• Informacje na temat:

    w czym panierowac kotlety

Przepisy na temat: w czym panierowac kotlety
  • Egzotyczne kotlety

    Składniki na 4 porcje: - 4 kotlety z piersi kurczaka, - opakowanie wiórków kokosowych, - 2 banany, - przyprawa uniwersalna do potraw, - kilka liści sałaty, - jajko, - olej do smażenia Przygotowanie: 1. Opłukane kotlety osuszam papierowym ręcznikiem. Potem obtaczam je w uniwersalnej przyprawie i odstawiam na 10 minut. 2. Następnie namaczam kotleciki w roztrzepanym jajku i dwukrotnie...

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Kotlety makaronowe

    Oryginalny przepis.

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Kotlety grzybowe

    Aromatyczne kotleciki z grzybów.

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Odmienna orientacja kulinarna

    ...i uważaj na składniki pochodzenia zwierzęcego takie jak żelatyna. Oto kilka propozycji: Dla wegetarian: Zupa z papryki i pomarańczy Kotlety ryżowe ze szpinakiem Makaron z kaparami i bazylią Szparagi(...) Gratin brokułowy z serem pleśniowym Spanakofeta Kotlety z bakłażanów Makaron z selerem i truflami Słodkie szaszłyki Krem czekoladowy Keks bakaliowy Dla wegan: Flafel Kasza jaglana...

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    Faszerowane szynką i żółtym serem: Składniki: 4 kotlety schabowe (po ok. 15 dag każdy) 80 dag młodych ziemniaków 20 dag groszku cukrowego 10 dag suszonych pomidorów w oliwie 6 łyżek octu(...) włóż do garnka z posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 2 minuty. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osącz. 2. Suszone pomidory osącz, zalewę...

  • Smaczny pomysł na "Panierowane jajka"

Artykuły na temat: w czym panierowac kotlety
  • Jarskie kotlety i placki

    Ziemniaczane kotlety z pomidorami Skład na 4 porcje: 600 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków, 2 jajka, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1,5 szklanki mąki(...) bez nadzienia, brzegi dociskamy, by dobrze się skleiły. 4. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor, po czym wstawiamy na kilka minut do ciepłego piekarnika, by racuchy doszły...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Obiad dla jarosza

    Kotlety gryczane czy omlet z płatków owsianych to propozycje nie tylko dla zdeklarowanych wegetarian. Te dania wszystkim wyjdą na zdrowie!

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Schabowy inaczej

    ...: Tłuczkiem do mięsa mocno rozbij kotlety, aby osiągnęły ok. 1-2 cm grubości. Posyp solą i pieprzem z dwóch stron. Wymieszaj i drobno posiekaj bazylię, oregano i majeranek, a obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki. l Rozbite kotlety posmaruj warstwą musztardy po jednej stronie. Połóż na niej dość rzadko pokrojone plasterki czosnku. Posyp ziołami. Następnie złóż mięso na pół i zaklep dokładnie...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni molekularnej. Nowe...

  • Wszystko, co musisz wiedzieć o mięsie

    Jakie mięso? Na kotlety zawsze wybieram chudy schab od strony karku, bo jest bardziej miękki i delikatniejszy. Ważny jest też kolor - mięso powinno być różowe. Delikatne kotlety robię z polędwicy(...) pryska. Obsmażanie  Kotlety bez panierki najpierw obsmażam z obu stron w wysokiej temperaturze - to powoduje, że pory mięsa szybko się zamykają. Potem zmniejszam ogień i dosmażam. Tak przygotowane...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...