• Informacje na temat:

    warzywa duszone w piwie

Przepisy na temat: warzywa duszone w piwie
  • Oktoberfest w twojej kuchni

    ...również gotowane warzywa, przede wszystkim ziemniaki oraz kiszona czy duszona kapusta. Ogromną rolę w dziejach niemieckich kulinariów odgrywają także produkty mączne. Spätzle - specjał z południa To...

  • Przepyszne, aromatyczne i lekkie warzywa do obiadu.

  • 1 karp (ok. 1 - 1,5 kg); pęczek włoszczyzny bez kapusty; 2-3 cebule; 2 ząbki czosnku; 250 ml piwa; 1 cytryna, z której ścieramy skórkę na drobnej tarce, a sok wyciskamy; 3 goździki; 3 ziarna ziela angielskiego; 10 ziaren pieprzu; 50 g rodzynek; 1 łyżka masła; sól, pieprz.

  • Tak przygotowane warzywa mozna potraktować jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.

  • Przepis na idealne naleśniki

    ..., fasoli, soczewicy, przesmażonych pieczarek. Do każdego z tych składników można dodać duszone warzywa, ser pleśniowy lub fetę oraz świeże zioła. Ekspresowe rady Naleśniki na słodko polej czekoladą albo...

  • Smaczny pomysł na "Duszone warzywa"

  • Pora na pora

    Dlaczego Walijczycy uznali go wraz z żonkilem za narodową roślinę - nie wiadomo. Wiemy natomiast, że pochodzi od jednej ze starożytnych odmian czosnku, a hodowali go Hebrajczycy, którzy nauczyli się tego od Egipcjan.

  • Nieskomplikowane, smaczne, do przygotowania w 50 minut. Mięso drobiowe wzbogacone aromatem piwa, do tego warzywa. Myślicie, że można się najeść do syta? Pewnie, że tak... spróbujcie!

  • Kuchnia Pięciu Przemian

    ...powodują uczucie napięcia wewnętrznego, niepokoju i drażliwości. Najkorzystniejsze są pokarmy neutralne, które budują Chi i zapewniają organizmowi wszystko, czego potrzebuje. Należą do nich zboża, warzywa(...) wszystkim zielone warzywa i owoce, które pomagają w produkcji krwi. Najlepsze dla nas są owoce i warzywa naszej strefy klimatycznej - należy unikać owoców egzotycznych. Zapomnijmy o pomarańczach...

  • Smaczny pomysł na "Kaczka w piwie"

Artykuły na temat: warzywa duszone w piwie
  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Jedz kalarepę

    ...octu. Tak przyrządzona kalarepa zastąpi warzywa na ciepło.

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Dieta o niskim indeksie glikemicznym

    ..., duszone i suszone) oraz nabiał. Produkty o wysokim indeksie glikemicznym (IG powyżej 50) trzeba natomiast ograniczać, ponieważ podbijają cukier. To zaś jest groźne nie tylko przy cukrzycy. Wysoki(...) wszystkim trzeba maksymalnie urozmaicać posiłki, jedząc jak najwięcej produktów bogatych w błonnik (są to surowe warzywa, płatki wielozbożowe, płatki owsiane, razowe pieczywo, grube kasze). Błonnik...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Lekka dieta

    ...należy wyeliminować produkty kwaśne oraz te o dużej zawartości błonnika: soki koncentrat pomidorowy, warzywa cebulowe i strączkowe, także cytrusy (grejpfruty, pomarańcze, mandarynki, cytryny) oraz...

  • Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy trochę chęci i inwencji twórczej, aby stworzyć danie, które na długo pozostanie w pamięci naszych gości – sprawdź nasze propozycje, które przedstawimy wraz z Szefem Kuchni Borwaru Lubicz – Rafałem Kosińskim . Piwo jako półprodukt do przygotowania dań to nie nowość. Historia jego wykorzystania w kuchni sięga czasów średniowiecznych. Wytwarzane było...

  • Katarzyna Bosacka: Algi na fali

    ...wołowej (choć jest to żelazo gorzej przyswajalne). Wiele wodorostów - podobnie jak jaja czy warzywa strączkowe - ma dużo niezbędnych aminokwasów. W algach znajdziemy też jod potrzebny do prawidłowego...

  • Skorzonera – zapomniane warzywo, które powoli zaczyna wracać na nasze stoły. Nie tylko doskonale smakuje, ale również ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Chociażby z tego względu warto się wysilić i poszukać jej na lokalnych targowiskach. Fot. 123RF/Picsel Chociaż nazwa skorzonera brzmi egzotycznie, jest to zimowe warzywo, które już wieki temu pojawiało się w wielu polskich przepisach. Niestety, z nieznanych powodów zapomnieliśmy o nim i dopiero teraz, po wielu latach, odkrywamy je na...