• Informacje na temat:

    w czym podawać obiad

Przepisy na temat: w czym podawać obiad
  • Jednogarnkowe obiady

    Smaczne i sycące.

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Obiad pachnący owocami

    Daj się skusić na polędwiczkę z gruszką czy kurczaka z winogronami! I przekonaj się, że mięso nie stanie się słodkie. Za to będzie kruche, soczyste i wyraziste.

  • troszkę pracochłonne, ale smaczne

  • Pomysły na obiad

    ...i gałką muszkatołową. Wspomnienie lata Gdy do kolejnych wakacji daleko, zaserwuj swoim najbliższym śródziemnomorski obiad, np. greckie szaszłyki. Najczęściej robi się je z wieprzowiny, ale równie...

  • Coś innego :)

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...oraz wodą, tak by były całkowicie przykryte. Dodaj cukier oraz sól do smaku. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj bez przykrycia przez 10-12 minut. Pod koniec gotowania(...) posiekany czosnek. Chwilę razem smaż. Brukselkę odcedź, dobrze osącz na sitku. Od razu polej zrumienioną bułeczką z migdałami. Podawaj jako dodatek do obiadu albo jako ciepłą przekąskę z kawałkiem...

  • Nie jest to wyrafinowane i ekskluzywne danie. Nam bardzo ono smakuje ,zawsze z wytęsknieniem czekamy na "świeżynki". Prosto ,lekko i smacznie ,tak jak u babci. Mniam!

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...kosteczki pokrojonego chleba. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 17-18 minut. W tym czasie fetę pokrój w kostkę. Kiedy warzywa będą już miękkie, zmiksuj je(...). Sałatkę podawaj jako dodatek do obiadu. Sposób przygotowania Morele umyj, wytrzyj, przekrój wzdłuż na pół i wyjmij pestki. Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta...

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

Artykuły na temat: w czym podawać obiad
  • Pyszny obiad dla Dziadków. Świętujemy Dzień Babci i Dzień Dziadka z marką WINIARY!

    .... Zainspirujmy się tradycyjną kuchnią i podajmy na stół pyszne polskie dania. Do przygotowań zaprośmy także najmłodszych domowników. Jak przyrządzić smaczny obiad na Dzień Babci i Dzień Dziadka, radzi...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Truskawki do obiadu

    Najlepsze są prosto z krzaka. Takie też są najzdrowsze. Są bogate w witaminy, szczególnie C i antyoksydanty. Ale poza walorami zdrowotnymi, mają także inne – smakowe.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Czym zastąpić jajka w diecie alergika?

    ...oliwą.  Piec około 7-10 min. do zrumienienia. Podawać z owocami lub warzywami.  Przepis na obiad: Morskie medaliony Poziom trudności: łatwe Białko: 35,7g | Tłuszcze: 18,3g | Węglowodany: 26g(...) zwracać uwagę na jaja innych gatunków ptaków, szczególnie przepiórek, ponieważ znane są przypadki reakcji krzyżowej.  Najważniejszymi składnikami odżywczymi jaj są proteiny (12,4%) i witaminy, przede...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Co na obiad? Indyk!

    ...kilka minut z każdej strony. następnie podlać wodą, i pod pokrywką kilkanaście minut dusić do miękkości. Podawać z gotowanymi ziemniakami i brokułami.  Potrawka z indyka z kaszą Składniki na...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Cytrynowy obiad – cielęcina panierowana w cytrynach i menu na Wielki Tydzień

    ...i piersi z kurczaka. Szkoda. Kiedyś cielęcina była obowiązkowym punktem Wielkanocnego obiadu w naszym kraju obok pieczonej szynki.   Cielęcina z dzisiejszego przepisu jest niezwykle prosta i szybka...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...

Wideo na temat: w czym podawać obiad
  • Sekrety kuchni polskiej reprezentacji

    - Na śniadanie nie może zabraknąć owsianki robionej na płatkach ryżowych lub jaglanych z mlekiem kokosowym i dodatkami. Jeśli chodzi o obiad, to zawsze jest mocny, esencjonalny rosół, do tego podajemy makaron bezglutenowy, chude mięsa, grilowana pierś z kurczaka, perlicy, cielęcina, czy filet z białej ryby. Z kolei posiłek najbliżej meczu to bataty, ryż czerwony czy kasza gryczana, ewentualnie