• Informacje na temat:

    w czym mrozimy rosół

Przepisy na temat: w czym mrozimy rosół
  • Grzyby duś w oleju przez 5 minut. Dodaj umyty ryż, mrożony groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Dolej do tego rosół i gotuj przez 10 minut. Pozostaw w kuchence na 5 minut, po czym gotuj jeszcze 5 min.

  • Pyszny, rozgrzewający.. Trochę chorowałam, a poza tym naszła mnie ochota na pierogi.. W związku z czym.. ugotowałam rosół:) Królową zup :)) Podstawową..

  • 75 dag brokułów; 15 dag wędzonego łososia; 1 łyżka masła; 1,5 l. rosołu instant; 1 ząbek czosnku; 3 łyżki płatków migdałowych; 100 g śmietany kremówki; sól, pieprz; gałka muszkatołowa.

  • Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjny rosół"

  • Na lepszy nastrój

    ...widelca jajkiem i na stolnicy wyrób ciasto. Potem odrywaj kawałki i ugniataj palcami. Zacierki wrzuć do gotującej się zupy. Danie możesz też podać z sadzonymi jajkami przepiórczymi i grzanką z serem...

  • Zrobiłam dziś bo mój mąż jest chory a podobno rosół jest dobry na grypę i przeziębienie.zdjęcie nie wyszło:>(((

  • Magda Gessler: Lekko, łatwo i…

    ... przyjemnie. Po świątecznych szaleństwach kulinarnych pora na zbawienną odmianę: zdrowe i proste potrawy z nowalijek!

  • Domowy rosół dobry na przeziębienie i na rozgrzanie w chłodne dni.

  • Smaczny rosołek o zlocistym kolorze.

  • W zimowe, mroźne dni, nic tak nie rozgrzewa ciała i duszy jak rosół. Pyszny, esencjonalny, pachnący lubczykiem z nutą ostrości pieprzu. Prawda, ze na sama myśl o nim robi się cieplej? No, to do dzieła, gotujmy!

Artykuły na temat: w czym mrozimy rosół
  • Gotowanie bez wpadek

    ...mogą się przedostać do zupy uczulające białka, a z jarzyn - szkodliwe związki azotu. Poza tym rosół z mięsa jest zbyt tłusty dla żołądka niemowlęcia. Dlatego nawet jeśli dziecko nie ma skłonności do...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Dawne lekarstwa na współczesne choroby

    ...jadalne i koper Równie cennym, co orkisz produktem spożywczym są kasztany jadalne zawierające cenne garbniki i bioflawonoidy pomocne w usuwaniu stresu i naprawie naczyń krwionośnych. W swoim dziele(...). Przeciwdziała także nieprzyjemnemu zapachowi ciała i z ust. W medycynie Hildegardy koper jest uniwersalnym środkiem leczniczym stosowanym podczas dolegliwości żołądkowo-jelitowych. Owoce i warzywa nigdy na...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych .Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Czy wszystkie produkty można zamrażać?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Przygotowanie produktów do mrożenia Wszystkie produkty, które chcemy zamrozić musimy odpowiednio przygotować, tak by po rozmrożeniu były smaczne i zdrowe. Pierwszym krokiem mrożenia produktów jest ich...

  • Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    .... W czasach PRL-u moi rodzice często gotowali w sobotę rosół, a potem w niedzielę z warzyw z rosołu, ziemniaków i jajek na twardo tata robił sałatkę jarzynową, a z mięsa mama lepiła pierogi. Po upadku...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...-u moi rodzice często gotowali w sobotę rosół, a potem w niedzielę z warzyw z rosołu, ziemniaków i jajek na twardo tata robił sałatkę jarzynową, a z mięsa mama lepiła pierogi. Po upadku komunizmu przestały...

  • Zamrażalnik nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Sprawdź, co i jak długo możesz w nim przechowywać, a których produktów absolutnie nie powinieneś do niego wkładać. Fot. 123RF Lato i wczesna jesień to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak równie często dary matki...

  • 8 barier dla wirusów

    ...skrzepnie. Smaruj naskórek pod nosem 2 razy dziennie. Rosół drobiowy Jadaj go przynajmniej raz w tygodniu, bo to pokaźna dawka składników odżywczych i surowców przydatnych układowi odpornościowemu do...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W moim domu...