• Informacje na temat:

    wafle-2

Przepisy na temat: wafle-2
  • Nugat - przysłała Mieczysława

    ...5 białek (z dużych jaj); 35 dkg cukru; 22 dkg miodu; 1 łyżeczka octu; 20 dkg orzechów laskowych; 20 dkg orzechów włoskich; 2 wafle suche.

  • Łatwe i proste,a do tego smaczne.

  • Specjał z waflem - przysłała Mieczysława

    ...1/2 szklanki kakao; bakalie; olejek rumowy; wafle - 1 opakowanie; mleko - 1 szklanka; masło - 1 kostka; mleko w proszku - 2 szklanki; cukier - 2 szklanki; cukier wanilinowy - 1 sztuka.

  • Właściwie nie ma zalet.

  • Wafle cappuccino - przysłała eho

    1 opakowanie wafli; 1 kostka margaryny; 1/2 szklanki cukru; 1/2 szklanki mleka; 1/2 opakowania mleka w proszku; 2 torebki lub 5 łyżek kawy cappuccino o ulubionym smaku (najlepsza jest orzechowa lub waniliowa)

  • Deser który potrzebuje tylko kilku chwil do przygotowania , jest tak dobry, że znika w kilka chwil

  • Torcik tutti frutti na waflach

    Sposób przygotowania 1. Do malaksera wrzuć połamane wafle i wiórki kokosowe. Zmiksuj je. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami wafli i wiórkami. Masą wylep spód dużej tortownicy i wstaw do lodówki.  2. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Potem rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg wymieszaj z cukrem, likierem i jogurtem. Połącz...

  • Chinkali rewelacyjnie smakują jako przekąska do piwa

  • Nugat z migdałami

    Sposób przygotowania 1. Wafle lub papier ryżowy przytnij do rozmiaru foremki, w której będzie chłodzony nugat. Z moreli wytnij gwiazdki. Podpraż migdały na patelni. Przełóż je do miseczki, dodaj skrawki moreli, które zostały po wycięciu gwiazdek i przykryj folią aluminiową.  2. Do rondelka z grubym dnem wsyp cukier, dodaj miód oraz wodę. Zagotuj, mieszając, aż do rozpuszczenia składników...

  • Błyskawiczna przekąska dla niezapowiedzianych gości.

Artykuły na temat: wafle-2
  • Domowy tort pischinger

    ..., dodać do masy. Skórkę pomarańczową posiekać jak najdrobniej, wymieszać z całością. Wafle posmarować masą, przykrywać kolejnym, smarować masą itd. - powinno być ok. 6 warstw. Ostatnią, wierzchnią(...) czekoladowymi. Resztki wiórków roztopić z odłożonym masłem, utrzeć, polać wafle z wierzchu. Schłodzić.

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...

  • Nugat z migdałami

    ...1. Wafle lub papier ryżowy przytnij do rozmiaru foremki, w której będzie chłodzony nugat. Z moreli wytnij niewielkie gwiazdki. Migdały pod - praż na patelni. Przełóż do miseczki, dodaj skrawki moreli, które zostały po wycięciu gwiazdek i przykryj folią aluminiową.  2. Do rondelka z grubym dnem wsyp cukier, dodaj mód oraz wodę. Zagotuj mieszając aż do rozpuszczenia składni - ków. Następnie gotuj...

  • Głodne kawałki Anthony'ego Bourdaina i legendarni The Ramones... Autor bestsellerowego Kill Grilla, znany w Polsce gospodarz programów podróżniczo-kulinarnych, powraca w brawurowym stylu! Posłuchajmy przez chwilę Bourdaina: "Jedzenie" i "grzech" to dwa słowa, które przynajmniej w świecie anglojęzycznym - są od dawna nierozerwalnie ze sobą związane. Jedzenie jest strawą dla zmysłów, jedną z cielesnych rozkoszy, i kiedy człowiek wie, że za chwilę zje coś dobrego, w jego ciele zachodzą zmiany...

  • Rafaello

    Migdały sparz wrzątkiem, poczekaj 5 minut i zdejmij z nich skórkę. Wafle lub ciasteczka zmiel na drobno w malakserze. Można je również włożyć do foliowego...

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Co chrupać przy serialu?

    ...wafle wypiekane z mąki orkiszowej lub pełnoziarnistej (z upraw ekologicznych), często z dodatkiem ziół. Nie mają w składzie cukru ani sztucznych dodatków, dostarczają też niewiele kalorii (spore...

  • Lidl po raz trzeci wprowadza ofertę promocyjną, w ramach której klienci sieci będą mogli otrzymać książkę kulinarną. Tym razem jej tematem są ryby i owoce morza, a autorami – Karol Okrasa, szef kuchni, i Dorota Wellman, dziennikarka. Fot. Materiały prasowe Jak pokazują dane Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, przeciętny Polak zjada zaledwie ok. 13 kilogramów ryb w ciągu roku . Chętnie sięgamy po nie w okresie świątecznym, jednak na co dzień ryby i owoce morza rzadko...

  • Ciasta bez pieczenia

    Fantazja porzeczkowa Składniki (12 porcji): 10 dag masła, 15 dag wafli bez nadzienia, 5 łyżeczek żelatyny, 35 dag czerwonych porzeczek, 500 ml tłustego mleka, 50 dag mielonego twarogu, 15 dag cukru, 20 dag śmietany kremówki rurki waflowe do dekoracji Przygotowanie: Masło stopić, przestudzić. Wafle pokruszyć w malakserze. Okruszki wymieszać z masłem. Spód tortownicy (26 cm) wylepić...

  • Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Fot. 123RF/Picsel W drugiej połowie XIX wieku, wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzył w swojej cukierni istne arcydzieła. Jednym z nich był oblany lukrem,torcik wykonany z wafli przełożonych kremem czekoladowo-orzechowym. Mimo że cukiernia już nie istnieje, przepis na...