• Informacje na temat:

    w czym jest 700 kcal

Przepisy na temat: w czym jest 700 kcal
  • Propozycja na deser, który możemy jeść o każdej porze dnia, bez wyrzutów sumienia. Deser wykonany z przepisu Jacka Bilczyńskiego - Fit&Lifestyle Coach. Pan Jacek twierdził, że deser jest zupełnie pozbawiony kalorii. Niestety mylił się, gdyż lekkiej kaloryczności dodaje mu żelatyna spożywcza (1 łyżka stołowa to 27 kcal). Deser o pojemności 165 ml dostarcza nam więc 9 kcal. Deser mimo małej kaloryczności jest bardzo zdrowy, gdyż żelatyna dzięki zawartości aminokwasu zwanego proliną wzmacnia...

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Bogaty w antyoksydanty (borówki!) - odżywia i odchudza (ananas!) - pyszny koktajl dzisiaj dla Was - polecam na drugie śniadanie :)

  • Zielony koktajl to doskonała alternatywa dla drugiego śniadania czy podwieczorku. Sprzymierzeniec tych, którzy dbają o prawidłową wagę, lub walczą ze zbędnymi kilogramami. W dodatku porządna porcja warzyw i owoców, które powinniśmy spożywać do każdego posiłku! Moc antyoksydantów, witamin i minerałów - samo zdrowie :)

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • pyszna zapiekanka, by móc w ostatniej chwili wykorzystać warzywne skarby jesieni

  • Gotowanie budyniu do sernika, niby słyszałam, ale zawsze byłam zbywana twierdzeniem, ze przecież to bez sensu i budyń i tak się „ugotuje” w serze w czasie pieczenia. Niby tak. Zachodu też jest trochę więcej. Budyń musi się wystudzić co zajmuje trochę czasu więc tego sernika nie można sobie upiec od tak „z biegu”. Jednak tym razem postanowiła jednak bliżej zbadać sprawę, właściwości, strukturę, smak i ocenić. Zachodu więcej, ale i więcej możliwości. Pod lupę wzięłam ten przepis i mimo iż nie...

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

Artykuły na temat: w czym jest 700 kcal
  • Czym posmarować pieczywo?

    ...kwasy tłuszczowe i cholesterol. Dlatego może sprzyjać miażdżycy i otyłości (jeżeli jest jedzone w nadmiarze). Jest kaloryczne - 1 łyżeczka to 35 kcal, a 100 g - 720 kcal. Kto się odchudza, ma podwyższony(...). Zawartość tłuszczu waha się w nich od 25 do 60 proc. Są więc dosyć kaloryczne (prawie tak jak masło: 680-700 kcal). Dlatego jeśli liczysz kalorie, sprawdź kaloryczność margaryny na opakowaniu...

  • Jeszcze niezbyt znana w Polsce truskawkowa gruszka to tropikalny owoc, występujący głównie w Azji i w Ameryce Południowej. Zwany jest także smoczym owocem lub częściej - pitają. Poznajcie zatem jego zdrowotne oraz kulinarne zastosowanie. Fot. 123RF/Picsel Pitaja to owoc niektórych gatunków kaktusa. Co interesujące, kwitnie tylko w nocy-kwiaty są duże, białe i pięknie pachną. Stąd jest znana jako księżycowy kwiat lub królowa nocy. Ze względu na gabaryty, przypominające owoce pochodzące z...

  • Czym smarować pieczywo?

    ...zdrowie! Każde takie smarowidło, zarówno produkowane z tłuszczów roślinnych, jak i zwierzęcych, jest bardzo kaloryczne. 100 g (ok. 10 łyżeczek) masła ma ok. 720 kcal; margaryny 680-700 kcal (typu light ok. 280 kcal, ale jest mniej smaczna); margaryny specjalistycznej 328-540 kcal; masmiks 515-876 kcal. Masło to tłuszcz zwierzęcy wytwarzany ze śmietany mleka krowiego. Margaryna powstaje z utwardzonych...

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...

  • Cała prawda na temat orzechów

    Orzechy: tuczą czy pomagają zrzucić zbędne kilogramy? Z racji tego, że są dość kaloryczne (ok. 500-700 kcal w 100 g), to osoby będące na diecie często unikają ich jedzenia w obawie, że zamiast schudnąć - przytyją. Okazuje się, że jest zupełnie na odwrót...

  • Pokochają go nie tylko miłośnicy kakao i kawy. Świetnie smakuje, ma różnorakie zastosowanie oraz jest istną bombą witaminową. Ta śródziemnomorska roślina jest znana jako szarańczyn strąkowy lub ceratonia. Sprawdźcie, dlaczego warto włączyć ją do diety. Fot. 123RF/Picsel Drzewo karobowe osiąga 15 metrów wysokości, a jego strąki nazywane są chlebem świętojańskim. Poprzez zmielenie nasion (znajdujących się w strąkach) można uzyskać proszek, sok, mączkę oraz melasę. Proszek łudząco przypomina...

  • Mody na jagody

    ...) występuje zaraz po aronii (16 062). Borówka amerykańska jest dalej (4669 mikromoli), a za nią daleko jagoda goji (3290). Acai ma co prawda 102 700 mikromoli, ale ze względu na jej cenę i dostępność wolę(...) niż polskie nie znajdziecie. Zatem koszyki w dłoń i na jagody! Ile kalorii? W 100 g czarnych jagód jest 40 kcal, borówki amerykańskiej - 57 kcal, z kolei taka sama ilość suszonych jagód acai...

  • Roślina ta była obowiązkowym elementem w apteczkach naszych babć. To właśnie dzięki niej, mimo braku nowoczesnych lekarstw, mogły sobie poradzić w wieloma damskimi przypadłościami. Dzisiaj, czerpiąc z wiedzy przodków, możemy zupełnie odmienić swoje życie. Fot. 123RF/Picsel Najpewniej  nazwa przywrotnik pospolity większości z nas nie kojarzy się z niczym konkretnym, ani nie nasuwa żadnych skojarzeń. Jednak prawdopodobieństwo, że spotkaliśmy tę roślinę podczas spaceru jest wyjątkowo wysokie,...

  • Nabiał i jego wpływ na organizm

    Mleko i jego przetwory to bogate źródło niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Jest stałym gościem na naszych stołach i wydaje się, że wiemy o nim wszystko. Czy aby na pewno? Przypominamy jego zalety.

  • Szturmem podbija serca wegan, ale od niedawna wzbudza także zainteresowanie osób niemających wiele wspólnego z kuchnią jaroszy. Wszystko dzięki zaskakującym właściwościom. Fot. 123RF/Picsel Nazwa aquafaba jest zlepkiem dwóch łacińskich słów: "aqua" - czyli woda oraz "faba" - fasola. Faktycznie, woda po fasoli to w tym przypadku cały skład tego niesamowitego produktu, będącego cennym składnikiem diety wegan oraz alergików. Dlaczego? Ponieważ stanowi fantastyczny zamiennik kurzych jaj....