• Informacje na temat:

    wafle pycha

Przepisy na temat: wafle pycha
Artykuły na temat: wafle pycha
  • Moje Mój Mojego Mojemu

    .... Chrupiąca skórka zdradzała miękkie wnętrze. Takie najbardziej lubię...Zwykłe, maślane, bez nadzienia...Pycha...     5 minut później usiedliśmy przy stoliku. Słońce nabrało odwagi i zaczęło...

  • Proste i praktyczne przepisy, które pokochały tysiące czytelników bloga PO PROSTU PYCHA. W książce znajdziesz 90 przepisów na śniadania, obiady, słodkości, a także dania „odchudzone" z kalorii. Zachwyć bliskich potrawami, które podbiją ich podniebienia i serca. Nie musisz godzinami stać w kuchni, żeby przygotować doskonałe danie! Łatwo dostępne składniki, proste rozwiązania i pomysłowość to klucz do sukcesu! Autorka dzieli się znakomitymi pomysłami na puszyste placuszki bananowe, letnią zupę...

  • Posmak szarlotki

    ...w małe przysuszone serpentyny, a chmura z mąki przycupnęła na blacie stołu. Nawet i teraz wygląda to apetycznie. Taaaak, zrobiłam pycha szarlocię (taką mam nadzieję) dla BarRisty na spróbowanie. Jak...

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Fot. 123RF/Picsel W drugiej połowie XIX wieku, wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzył w swojej cukierni istne arcydzieła. Jednym z nich był oblany lukrem,torcik wykonany z wafli przełożonych kremem czekoladowo-orzechowym. Mimo że cukiernia już nie istnieje, przepis na...

  • W dniu 18.02.2013 zakończył się konkurs Puzzle. Przepis przedstawiony na Puzzlu to Brownie z wiśniami autorstwa kwiatek508 . Mamy zaszczyt przedstawić laureatów tej edycji konkursu. Oto oni: DoprawioneF 'Słodycz czekolady zrównoważona wiśniową nutą... Osobiście uwielbiam wiśnie! Ich nieco cierpki i wykwintny smak jednoznacznie kojarzy mi się z czymś uroczystym i eleganckim... Czekolada - afrodyzjak, absolutny "must" na święto zakochanych :). Ciasto mimo iż bardzo proste i...

  • "Mamo, nie chcę!", "Mamo, już nie mogę!", "Mogę już iść się pobawić?" To chyba najczęstsze słowa, które padają z ust każdego niejadka mimo, że rodzice dwoją się i troją, aby dziecko zjadło przygotowany przez nich posiłek. Nie pomagają już wymyślne zabawy, obiecywanie nagród, a irytacja rośnie. Justyna Pląskowska, która na co dzień specjalizuje się w prowadzeniu warsztatów dla najmłodszych z zakresu zdrowego żywienia, zdradziła kilka sposobów na poradzenie sobie z problemem małego niejadka....

  • Wczoraj zakończyła się kolejna edycja konkursu Puzzle. Przepis, którego fragment zdjęcia znajdował się na Puzzlu to przepyszne Rożki ze śliwkami autorstwa Maudie . Za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia serdecznie dziękujemy. Osoby, do których powędrują książki to: ->Ilonar 'Już wyobrażam sobie przyjęcie w domu Mikołajka, na którym koledzy zajadają się różkami ze śliwkami! Mikołajek zachwyca się ich kształtem i próbuje zrobić z nich statek kosmiczny, a Alcest z pewnością pochłania...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Jak o swoją codzienną dietę dbają Polacy? Czy stosują się do zaleceń ekspertów i jednocześnie czerpią z kuchni to, co najlepsze? Jaką pozycję w polskim menu zajmują przekąski? Odpowiedź na te pytania oraz wiele innych żywieniowych ciekawostek znaleźć można w raporcie „Od jedzenia humor się zmienia” przygotowanym przez Instytut Badawczy ARC Rynek i Opinia na zlecenie marki Kupiec. Fot: materiały prasowe - Raport „Od jedzenia humor się zmienia" w klarowny sposób pokazał stosunek Polaków do...