• Informacje na temat:

    w czym piec dużo

Przepisy na temat: w czym piec dużo
  • Pięć światowych trendów w cukiernictwie. Czy wkrótce pojawią się w Polsce?

    ...z bryłami na bazie kwadratu, sześcio - a nawet ośmiościanu foremnego. Wykonanie takich tortów jest oczywiście dużo bardziej pracochłonne, ale gwarantuje też efekt "WOW" wśród gości ­- mówi Urszula...

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Pięć pomysłów na błyskawiczne śniadania na ciepło

    ...organizm, zawiera lecytynę poprawiającą pamięć i koncentrację, a także dużo witamin z grupy B. Gotowanie kaszy jaglanej zajmuję trochę czasu (ok. 15-20 minut), ale na szczęście możemy zrobić to wieczorem(...) doprawiać pod koniec smażenia. Tosty francuskie To świetny sposób, by wykorzystać "wczorajsze" pieczywo, a przy okazji zjeść smaczne i szybkie śniadanie. Najlepiej sprawdzi się biały lub tostowy...

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Pięć zalet żywności fermentowanej według Sandora Katza

    ...rywalizujące z nimi organizmy. Należy myć ręce mydłem i gorącą wodą tak często, jak to możliwe. Nie ma jednak potrzeby używania coraz większej ilości chemikaliów, by czuć się bezpiecznie. Mydło antybakteryjne to tylko kolejny naciągany i potencjalnie niebezpieczny produkt, który sprzedaje się ludziom, żerując na ich strachu. 4. W naszym organizmie znajduje się więcej drobnoustrojów niż komórek. Olbrzymia...

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Potrawy, które budzą kontrowersje na całym świecie

    W każdej kuchni narodowej znajdziemy potrawy kontrowersyjne, dla większości mało apetyczne i odrzucające. Nie wszyscy Polacy są gotowi ze smakiem zajadać się czerniną czy flaczkami, nie każdego Niemca ucieszy tradycyjny knipp, czyli kasza owsiana z mięsem mielonym. Są jednak dania powszechnie uważane za (delikatnie mówiąc) problematyczne i wymagające od degustatora sporej odwagi. Poniżej prezentujemy pięć potraw od lat budzących przerażenie turystów i ekscytację miłośników kuchni.

  • Potrawa tania, smaczna i łatwa.

  • Jak zrobić zakwas chlebowy?

    Jeśli chcielibyśmy regularnie piec chleb, warto abyśmy mieli w swojej kuchni zakwas chlebowy. Dzięki niemu chleb będzie miał bardziej indywidualny charakter i będzie zdrowszy. Swoją recepturą na zakwas podzielił gwiazdor kuchni skandynawskiej, Claus Meyer.

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

Artykuły na temat: w czym piec dużo
  • Nie piję dużo. Czy mam problem?

    .... Próbuję skupić się na czymś innym, ale myśli o piciu prześladują mnie nawet podczas zebrań w pracy. Do tej pory to się mimo wszystko nigdy nie zdarzało. Wieczorami robię cuda, żeby nie złamać się(...) ostrożności zachować, by nie wpaść w kłopoty. Faza ostrzegawcza: Coraz częściej rozmyślamy o piciu. Przestaje ono być spontaniczne, a staje się czymś, do czego dążymy, na czym się koncentrujemy. Kiedy...

  • Dieta bez uczucia głodu, z ciągle pełnym brzuchem? Tak, to jest możliwe. Wystarczy tylko znać jedną prostą zasadę. Owsianka to dobry pomysł na dietetyczne i sycące śniadanie.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Jedz to, co cię najbardziej nasyci Odchudzanie polega na tym, że zjadamy mniej kalorii niż zużywamy i regularnie się ruszamy. Często jednak nie jest to takie proste. Stosowanie diety na dłuższą metę wymaga ogromnego samozaparcia, a to ze względu na głód, który utrudnia powstrzymanie się od...

  • Pięć mitów o odchudzaniu

    ...1. Tyjemy z powodu złych genów: Mit Geny odpowiadają za nadwagę tylko w 30 proc. Dziedziczymy jedynie predyspozycje do tycia, a nie otyłość. To, czy przytyjemy, czy nie, w 70 proc. zależy od nas samych, a dokładniej od naszego stylu życia i nawyków. Uważajmy jednak, bo zarówno nawyki żywieniowe, jak i styl żywienia możemy łatwo przejąć od rodziców. Jeśli więc w naszym domu jadło się dużo...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto, rewelacyjnie...

  • Młodsza o pięć lat!

    .... Strzyżenie: Długie, sięgające pasa lub biustu włosy kojarzą się z młodością, ale gdy przekroczymy czterdziestkę, będą nas postarzać. Wówczas najlepiej ściąć je do ramion. Wybierając fryzurę, unikajmy...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF/Picsel O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto,...

  • Czym zastąpić cukier w diecie

    Chipsy z jabłek Umyj jabłka i pokrój w cienkie plasterki. Usuń gniazda nasienne. Aby owoce nie ciemniały, namocz je na 15 minut w soku cytrynowym. Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia(...) jak cukier, ale znacznie zdrowszy. Do kremu dodaj drobno posiekane lub zmielone w młynku orzechy albo migdały. Nutella z awokado świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, naleśników, wafli. Zawiera...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Pięć sposobów na oparzenia słoneczne

    ...1. Okład z plastrów ogórka chłodzi Zabieg nie tylko obniża temperaturę ciała, ale też zmniejsza ból. Ogórek ma w składzie dużo wody, dzięki czemu wykazuje silne właściwości nawilżające. Witamina C ułatwia proces naprawczy, a pH miąższu jest takie jak zdrowej skóry.  Jak stosować okład?  Ogórek włóż na pół godziny do lodówki. Następnie pokrój w plasterki i połóż na spieczoną skórę. Pozostaw...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku z pewnością zauważył, że poza białkiem i żółtkiem...

Wideo na temat: w czym piec dużo
  • Jak zagospodarować dużą działkę z drzewami?

    Maja Popielarska w programie "Maja w ogrodzie" doradziła jak zagospodarować teren, na którym znajdują się długoletnie drzewa. Odpowiednie zagospodarowanie roślinności podkreśli urok leciwych drzew oraz zapewni miejsce na najrozmaitsze atrakcje takie jak boisko czy rozbudowany piec. (TVN Meteo/x-news)

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie