• Informacje na temat:

    wafle z mlekiem w proszku i kawą inką

Przepisy na temat: wafle z mlekiem w proszku i kawą inką
Artykuły na temat: wafle z mlekiem w proszku i kawą inką
  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy. Jej fani nie muszą ograniczać się jednie do picia tego ciemnego naparu, gdyż nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak zaserwować ją w nieco bardziej oryginalny sposób. Fot. 123RF Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa parzona jest nie tylko smacznym, ale również zdrowym wyborem. Ten ciemny napar ma doskonałe właściwości antybakteryjne i...

  • Królowa używek już od 340 lat gości na światowych stołach! Poznaj najciekawsze przepisy i wykwintne sposoby parzenia kawy. Naucz się przygotowywać mocne, smoliste espresso i rewelacyjną kawę po turecku. Jeśli przepadasz za kawą z rozmaitymi dodatkami, na pewno zainteresują Cię klasyczne i ekstrawaganckie pomysły na kawę po turecku, latte i macchiato. Przekonasz się, że nawet prosta mała czarna ze śmietanką może być ucztą dla zmysłów! Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przyrządzić...

  • Co wybrać o poranku? Kawę możliwą do przygotowania na kilka sposobów, która pobudza do działania? A może świeżo wyciśnięty sok owocowy lub warzywny będącym eliksirem dla zdrowia? Dla niektórych jest to codzienny dylemat, dla innych wybór jest oczywisty. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia. Wyłonienie zwycięzców nie należało do łatwego zadania. Przeczytaliśmy wiele ciekawych historii, w których każdy z Was opisywał powody wyboru kawy lub soku o poranku. Kawa dla Was to poranne...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Ciężko sobie wyobrazić początek dnia bez filiżanki gorącej kawy. Czasem jednak bywa tak, że temperatura za oknem jest wyższa od temperatury owej kawy. Czy to znaczy, że musimy zrezygnować z codziennej, aromatycznej dawki kofeiny? Fot. 123RF/Picsel Mrożona kawa to sposób na orzeźwienie i pobudzenie. Mrożoną kawę pija się na całym świecie - od Australii po Wietnam. Zazwyczaj podaje się ją z lodami, bitą śmietaną i polewą czekoladową - jako deser. Na taką kawę chodzimy do kawiarni, sącząc ją...