• Informacje na temat:

    warkocz z 3 mięs

Przepisy na temat: warkocz z 3 mięs
  • Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim (gotowym)

    Pyszna pieczeń - w kształcie warkocza z warzywami w sosie beszamelowym.

  • Sprawdzony przepis na "Mięsny warkocz"

  • Świąteczna mięsna plecionka

    ...roztrzepanym z mlekiem. Rulon przetnij wzdłuż na 2 części.  4. Z obu części zapleć warkocz, (stroną z mięsem do góry). Posmaruj wierzch resztką jajka. Ułóż na blaszce wyłożonej pergaminem. Wstaw do(...) żółty zetrzyj na drobnej tarce.  2. Cebulę zeszklij na łyżce oleju, dodaj czosnek i od razu zdejmij z ognia. Oba rodzaje mięsa wymieszaj z cebulą, odciśniętą kajzerką, serem, 2 jajkami i przyprawami...

  • Pyszne słodkie pieczywo. Bardzo dobre z dżemem lub powidłami, ale mi najbardziej smakuje z samym masłem. Polecam na śniadanko.

  • Ciasto z kurczakiem

    ...pokroić w słupki, blanszować 1 minutę. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę mięso pokroić na kawałki i smażyć 3 minuty na oleju. Zdjąć z patelni, doprawić solą i pieprzem. Na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę i czosnek, zalać bulionem, zagotować. Dodać śmietanę. Do sosu wmieszać listki tymianku, mięso, marchewkę i groszek i nałożyć do formy (26 cm).  ¾ ciasta rozwałkować na krążek o średnicy 30 cm...

  • Sprawdzony przepis na "Warkocz z polędwiczki"

  • Smaczny pomysł na "Warkocz gruszkowy"

  • Wypróbowany przepis na "Warkocz drożdżowy"

  • Miła i smaczna odmiana

  • Upieczony warkocz z farszem z meksykańskiej kiełbasy chorizo, papryki, żółtego sera i pieczarek. Polecam.

Artykuły na temat: warkocz z 3 mięs
  • Faszerowana pierś

    ...(2 opakowania) podziel na 4 prostokąty. Z każdego z obu stron natnij paski o szerokości ok. 2 cm. Na środku ułóż pierś. Zapleć warkocz, przekładając paski ciasta z jednej strony na drugą, aż mięso będzie(...)Przygotowanie: Umyte mięso oprósz solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki. Plasterki boczku wrzuć na suchą, mocno rozgrzaną teflonową patelnię. Smaż na złoto, aż staną się chrupiące. Przełóż je na...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Mapa smaków mojego życia

    Ewa Wachowicz: Miłość karmiona pysznościami rozkwita Smak dzieciństwa: Poziomkowe warkocze Kiedy jest mi źle, sięgam po poziomki. To mój "prozak". Ich smak przenosi mnie do czasów dzieciństwa(...) piękne poziomkowe warkocze. Warkocze zanosiłam do domu. Do poziomek dodawałam śmietanę i cukier. Mamo, jakie to było pyszne! Smak miłości: Lukrowane słoneczka Przed każdym wyjazdem na obóz czy...

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    ...przenosimy na blachę. Na połowie układamy nadzienie, zostawiając wolny brzeg. Przykrywamy drugą połową i dokładnie sklejamy brzeg. Można też uformować ozdobny warkocz. Rozmąconym jajkiem smarujemy całość(...) w keksówce sam farsz. Taki pieróg bez ciasta, nazywamy "łysym". Można też pieróg w cieście upiec w keksówce, ale wtedy nie będzie przypominał pieroga. A wygląd się liczy! Dla zażartych mięsożerców...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...

  • Przed wyjazdem na wakacje kamperem można przygotować zupy i inne potrawy, a następnie je zawekować. Warto mieć jednak kilka sprawdzonych przepisów pod ręką, by ugotować szybkie i sycące obiady i kolacje, na wypadek, gdyby zabrakło gotowych dań. Oto 3 pomysły na obiad, który bez trudu przygotuje się w kamperze. 1. Chłopski garnek Chłopski garnek to jedno z najsmaczniejszych, polskich dań jednogarnkowych. W garnku podsmaża się boczek lub kiełbasę, a następnie dodaje się pokrojone w kostkę...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Zaradna i pomysłowa gospodyni domowa (gospodarze także, a jakże!) chętnie wykorzystuje nowoczesne urządzenia w kuchni, które ułatwiają i uprzyjemniają jej proces przygotowywania posiłków. Powszechnie spotykane są wielofunkcyjne roboty kuchenne, inteligentne sposoby przechowywania żywności, czy wykonane z trwałych i innowacyjnych materiałów naczynia, noże i blaty kuchenne. Przyjrzyjmy się kilku rozwiązaniom, które w ostatnich latach sprawiły, że gotowanie stało się wygodne, zdrowe oraz...