• Informacje na temat:

    w czym gotowac karkówke

Przepisy na temat: w czym gotowac karkówke
Artykuły na temat: w czym gotowac karkówke
  • Marcin Prokop - na bakier z gotowaniem

    ...razy Niedawno Prokop dał się namówić na dietę pudełkową. Codziennie kurier dostarcza mu o poranku kilka zbilansowanych posiłków. Gwiazdor nie musi się już zastanawiać, czym zaspokoić głód, ale dostrzega...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Czy warto jeść mięso?

    ...zawierają też sporo witamin i składników mineralnych.  Mięso jedzone z umiarem (np. 100-150 g co drugi dzień), z pewnością nam nie zaszkodzi, zwłaszcza jeśli połączymy je z dużą porcją surowych warzyw...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni...

  • 15 sposobów na tanie gotowanie

    ...1. Włącz termoobieg Jeśli nasza kuchenka wyposażona jest w termoobieg, możemy ustawiać temperaturę o 25-30°C niższą, niż podczas nagrzewania od dołu lub od góry. Przy czym czas pieczenia pozostaje bez zmian. Poza tym w piekarnikach z termoobiegiem możliwe jest wykorzystanie nawet czterech poziomów równocześnie. To duża oszczędność czasu i energii elektrycznej. 2. Nie otwieraj drzwiczek...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Czy tłuszcz może... odchudzać?

    Schabowy, golonka, jaja - kalorycznie i tłusto! Słyszałaś, że taka dieta odchudza... A czy jest zdrowa?

  • Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniśmy jeść niczego na siłę, nawet gdy w grę wchodzą superfoods. Czym więc zastąpić jarmuż, aby dostarczyć naszemu organizmowi podobnych składników? Każdy produkt dostarcza nam pewne elementy, które mają niebagatelny wpływ na nasz wygląd i zdrowie. Trzeba dodać, że w  ostatnim czasie  Polacy zaczęli zwracać coraz większą uwagę na to, co jedzą. Z tego...

  • Goście, goście!

    Na nasze urodzinowe przyjęcie chcieliśmy zaprosić Czytelniczki w wyjątkowe miejsce. Mamy w Warszawie restaurację, w której można się przekonać, że "lepszy mazurskiej owcy kęsek lada jaki, niźli zamorskie przysmaki". Do Zielonego Niedźwiedzia idzie się, by dobrze zjeść i uradować serce, że młodzi szefowie kuchni potrafią gotować po mistrzowsku i po polsku. Sebastian Olma przygotował dla Was jubileuszowe menu.

  • Szturmem podbija serca wegan, ale od niedawna wzbudza także zainteresowanie osób niemających wiele wspólnego z kuchnią jaroszy. Wszystko dzięki zaskakującym właściwościom. Fot. 123RF/Picsel Nazwa aquafaba jest zlepkiem dwóch łacińskich słów: "aqua" - czyli woda oraz "faba" - fasola. Faktycznie, woda po fasoli to w tym przypadku cały skład tego niesamowitego produktu, będącego cennym składnikiem diety wegan oraz alergików. Dlaczego? Ponieważ stanowi fantastyczny zamiennik kurzych jaj....