• Informacje na temat:

    w czym najlepiej upiec kaczke

Przepisy na temat: w czym najlepiej upiec kaczke
Artykuły na temat: w czym najlepiej upiec kaczke
  • O, pieczone kurczę!

    ...dwulatek z apetytem zje potrawkę z kurczaka z suszonymi morelami i rodzynkami, z kolei trzylatek na pewno skusi się na porcję indyka upieczonego z rodzynkami czy pomarańczowym sokiem (wcześniej mięso(...) natrzeć solą (na zewnątrz i w środku) oraz świeżo roztartym, suszonym majerankiem. Do środka wkłada się obrane i pokrojone na ósemki kwaśne jabłka (najlepiej renety). Potem wystarczy spiąć kaczkę...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...mięso po upieczeniu jest bardziej miękkie i soczyste. W identyczny sposób można upiec kaczkę. Tłuszcz zostający po pieczeniu idealnie nadaje się do podsmażenia ugotowanych wcześniej ziemniaków, które(...) trudności: dla średnio zaawansowanych Składniki: 100 g melasy, 100 g miodu, 100 g masła, 80 g cukru, 150 ml mleka, 50 g mąki żytniej (najlepiej razowej), 200 g mąki pszennej, 2 łyżeczki imbiru...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    .... Sama upiecz mięso i pokrojone w cienkie plastry kładź na kanapki. Tłuszcze dodadzą energii. Wspomagają też przyswajanie witamin. Nawet zjedzona okazyjnie kromka razowca ze smalcem nie zrujnuje(...) więcej minerałów, witamin i błonnika, który pobudza jelita do pracy. Warto też samodzielnie przygotować zakwas i upiec chleb z ulubionymi dodatkami, np. suszoną śliwką. Modne, zdrowe... Najlepsze dla...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Święta w wersji light

    .... Bardzo duży wpływ na kaloryczność potrawy ma sposób jej przygotowywania. Rybę najlepiej dobrze doprawić i upiec w piekarniku, ugotować na parze lub usmażyć na patelni bez tłuszczu. Porcja soli smażonej(...) najlepiej nałóż sobie na talerz od razu wszystko co planujesz zjeść, będziesz miał wtedy większą kontrolę nad ilością spożytego pokarmu. Nałóż sobie po trochę ulubionych świątecznych smakołyków...

  • Ojczyzną serów pleśniowych jest Francja. To tam produkuje się największe ilości tego przysmaku. Jednak od kilku lat popularnością cieszy się także w Polsce. Poznaj wszystkie sekrety sera pleśniowego i dołącz do grona jego wiernych fanów. Zdjęcie 123 rf Najprościej możemy podzielić sery pleśniowe na te z porostem pleśniowym i z przerostem pleśniowym. Pierwszy rodzaj dojrzewa od 2 do 6 tygodni i ma charakterystyczną zewnętrzną białą pleśniową skórkę. Ten rodzaj sera pleśniowego Francuzi jedzą...

  • Jesień to idealna pora roku na przygotowywanie zimowych zapasów, czyli suszenie owoców i warzyw. Suszone grzyby możemy dodać do barszczyku na Wigilię, jabłka i gruszki do ciast, a suszone morele do aromatycznego grzańca. Jak się za to zabrać? Fot. 123RF/Picsel Suszyć można właściwie wszystko. Grzyby, owoce, warzywa, a nawet zioła. Od nas zależy co lubimy jeść i jakimi składnikami uzupełniamy dania. Hitem na jesień jest suszenie grzybów. Suszone grzyby są bardziej aromatyczne niż świeże....

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...