe. Chociaż ilu z nas wzgardza bulwami, warto dać im...