• Informacje na temat:

    w czym można zamrozic leczo

Przepisy na temat: w czym można zamrozic leczo
  • Melba i Uśmiech Wenecji

    ...wieku, kiedy lody nabrały już zasłużonej popularności zaczęto nie tylko doskonalić ich smak i wygląd, ale także nadawać wyszukane nazwy. Oprócz "bomby hrabskiej" można było zamówić "Mozarta", "Wielką(...)... U schyłku XIX wieku w Warszawie lody można było zamawiać do domu. Po mieście biegali więc posłańcy z szufladkami pełnymi lodów. Aby zagwarantować odpowiednie zamrożenie, wokół szufladki znajdował się...

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Smaczne :)

  • Można zjeść na obiad, podać na imprezie jako danie gorące.

  • Smaczne,łatwe w zrobieniu:)

  • Jak zawsze przystało, sezonowe przysmaki królują w naszej kuchni. A bez takiego specjału?!? Never…na a! Smakuje nawet na zimno…czasami sądzimy, że nawet lepiej ;)

  • pyszny i szybki obiad

  • szybkie, smaczne, na każdą porę dnia,

  • nie wiem czy to jeszcze bigos czy już leczo, ale smakuje bardzo :-)) PYCHOTA!!!!

Artykuły na temat: w czym można zamrozic leczo
  • Łapy, które leczą

    ...czym ono polega? Stopy na kilka, kilkanaście sekund mimowolnie "przyklejają się" do podłogi, podczas gdy reszta ciała automatycznie porusza się dalej. Nieuchronnie kończy się to upadkiem. Chyba że(...) na jakiś czas. W przeciwnym wypadku objawy zaczną się nasilać i mogą nawet doprowadzić do rozwoju astmy. Naturalnie, można - a nawet trzeba - poddać się zabiegom odczulania. Jednak zajmuje ono od...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Letnie zatrucie czy rotawirus?

    ...świata, które ładnie wyglądają lub pachną, choć zjedzenie ich może być ryzykowne. Podejrzane są zwłaszcza mocno doprawione czosnkiem i ostrymi przyprawami mięsa, ryby, pikantne zupy. W ten sposób można(...) są łagodne Najlepiej zastosować głodówkę i pić dużo wody lub słabej herbaty. Trzeba też uzupełniać elektrolity, aby zapobiec odwodnieniu. Można przyjmować preparat apteczny lub przygotować roztwór...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Kryształ górski lśniący, jak diament

    ...zastosowanie w radiotechnice, wyrobie naczyń do laboratoriów chemicznych, czasem do przyrządów optycznych. Szybko przekonano się, że dzięki obróbce można uzyskiwać niezwykłe efekty optyczne, a lśniący kamień zaczynał miotać błyski, niczym diament. Wykonywano z kryształu przedmioty użytkowe- nieduże naczynia, ozdoby. Obecnie jest bardzo popularnym materiałem do produkcji biżuterii. Lecz nie tylko...

  • Niespodziewani goście to wyzwanie dla każdej pani domu. Chcąc zaprezentować się jak najlepiej, wymyślamy szybkie przekąski lub kupujemy ciasto w sklepie. A przecież taką wizytę mogą ułatwić nam zasoby naszej zamrażarki, do której wcześniej włożyliśmy smakowite wypieki czy świeże bułeczki. Wystarczy tylko wiedzieć, jak je zamrozić. Mrożenie chleba i bułek wciąż nie cieszy się popularnością, ponieważ pieczywo możemy teraz kupić prawie zawsze i wszędzie. Jednak powszechnie dostępny chleb i bułki...

  • Lśni jak diament, ale jest dużo tańszy

    ...dzięki obróbce można uzyskiwać niezwykłe efekty optyczne, a lśniący kamień zaczynał miotać błyski niczym diament. Wykonywano z kryształu przedmioty użytkowe- nieduże naczynia, ozdoby. Obecnie jest bardzo...

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Maxi efekt w małej dawce

    ...pierwiastków śladowych. W kuchni: Rewelacyjnie sprawdzają się jako dodatek do śniadania w postaci owsianki czy domowego musli, można je jeść oddzielnie (tylko kilka jagód dziennie) a łyżeczka goji zalana(...), bo przyspieszają przemianę materii. Nie można z nimi zbytnio przesadzać, bo powodują biegunki i gazy. Wadą jest to, że powodują alergię w postaci wysypki lub problemów z oddychaniem. W kuchni...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto, rewelacyjnie...