• Informacje na temat:

    w czym marynować boczek

Przepisy na temat: w czym marynować boczek
  • Składniki : 80 dag filetów z łososia, 1 słoik cebulki marynowanej, 50 dag pomidorków koktajlowych, 10 małych pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 20 dag wędzonego boczku w plasterkach. Marynata: 8 łyżek oleju, 4 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki soku z grejpfruta, 3 łyżki przyprawy do grilla, łyżka musztardy miodowej.

  • Ten przepis dostałam od teściowej. Dobry jest na różne okazje jako przekąska. Można go modyfikować według swojego uznania, ale ze względu na maggy radzę uważać, gdyż można przesadzić z doprawianiem.

  • Przygotowanie Pokrojony karczek posolić, popieprzyć, oprószyć papryką, rozmarynem, jałowcem zalać czerwonym winem i marynować od 6 do 8 godzin. W rondlu rozgrzać oliwę zesmażyć boczek, włożyć pokrojoną wieprzowinę i przysmażyć. Dodać czosnek cebulę, pieczarki, paprykę smażyć 10 min. zalać bulionem i czerwonym winem pozostałym z marynowania. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i dusić do...

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Pasztet z królika - Robert Sowa

    ...z łopatką pokroić na kawałki. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Słoninę i boczek pokroić, wytopić w rondlu na wolnym ogniu, a następnie na powstałym tłuszczu obsmażyć mięso. Dodać cebulę...

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Niezwykle smaczny dodatek do chleba, bardzo dobra zakąska.

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

Artykuły na temat: w czym marynować boczek
  • Gofry gryź!

    ...głębokiej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć masę selerowo-cebulową i smaż ok. 6-8 minut, mieszając. Dodaj zmieloną papryczkę i smaż kolejne 6-8 minut. Dorzuć pokrojony w drobną kostkę boczek, przyprawy(...) do miksera. Oczyść patelnię papierowym ręcznikiem, postaw na ogniu. Wlej oliwę, wrzuć szalotki, czosnek, tymianek i boczek. Smaż 5 minut, mieszając, dodaj do wątróbek, wlej ocet, dopraw solą...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni molekularnej. Nowe...

  • Pamiątki z wakacji

    ..., marynowane papryczki peperoni. Przygotowanie: Wysmaż pokrojony boczek, zdejmij z patelni, a na wytopionym, tłuszczu zrumień mięso mielone. Dodaj pokrojną w kostkę cebulę, marchewkę, wyciśnięty czosnek(...) miękki. Boczek pokroić w słupki i usmażyć na rumiano na pozostałych 2 łyżkach oliwy, posypać papryką i obłożyć nim paelle. Gazpacho Składniki na 2 porcje: 2 kromki chleba tostowego, 350

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...

  • Wielkanoc pachnie rzeżuchą

    Wielkanoc w moim rodzinnym domu pachniała rzeżuchą, hiacyntami, czystością i świeżym wiosennym powietrzem.

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku z pewnością zauważył, że poza białkiem i żółtkiem...

  • Czosnek w kuchni

    ...) znacznie poprawia ich smak. Do dań mięsnych najlepiej utrzeć czosnek z solą, majerankiem, bazylią, cząbrem i szałwią. Spróbuj zrobić tym sposobem boczek. Natrzyj go pastą z czosnku z przyprawami, owiń folią i wstaw do lodówki na kilka godzin. Potem przełóż boczek na rozgrzany tłuszcz i obsmaż ze wszystkich stron. Dodaj szklankę wody i duś przez godzinę. Podawaj na zimno, pokrojony w plasterki...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza białkiem i...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ..., wędzone kości. Zalej je wodą, gotuj ok. godziny. Pod koniec dodaj kiełbasę, gotuj jeszcze kilkanaście minut. Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i smaż na średnim ogniu, aż boczek i cebula się zrumienią. Przełóż do garnka, zalej odcedzonym wywarem (grzyby i kiełbasę zachowaj). Dodaj zakwas, rozgnieciony...

  • Obecny niemal na każdym amerykańskim stole - w Polsce nadal traktowany jako egzotyka. Czym jest syrop klonowy i dlaczego powinniśmy po niego sięgnąć? Syrop klonowy powstaje z soku klonowego. Pierwotnie zbierany przez Indian, dziś stanowi istotny element amerykańskiego przemysłu spożywczego. Zbierany już mechanicznie, a następnie przetwarzany, obecny na każdym stole w Stanach, zwłaszcza w porze śniadaniowej. Czy słusznie kojarzymy go z kalorycznością? By odpowiedzieć na to pytanie, musimy...