• Informacje na temat:

    warzywa do pulpetów

Przepisy na temat: warzywa do pulpetów
  • Zupa z soczewicy z pulpetami rybnymi

    Sposób przygotowania 1. Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju. Obierz szalotki i czosnek, drobno posiekaj. Podsmaż je (2 minuty)i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je 2 minuty,po czym zalej wodą. Gotuj na małym ogniu 10 minut. Opłucz soczewicę, osącz i wrzuć do rondla. Dodaj listek laurowy, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Na 10 minut przed końcem wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Przypraw do smaku...

  • Przepis wart wypróbowania: "Sałatka do pulpetów"

  • Pomysł na obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!

    ...sojowym i ziołami prowansalskimi. Dodać pokrojony czosnek, podlać wodą i wymieszać. Na tak przygotowane warzywa wyłożyć wcześniej przygotowane pulpety, patelnie przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu...

  • Super rozgrzewające danie.

  • Flaki z pulpetami

    ..., - sól Przygotowanie: Warzywa oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce. Flaki sparzyć wrzątkiem i dodać wraz z warzywami do gotującego się wywaru. Oprószyć majerankiem, dodać ziele angielskie i listek...

  • Leczo z pulpetami nie ma jak to warzywa z pulpecikami obiad na medal!

  • Kotleciki są pyszne

    Z warzywami Składniki dla 4 osób: 40 dag mięsa mielonego jajko kajzerka pół szklanki mleka kilka łyżek bułki tartej cebula 4 dymki olej Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój, zeszklij. Bułkę namocz w mleku, odciśnij, połącz z mięsem, cebulą, jajkiem, przyprawami. Wyrób, uformuj kulki, obtocz w bułce, usmaż.2. Dymki pokrój. Boczek pokrój w kostkę, usmaż. Warzywa na patelnię...

  • Przygotowanie warzyw do zup aby nabrały intensywniejszego smaku i aromatu.

  • Pomidorowe pulpety

    ...dodać pokrojoną paprykę i smażyć. 3. Dolać wodę z pulpetów bez przypraw, wrzucić pokrojonego selera i marchewkę. Gdy warzywa są miękkie, dodać pomidory (można zagęścić delikatnie mąką, gdy będzie...

Artykuły na temat: warzywa do pulpetów
  • 4 sposoby, by przekonać dziecko do warzyw

    Jak sprytnie podać małemu niejadkowi warzywa, by stał się ich smakoszem?

  • Zapomniane warzywa powoli znów wracają do łask. Jednym z nich jest topinambur, który dzięki swoim właściwościom, stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla wszechobecnych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Słonecznik bulwiasty, bulba, bulwa, świniak, gruszka ziemna czy też świński orzech - to tylko niektóre z nazw, jakie przylgnęły do tego warzywa. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą z nich jest ta, którą nadali mu Francuzi - topinambur. Jest to roślina, którą na początku XVII wieku, przywiózł z...

  • Pulpety drobiowe w warzywnym sosie

    ...kulki. Obtocz je w mące i obsmaż ze wszystkich stron na oleju. 4. Przełóż pulpety do garnka. 5. Obierz pietruszkę i marchew, pokrój w kostkę. 6. Oczyść paprykę, pokrój. Warzywa wraz z dynią obsmaż na tłuszczu po pulpetach. 7. Dodaj je do pulpetów i zalej rosołem. Gotuj na małym ogniu przez 30 min. Potrawę posyp natką pietruszki. Zobacz również:

  • Niestety, minął już czas, gdy na naszych stołach królowały zielone sałatki i warzywa wprost z przydomowego ogródka. Ale czy zima pod względem żywieniowym nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania? Fot. 123RF Myli się ten, kto uważa, że zima to fatalna pora dla smakosza. Co prawda, na naszych stołach braknie świeżych ogórków i najbardziej aromatycznych pomidorów, ale w ich miejscu pojawiają się najsmaczniejsze o tej porze roku warzywa korzeniowe. Chociaż ilu z nas wzgardza bulwami, warto dać im...

  • Kotlety ryżowe  z sosem pomidorowo-warzywnym

    .... Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 pulpetów, spłaszczyć je jak na hamburgery. Zrumienić na oleju z każdej strony. Podawać polane sosem z warzywami. Zobacz także:

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...czy pulpetów w sosie wybieramy kawałek indyka lub piersi z kurczaka. Jeśli zaś chodzi o ryby, najbardziej polecane są: dorsz, flądra, pstrąg, a także łowione w naszych jeziorach okonie i płocie. Nie(...) pszennych - będą mniej tuczące! Gdy źle trawimy surowe warzywa Niektóre osoby mogą skarżyć się na wzdęcia, a nawet biegunki po zjedzeniu dużej ilości tzw. surowizny. W takim wypadku lepiej jeść warzywa...

  • Każdy, kto chce odżywiać się zdrowo, z pewnością ma świadomość, jak ogromne znaczenie dla naszego organizmu mają warzywa. To doskonałe źródło wielu witamin, jednak kilka niepozornych czynności może skutecznie pozbawić je wielu wartości odżywczych. Chcąc jeść zdrowo, nie możemy wykluczyć ich z diety. Świeże warzywa to podstawa do stworzenia odpowiednio zbilansowanego posiłku. Warto jednak pamiętać, że w przypadku odżywania liczy się nie tylko to, co zjadamy, ale również w jaki sposób jest to...

  • Wołowina na stole!

    ...z nasion, pokroić. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki i marchew w talarki, paprykę w kosteczkę. Warzywa zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w kostkę mięso, oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem(...) w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Warzywa zeszklić na oliwie, doprawić solą i pieprzem. Podawać z plastrami polędwicy. Wołowina po chińsku Składniki na...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...