• Informacje na temat:

    w czym namoczyć łopatke

Przepisy na temat: w czym namoczyć łopatke
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Do litra wrzątku włóż wędzonkę oraz namoczone, odcedzone grzyby. Gotuj 30 minut, po czym dodaj oczyszczoną, pokrojoną włoszczyznę i ugotuj. Wywar przecedź. Grzyby drobno pokrój i włóż je ponownie do(...) przeciśnięty czosnek. Chwilę pogotuj. Wyjmij kiełbaski, obierz je ze skóry, pokrój w plastry, po czym podsmaż na oleju. Następnie ponownie dodaj do zupy. Podgotuj. Zabiel śmietaną, dopraw do smaku...

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Na bazie ciecierzycy, czyli idealna dla wegan, ponieważ świetnie zastępuje wszystkie składniki odżywcze zawarte w mięsie!

  • Domowe wyroby to w tych czasach najlepsze rozwiązanie. W sklepach jest bardzo duży wybór różnych wędlin czy pasztetów. Niestety czytając skład tych wyrobów na etykietach włosy stają dęba. Domowy pasztet idealnie zastąpi te sklepowe a są o wiele zdrowsze i smaczniejsze.

  • Doskonałe rozpływające się w ustach miękkie mięsko w aromatycznym sosie własnym ... pyszne na ciepło i jako zamiennik wędliny na zimno z pieczywem !!!

Artykuły na temat: w czym namoczyć łopatke
  • Historia pewnej bułki

    ..., ziołami, zalej bulionem, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj ok. 20-30 minut, aż marchewki zmiękną. Zmiksuj zupę na gładki krem i dopraw. Wymieszaj pokrojoną bagietkę z 80 ml oliwy...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni...

  • Fryburska szarlotka

    Czy jest cos bardziej smakowitego jak domowa, pachnaca jablkami i przyprawami szarlotka, na jesienny dzien i wieczor?  Ciasto wyjatkowo proste, dostepne...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Pasztet idealny

    Dobrze przyrządzony stanowi bardzo wykwintne danie, które możesz serwować nie tylko na święta.

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    ...natki pietruszki, 6 łyżek masła, 2 łyżki mąki, sucha bułka, szklanka mleka, sól, pieprz, olej do smażenia. 1. Marchewkę oczyść, obierz, po czym pokrój ją w grubą kostkę. Przesmaż ją lekko na 4 łyżkach(...) drobiowego, średniej wielkości cebula, sól, pieprz. 1. Marchewkę obierz, następnie wrzuć ją do gorącego bulionu i ugotuj. Wyjmij, po czym całkowicie przestudź. Chłodną pokrój w dość drobną kosteczkę...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza białkiem i...

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    ...minut. Następnie do zupy dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, po czym gotuj zupę jeszcze 20 minut. W tym czasie przygotuj chlebki. Odkrój w każdym wierzch, wydrąż środek pozostawiając co najmniej...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku z pewnością zauważył, że poza białkiem i żółtkiem...