• Informacje na temat:

    w czym jest 700 kcal

Przepisy na temat: w czym jest 700 kcal
  • Propozycja na deser, który możemy jeść o każdej porze dnia, bez wyrzutów sumienia. Deser wykonany z przepisu Jacka Bilczyńskiego - Fit&Lifestyle Coach. Pan Jacek twierdził, że deser jest zupełnie pozbawiony kalorii. Niestety mylił się, gdyż lekkiej kaloryczności dodaje mu żelatyna spożywcza (1 łyżka stołowa to 27 kcal). Deser o pojemności 165 ml dostarcza nam więc 9 kcal. Deser mimo małej kaloryczności jest bardzo zdrowy, gdyż żelatyna dzięki zawartości aminokwasu zwanego proliną wzmacnia...

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Bogaty w antyoksydanty (borówki!) - odżywia i odchudza (ananas!) - pyszny koktajl dzisiaj dla Was - polecam na drugie śniadanie :)

  • Zielony koktajl to doskonała alternatywa dla drugiego śniadania czy podwieczorku. Sprzymierzeniec tych, którzy dbają o prawidłową wagę, lub walczą ze zbędnymi kilogramami. W dodatku porządna porcja warzyw i owoców, które powinniśmy spożywać do każdego posiłku! Moc antyoksydantów, witamin i minerałów - samo zdrowie :)

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • pyszna zapiekanka, by móc w ostatniej chwili wykorzystać warzywne skarby jesieni

  • Gotowanie budyniu do sernika, niby słyszałam, ale zawsze byłam zbywana twierdzeniem, ze przecież to bez sensu i budyń i tak się „ugotuje” w serze w czasie pieczenia. Niby tak. Zachodu też jest trochę więcej. Budyń musi się wystudzić co zajmuje trochę czasu więc tego sernika nie można sobie upiec od tak „z biegu”. Jednak tym razem postanowiła jednak bliżej zbadać sprawę, właściwości, strukturę, smak i ocenić. Zachodu więcej, ale i więcej możliwości. Pod lupę wzięłam ten przepis i mimo iż nie...

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

Artykuły na temat: w czym jest 700 kcal
  • Czym posmarować pieczywo?

    ...kwasy tłuszczowe i cholesterol. Dlatego może sprzyjać miażdżycy i otyłości (jeżeli jest jedzone w nadmiarze). Jest kaloryczne - 1 łyżeczka to 35 kcal, a 100 g - 720 kcal. Kto się odchudza, ma podwyższony(...). Zawartość tłuszczu waha się w nich od 25 do 60 proc. Są więc dosyć kaloryczne (prawie tak jak masło: 680-700 kcal). Dlatego jeśli liczysz kalorie, sprawdź kaloryczność margaryny na opakowaniu...

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...

  • Czym smarować pieczywo?

    ...zdrowie! Każde takie smarowidło, zarówno produkowane z tłuszczów roślinnych, jak i zwierzęcych, jest bardzo kaloryczne. 100 g (ok. 10 łyżeczek) masła ma ok. 720 kcal; margaryny 680-700 kcal (typu light ok. 280 kcal, ale jest mniej smaczna); margaryny specjalistycznej 328-540 kcal; masmiks 515-876 kcal. Masło to tłuszcz zwierzęcy wytwarzany ze śmietany mleka krowiego. Margaryna powstaje z utwardzonych...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku z pewnością zauważył, że poza białkiem i żółtkiem...

  • Cała prawda na temat orzechów

    Orzechy: tuczą czy pomagają zrzucić zbędne kilogramy? Z racji tego, że są dość kaloryczne (ok. 500-700 kcal w 100 g), to osoby będące na diecie często unikają ich jedzenia w obawie, że zamiast schudnąć - przytyją. Okazuje się, że jest zupełnie na odwrót...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza białkiem i...

  • Mody na jagody

    ...) występuje zaraz po aronii (16 062). Borówka amerykańska jest dalej (4669 mikromoli), a za nią daleko jagoda goji (3290). Acai ma co prawda 102 700 mikromoli, ale ze względu na jej cenę i dostępność wolę(...) niż polskie nie znajdziecie. Zatem koszyki w dłoń i na jagody! Ile kalorii? W 100 g czarnych jagód jest 40 kcal, borówki amerykańskiej - 57 kcal, z kolei taka sama ilość suszonych jagód acai...

  • Cholesterol, choć naturalnie występuje w naszym organizmie i odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu wszystkich komórek ciała, może także gromadzić się w ściankach naczyń krwionośnych, prowadząc m. in. do miażdżycy, a także chorób serca i układu krążenia. Fot. materiały prasowe Jednym ze skutecznych sposobów na obniżenie poziomu „złego" cholesterolu - nawet do 10% - może być zastosowanie się do zasad zbilansowanego jadłospisu 1500 kcal, opracowanego przez Ogólnopolskie Centrum Dietetyki...

  • Nabiał i jego wpływ na organizm

    Mleko i jego przetwory to bogate źródło niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Jest stałym gościem na naszych stołach i wydaje się, że wiemy o nim wszystko. Czy aby na pewno? Przypominamy jego zalety.

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni molekularnej. Nowe...