• Informacje na temat:

    warstwy w torcie

Przepisy na temat: warstwy w torcie
  • Orzeźwiający tort cytrynowy

    ...z cytryny. Mieszaj do zgęstnienia kremu. Wystudź i przełóż nim warstwy biszkoptu, nasączonego herbatą. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem, (możesz dodać barwnik). Udekoruj nią boki i wierzch tortu...

  • potwierdzenie znanej tezy, że to co najlepsze zwykle tuczy:( ... ale co tam :)

  • Tort marchewkowy

    ...mascarpone z cukrem, skórką i sokiem cytrynowym. Przekrój ciasto w poprzek i przełóż warstwy kremem. Resztą posmaruj boki i wierzch. Posyp drugą połową orzechów laskowych.

  • NA PROSTOKĄTNYM TORCIE DEKORACJA WYKONANA TAK ŻE IMITUJE NAM BOISKO PIŁKARSKIE , PIŁKARZY MOŻESZ WSTAWIĆ W BARWACH SWOJEJ ULUBIONEJ DRUŻYNY.

  • Tort kakaowo-jogurtowy

    .... 4. Przekrój placki i przełóż warstwy kremem. Nie smaruj wierzchu. Wstaw do lodówki na 2 godziny. 5. Połącz kakao z cukrem. Rozpuść kawę we wrzątku. Dodaj kakao z cukrem, wymieszaj blenderem. Wylej na...

  • Wypróbowany przepis na "Marcepan na białym torcie z winogronami"

  • Tort czekoladowy przekładany czereśniami

    ...na pół. Ubij kremówkę. Ułóż jedną część placka na tortownicy, skrop ją 2 łyżkami wiśniówki. Posmaruj 1/3 kremówki i obsyp 1/3 pokrojonych czereśni. Tak samo ułóż pozostałe warstwy. Wierzch posmaruj...

  • jagodowy tort

  • Tort z PRL-u

    .... Pod koniec wlej spirytus. Ciasto przekrój na trzy krążki, nasącz herbatą z sokiem. Spód posmaruj połową dżemu, ułóż warstwę kremu. Ułóż drugi placek i kolejno podane warstwy. Wierzch i boki udekoruj...

  • Tort jak za dawnych lat

Artykuły na temat: warstwy w torcie
  • ​Hanna Kowalewska: Książki mają smakowite warstwy

    .... Postaci mniej, ale warstw chyba więcej. - Chyba tak. Jak w torcie - wiele smakowitych warstw. Taką przynajmniej mam nadzieję. I każda warstwa inna. Skąd pomysł na Weronikę, jej trudne...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • Tort Opium

    Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków - dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia. Wykonanie biszkoptu Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, skrobię, kakao przesiać i odłożyć. Żółtka...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort naleśnikowy

    Im wyższy tort, tym warstwy nadzienia powinny być cieńsze.

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • ​Tort czekoladowy z kremem na bazie mascarpone i świeżymi owocami

    ..., ubijając. Ciasto przekrój na 3 blaty. Posmaruj warstwy przygotowanym syropem i odstaw, aby nasiąkły. Połącz mascarpone, śmietankę i cukier puder, ubij na sztywno. Przełóż tort częścią kremu...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...