• Informacje na temat:

    w czym lepiej podgrzać zapiekanke

Przepisy na temat: w czym lepiej podgrzać zapiekanke
  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    ...tylko warzywami, ale też owocami. Najlepsze będą sezonowe. Truskawki i jagody - marsz do miski! Jednak kasza znacznie lepiej odnajduje się w daniach wytrawnych. Smakowite mieszanki, pełne ziół i przypraw...

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Gotowanie budyniu do sernika, niby słyszałam, ale zawsze byłam zbywana twierdzeniem, ze przecież to bez sensu i budyń i tak się „ugotuje” w serze w czasie pieczenia. Niby tak. Zachodu też jest trochę więcej. Budyń musi się wystudzić co zajmuje trochę czasu więc tego sernika nie można sobie upiec od tak „z biegu”. Jednak tym razem postanowiła jednak bliżej zbadać sprawę, właściwości, strukturę, smak i ocenić. Zachodu więcej, ale i więcej możliwości. Pod lupę wzięłam ten przepis i mimo iż nie...

  • brokuły - zielony zdrowy antyoksydant ale dzieci chcą pomidorową ... rozwiązanie się znalazło inspirowane właśnie tym sposobem podania w jednej już nie istniejącej meksykańskiej knajpce

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Zdrowe słodkości to moja specjalność - mówią znajomi. Fakt, na słodkie zawsze mam chętkę ;) Słodkie nie oznacza zawsze morza cukru czy jeziora czekolady. Staram się odżywiać racjonalnie i wybierać składniki z głową, choć wiadomo od czasu do czasu trafi się wizyta u mamy, babci, cioci, imieniny... sezon grillowy i imprezowy też tuż, tuż. Mimo wszystko i na przekór grzesznym pysznościom prezentuję może nie szczyt cukierniczych marzeń ale pyszny i zdrowy pomysł na deser lub śniadanie? Jak kto...

Artykuły na temat: w czym lepiej podgrzać zapiekanke
  • 4 sposoby, by przekonać dziecko do warzyw

    ...stopniowo. Zacznij od małej ilości, np. 1/10 potrawy. Wyjście awaryjne: Dzieci są szczególnie podejrzliwe co do zielonych kawałków, grudek w jedzeniu. Warzywa lepiej przerobić na papkę. Uważnie łącz kolory...

  • Jedzenie to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. O tym, jak ważne są okoliczności, w których spożywamy posiłki, nie trzeba nikogo przekonywać. Jak i o tym, że forma ich podania jest równie istotna. Fot. Fotolia/materiały prasowe Badania psychologów potwierdzają bowiem, że jemy wszystkimi zmysłami. Warto pamiętać o tym zwłaszcza w kontekście kształtowania pozytywnych wzorców żywieniowych u dzieci. Czym jest comfort food? Smak magdalenki zanurzonej w herbacie przywołał wspomnienia, które...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...możesz podawać ser żółty i topiony. Zamiast białego, pieczywo pełnoziarniste Istnieje przekonanie, że dzieciom najlepiej podawać białe pieczywo, ryż czy biały makaron, bo one najbardziej mu smakują. To(...) najlepiej w postaci frytek. A może buntuje się na widok jajek, a o mięsie lepiej przy nim nie wspominać? Istnieje kilka sposobów na przechytrzenie dziecka do czasu aż samo zasmakuje w danym produkcie...

  • Rezygnując z zakupu gotowych dżemów i konfitur na rzecz domowej roboty przetworów, zyskujemy nie tylko gwarancję świeżości i doboru najlepszej jakości owoców. Z samodzielnym przygotowaniem zapasów na jesień i zimę wiąże się szereg innych, często mniej oczywistych zalet. Odrobina wysiłku włożona w przygotowanie apetycznych słoików zwróci się z nawiązką! Oto kilka niekwestionowanych zalet własnoręcznego przygotowania przetworów. DIY, czyli wiesz, co jesz Sklepowe półki wręcz uginają się pod...

  • Natura i tradycja na talerzu

    ...przyzwyczajenia. Spróbuj pokazać dziecku, że warto jeść w spokoju, bez popędzania. Że lepiej wybierać jedzenie wartościowe, choć jego przygotowanie zajmuje więcej czasu,, a rezygnować z produktów naszpikowanych(...) (a jeśli się da, także w niektóre wieczory). Oczywiście do wspólnego stołu zaproś obowiązkowo dziecko. Najlepiej posadź je w wysokim krzesełku i pozwól jeść razem z wami. W ten sposób maluch poczuje się...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym...

  • Weź udział w ankiecie sms i wygraj sprzęt AGD! Odpowiedz na pytanie: Kto Twoim zdaniem lepiej radzi sobie w kuchni? A) Kobiety B) Mężczyżni Wyślij SMS na numer 7252 o treści: SMAKER.A lub SMAKER.B Koszt wysłania SMS -a wynosi 2,44 z VAT. Sondaż przeznaczony dla abonentów wszystkich sieci komórkowych w Polsce. Głosując możesz wygrać Robota kuchennego Philips! Poniżej pełny regulamin ______________________________________________________ REGULAMIN "Sondaż Wielkanocny Smaker SMS"...

  • Kuchnia kojarzy nam się przede wszystkim z pieczeniem i gotowaniem. Ale czy wiedzieliście, że niektóre produkty powinniśmy jeść na surowo, aby móc czerpać z nich to, co najlepsze? Niektóre składniki odżywcze zawarte w pożywieniu są na tyle delikatne, że jakakolwiek obróbka termiczna może im jedynie zaszkodzić. Wysoka temperatura podczas gotowania, może sprawić, iż z pozoru zdrowe produkty staną się zupełnie bezwartościowe, a nasz trud, włożony w przygotowanie zbilansowanego posiłku pełnego...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni molekularnej. Nowe...

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...