• Informacje na temat:

    w jakiej temperaturze piec mieso

Przepisy na temat: w jakiej temperaturze piec mieso
Artykuły na temat: w jakiej temperaturze piec mieso
  • Jakie błędy żywieniowe popełniamy najczęściej?

    ...oczywiście śniadanie, bez którego nie powinniśmy wychodzić z domu. Gdy budzimy się po kilku godzinach snu, organizm zaczyna domagać się zastrzyku energii. Niestety, na skutek pośpiechu czy też braku(...) trawiennych. Nieprawidłowy skład posiłków Kolejny błąd - zbyt wysoka ilość cukrów prostych (pieczywo, słodycze) i tłuszczów zwierzęcych, a zbyt mała ilość węglowodanów złożonych (warzywa, kasze) oraz...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    .... A jeśli jemy ryby hodowlane, odpowiednio karmione, ryzyko, że trafimy na zarażone, jest minimalne. Poza tym pasożyty giną w rybie zamrożonej w temperaturze -35 st. C, w czasie gotowania i pieczenia(...) budzić wątpliwości. Filety rybne przed zamrożeniem pokrywane są tzw. glazurą zabezpieczającą przed wysychaniem. Za niezbędną uznaje się glazurę stanowiącą 3-5 proc. masy ryby. Tymczasem po rozmrożeniu...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Niby wszyscy wiedza jak... ale gdy pojdziemy do dobrej restauracji to zachwycamy sie miecutka pieczenia z wolowiny czy znakomicie usmazonym stekiem z cieleciny......

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...

  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ...​Co wrzucić na ruszt, w jakiej temperaturze piec, czym rozpalić grilla? Radzimy, jak grillować, żeby potrawy smakowały i nie szkodziły.

  • Nadchodzący długi weekend listopadowy ( 10-13.11 ) w Pałacu w Paszkówce upłynie pod znakiem kulinarnych wyzwań i rozkoszy dla podniebienia. Jeśli zatem jesteście pasjonatami dobrych i niespotykanych smaków, ten neogotycki pałac zaledwie 25 km od centrum Krakowa jest miejscem, gdzie musicie by być, by uczestniczyć w Jesiennym Smakowisku. Niezwykłość tej imprezy przejawia się przede wszystkim w osobach kucharzy, którzy nie są profesjonalistami, a raczej entuzjastami i pasjonatami wspaniałych...

  • Mateusz Gessler: Wino ma nam smakować!

    ...chcemy przekazać. Czerwonego wina nie można chłodzić. MG: Podawać wino czerwone w temperaturze tzw. "pokojowej" można tylko jeśli ten pokój mieści się w dobrze zacienionym, nigdy nie ogrzewanym 300(...) towarzystwie, świętowanie udanej kolacji albo wyjątkowo miłego, letniego wieczoru. Wtedy tak - można powiedzieć, że pije się je z jakiejś okazji. Z wina nie można przyrządzać drinków. MG: - Ja...

  • Wiórki, mleczko, a może świeży? W cieście, koktajlu lub w wersji wytrawnej? Podziel się z nami sprawdzonym, kokosowym przepisem, a być może to właśnie do ciebie trafi książka "Moc kokosa". Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie. Nakładem Wydawnictwa Dragon ukazała się właśnie książka „Moc kokosa" Justyny Kubiak. Autorka przedstawia szerokie i uniwersalne zastosowanie owocu. Włączenie go do diety może nieść szereg korzyści dla zdrowia, pięknej...