• Informacje na temat:

    w czym mrozić fasolke po bretonsku

Przepisy na temat: w czym mrozić fasolke po bretonsku
  • Zaletą dań jednogarnkowych jest niewątpliwie ich trwałość i odżywczość. Dania jak fasolka po bretońsku najlepiej smakują następnego dnia, przy czym swój smak i właściwości zachowują jeszcze do 5 dni. Swojskie, pożywne i proste.

  • w wersji klasycznej

  • Przyprawiona majerankiem i lubczykiem.

  • Wspaniałe danie jednogarnkowe.

  • Przepisów na fasolkę po bretońsku jest wiele. Ten przepis charakteryzuje się tym, że opisuje bardzo szybki sposób na przygotowanie tej potrawy, a czas ten można jeszcze skrócić, a w jaki sposób - o tym informacja pod przepisem :)

  • Przepyszne i niezwykle sycące danie, którego popularność na polskim stole utrzymuje się od lat. Doskonale rozgrzewa i dodaje energii. Nie przyrządzam fasolki zbyt często, ale gdy już się za nią biorę to przygotowuję od razu cały ogromny gar – jak dla wojska. Potem mrożę nadwyżkę w pojemnikach, w ten sposób mam gotowy szybki obiad, zawsze wtedy, gdy potrzebuję zjeść coś szybkiego i konkretnego.

  • Smaczny pomysł na "Fasolka po bretońsku"

  • Wypróbowany przepis na "Fasolka po bretońsku"

  • Moja Mama robi ją najlepszą. Teraz ja dzięki niej dogadzam podniebieniu mojemu męzowi

  • Większość osób wie, że ja za fasolka po bretońsku nie przepadam, więc kiedy mnie siostra poczęstowała miseczką od razu odmówiłam, ale ona jak zwykle nałożyła i kazała mi spróbować. Ja widząc moją fasolkę od razu pytam: co to? To nie fasolka po bretońsku bo tu jest samo mięso i groch. A ona na to: to moja wersja dla Kuby- jej synka. Chyba nie muszę pisać że w smaku o niebo lepsza od klasycznej wersji i muszę stwierdzić że była naprawdę dobra.

Artykuły na temat: w czym mrozić fasolke po bretonsku
  • Podano do stołu

    Kto na urlopie liczy kalorie? Przecież urok lata to także dobre jedzenie. Bufet kusi obfitością, lody i słodkie drinki przy basenie. Efekt? Kilka dodatkowych kilogramów. Nie musimy się głodzić - zapewniają Agnieszka i Pascal i uczą, jak uniknąć błędów dietetycznych, które często popełniamy podczas wakacji.

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    Skuteczne leczenie wielu chorób zależy często od tego, jak się odżywiasz. Stosując odpowiednią dietę, możesz nie tylko uniknąć wielu dolegliwości, ale też przyspieszyć powrót do zdrowia lub zahamować rozwój choroby.

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • i okazało się, że spokojnie mogłabym nie kupować jedzenia przez miesiąc!! a zaczęło się od tego, że kupiłam wczoraj ryby i nie było ich gdzie wcisnąć....

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni...

  • Zamrażalnik nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Sprawdź, co i jak długo możesz w nim przechowywać, a których produktów absolutnie nie powinieneś do niego wkładać. Fot. 123RF Lato i wczesna jesień to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak równie często dary matki...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...