• Informacje na temat:

    warzywa mrożone i piersi

Przepisy na temat: warzywa mrożone i piersi
  • Wielowarzywna zupa na piersi kurczaka

    Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki po 20 dag selera i bakłażana 4 gałązki tymianku 5 gałązek oregano, olej 800 ml wywaru drobiowego 15 dag mrożonej fasolki, sól 10 dag pomidorków koktajl. 20 dag piersi kurczaka, pieprz Przygotowanie: 1. Cebulę oraz czosnek obierz, poszatkuj, oczyszczone marchewki pokrój w plasterki. Kawałek selera pozbaw skórki...

  • Pyszna kawa w sam raz na wiosenne chwile na słońcu :)

  • Zapiekane piersi kurczaka

    ...● 60 dag piersi kurczaka ● 50 dag pieczarek ● 6 łyżek masła ● 10 dag mrożonej karotki ● 10 dag mrożonego groszku ● łyżeczka soli ● łyżeczka mielonej...

  • Wypróbowany przepis na "Mrożone ciastka"

  • Co dobrego w brokułach?

    Brokuły ostatnio często goszczą na naszych stołach. I słusznie, są smaczne i zdrowe, a do tego bardzo łatwo przygotować z nich coś niezwykłego. Nie trzeba na nie czekać aż do wiosny, gdyż są dostępne przez cały rok, zarówno świeże, jak i mrożone.

  • Pyszne jak wszystkie dania , które mam :]

  • Zimowa sałatka z kurczakiem

    Składniki: 250g mięsa z piersi kurczaka Oliwa z oliwek Ok. 250 g mrożonych warzyw (marchewka, brokuły, groszek, fasolka szparagowa) Sos vinegrette Świeży szczypiorek Przygotowanie: Kurczaka przysmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek. Warzywa ugotuj na parze. Do salaterki przełóż usmażonego kurczaka i warzywa, całość polej sosem.

  • Świetna opcja na weekend. Ciasto robi się w 30 minut, nie wymaga pieczenia i jest zimne. Dodatkowo zadowoli wszystkich miłośników czekolady :)

  • Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką

    Składniki dla 4 osób: 1 kg piersi z indyka opakowanie mrożonego szpinaku papryka plastry żółtego sera kilka łyżek sera startego pół szklanki bułki tartej 2 łyżki masła(...) 180°C przez 20 minut. Podawaj z warzywami. Czas przygotowania: około godziny...

  • Danie smaczne i lekkie. Pierś jest bardzo soczysta.

Artykuły na temat: warzywa mrożone i piersi
  • Potrawka z pieczarkami

    Kurczak i warzywa.

  • Kiedy za oknem pełnia lata, a prażące słońce i wysokie temperatury stają się nad wyraz męczące, każdy z nas marzy o chwili orzeźwienia. Dobrym sposobem na przetrwanie upałów jest sięgniecie po chłodne napoje, takie jak mrożona herbata. Fot. 123RF/Picsel a nami pierwsza fala letnich upałów, a prognozy na kolejne tygodnie zwiastują ciąg dalszy. Niestety część z nas musi przetrwać gorące dni w rozgrzanym do czerwoności mieście, z utęsknieniem czekając na zaplanowany urlop. Jeżeli nie możemy...

  • Obiad z mrożonki

    Mrożone warzywa można wykorzystać do zup, ale też do dań wykwintnych.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Jamiego Olivera rewolucja na szkolnych stołówkach

    Jamie oddziela piersi, udka i skrzydełka, a resztę kurczaka - korpus z kośćmi, skórą i chrząstkami miksuje na gładką masę. Dzieci krzywią się z obrzydzeniem. Jamie dodaje mąkę i masę chemicznych ulepszaczy, panieruje nuggetsy w bułce tartej i wrzuca na patelnię. Zapytane o zdrowsze mięso, dzieci wskazują piersi i udka. Ale zapytane o to, co chciałyby zjeść, wszystkie wybierają nuggetsy.

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Wierzę, że z rakiem można wygrać

    Ewa Bulisz o tym, że jest chora, dowiedziała się dlatego, że się uparła. Wymusiła skierowanie na biopsję, choć usłyszała, że ma się nie przejmować zmianą widoczną w USG, bo jest za młoda na raka piersi. Ten upór uratował jej życie.

  • Mimo wysiłków specjalistów od żywienia, warzywa i owoce wciąż za rzadko goszczą na naszych stołach. Amerykanie chcą to zmienić i ruszają z wielką ofensywą, która w niekonwencjonalny sposób ma zachęcać do jedzenia tych produktów, przekonując, że są one... atrakcyjne i "trendy". Fot. 123RF/Picsel Można powiedzieć, że warzywa są ostatnio rozchwytywane. Producenci mini marchewek postanowili dokonać powtórnego pozycjonowania tej zdrowej przekąski na rynku - tym razem nawiązując jednak do praktyk...

  • Biust w górę

    Gdy biegasz, jeździsz na rolkach albo tańczysz, twój biust kołysze się i podskakuje, co powoduje gwałtowne rozciąganie tkanek i więzadeł odpowiedzialnych za jego napięcie. Dobry sportowy biustonosz unieruchamia piersi i w ten sposób zabezpiecza je przed utratą jędrności.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...