• Informacje na temat:

    wafel z galaretka smaker

Przepisy na temat: wafel z galaretka smaker
  • Pyszny wafel,fajna wersja z galaretką.Nie jest bardzo słodki,jak dla mnie idealny:)źródło:winiary.pl

  • Szybki, prosty, a jakże smakowity łakoć. W zależności od preferencji możemy użyć ulubionego smaku galaretki.

  • Znika z talerza w mgnieniu oka.

  • Bardzo proste, szybkie do zrobienia i smaczne wafle z galaretką. Smak wafli będzie taki, jaki będzie miała galaretka .

  • Do galaretki można dodać owoce.

  • Przepyszny wafel,polecam.Dzieci się nim zajadają.Super do kawy ;)))

  • Pięknie wyglądają i szybko z talerza znikają....

  • Przepis z zeszytu mojej mamy, ma chyba z 20 lat i pamiętam jak moja mama robiła wafle przekładane galaretką na bazie śmietany. Smak niepowtarzalny i smakuje całkowicie inaczej niż wszystko co do tej pory jedliście.

  • Pyszny,aromatyczny,rozpływający się sw ustach...daje zapomnienie..jest idealny na złe dni:)Bardzo polecam..to rozkosz w ustach:)

  • Szybki w wykonaniu .

Artykuły na temat: wafel z galaretka smaker
  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • Rozpoczynamy wielkie świętowanie urodzin Smakera. Zapraszamy Was do wspólnej zabawy! Fot. 123RF/Picsel Chociaż trudno w to uwierzyć, Smaker ma już 10 lat! Dokładnie tyle czasu upłynęło od dnia, kiedy w naszym serwisie pojawił się pierwszy przepis. Od tamtej pory nieustannie zaskakujecie nas swoją pasją kulinarną, zaangażowaniem oraz wyjątkowymi pomysłami. Smaker nie byłby taki sam, gdyby nie Wy - osoby, które codziennie go współtworzą. To właśnie dzięki Wam udało nam się zebrać ogromną...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Oddajemy w wasze ręce pierwszy numer bezpłatnego Magazynu Smaker. Tematem tego wydania jest jesień. Zapraszamy do lektury! Kliknij poniżej, aby zobaczyć bezpłatny magazyn Nasz Magazyn stworzyliśmy dla was i z myślą o was, dlatego poza masą smakowitych przepisów i porad, znajdziecie w nim również ciekawe artykuły związane z szeroko rozumianym, kulinarnym lifestylem. W końcu miłość do dobrego jedzenia niejedno ma imię i to będziemy starali się wam pokazać na łamach naszego Magazynu. W tym...

  • Na chłodne, jesienne wieczory najlepsze są nalewki, które znakomicie cię rozgrzeją. Te napoje mają nie tylko właściwości lecznicze, ale także świetnie smakują. Aby wydobyć z nich aromat i zapach, trzeba jednak być cierpliwym i czekać nawet rok. Poznaj przepisy na pigwówkę, orzechówkę, śliwkówkę, jarzębinówkę i dereniówkę. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Nalewka z pigwy Pigwa jest polecana szczególnie jesienią i zimą, kiedy odporność...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...

  • Już za kilka dni Wielkanoc! Co podać na stół? My już wiemy, a Wy możecie dowiedzieć się już za chwilę. Pisanie książek kucharskich stało się nową, świecką tradycją redakcji Smaker.pl. Kolejna pozycja to już drugi wielkanocny zbiór pomysłów. Być może są wśród Was czytelnicy, którzy pamiętają nasze pierwsze dziecko, czyli 96 pomysłów na jajka. Dla tych, którzy nie mieli okazji zapoznać się z jajecznym opus magnum, mamy dobrą wiadomość. Odświeżyliśmy co ciekawsze pomysły, by je przypomnieć...

  • Już za kilka dni Wielkanoc! Co podać na stół? My już wiemy, a Wy możecie dowiedzieć się już za chwilę. Pisanie książek kucharskich stało się nową, świecką tradycją redakcji Smaker.pl. Kolejna pozycja to już drugi wielkanocny zbiór pomysłów. Być może są wśród Was czytelnicy, którzy pamiętają nasze pierwsze dziecko, czyli 96 pomysłów na jajka. Dla tych, którzy nie mieli okazji zapoznać się z jajecznym opus magnum, mamy dobrą wiadomość. Odświeżyliśmy co ciekawsze pomysły, by je przypomnieć...

  • Już niedługo światem zacznie rządzić jesień... a wraz z jesienią będziemy mieć w kuchniach pełnię sezonu na przetwory! Co prawda półki sklepowe aż uginają się od rozmaitych słoikowych łakoci, to jednak domowe przetwórstwo ma się dobrze i coraz chętniej decydujemy się sięgnąć po własny słoik. Nic dziwnego, wszak czy jest coś bardziej domowego od piwniczki lub spiżarni pełnej kiszonych ogórków, konserwowych papryk, dżemów, kompotów czy nalewek? Z tej okazji przypominamy jedną z naszych...