• Informacje na temat:

    w czym gotować gołąbki

Przepisy na temat: w czym gotować gołąbki
  • Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami według przepisu Konrada Gacy

    ...płuczemy i moczymy w zimnej wodzie, odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy i kroimy w paski. Zachowujemy wywar. Kapustę gotujemy w garnku, nożem oddzielamy liście wierzchnie (już sparzone). Cebulę...

  • Mięso mielone, siekana kapusta - to samo, a jednak inaczej

  • Gołąbki z ziemniaków

    Gołąbki trochę inaczej.

  • Uwielbiam :)

  • ..., a następnie dogotować kilka minut na parze. Smaczne są z sosem pomidorowym, a jeszcze lepsze z mocno dopieprzonym sosem pieczarkowym i kartofelkami. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić...

  • Standardowe, dobre gołąbki

  • Danie jest niewyszukane, ale trochę zaskakujące. Gołąbki z ryżem, z kaszami, a nawet z surowymi ziemniakami, ale z gotowanymi?

  • Bardzo smaczne gołąbki z nadzieniem mięsno - ryżowym. Z podanego przepisu wychodzi 24 gołąbki.

  • Ekspert - ostatni dzwonek na karczochy...

    Sezon na karczochy dobiega końca. - Choć nie można ich jeść na surowo, karczochy - marynowane czy gotowane - znajdują wiele zastosowań. Do makaronów, do kanapki, z kabanosem, na pizzę, do farszu na gołąbki - wylicza Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny.

Artykuły na temat: w czym gotować gołąbki
  • Gołąbki z dorszem

    ...maśle. Na rozłożony liść kapusty nałóż farsz rybny. Zawiń. Ułóż gołąbki w garnku i zalej wodą, tak, by ledwo je zakrywała. Gotuj na niedużym ogniu przez około godzinę. Do ugotowanej soczewicy dodaj...

  • Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniśmy jeść niczego na siłę, nawet gdy w grę wchodzą superfoods. Czym więc zastąpić jarmuż, aby dostarczyć naszemu organizmowi podobnych składników? Każdy produkt dostarcza nam pewne elementy, które mają niebagatelny wpływ na nasz wygląd i zdrowie. Trzeba dodać, że w  ostatnim czasie  Polacy zaczęli zwracać coraz większą uwagę na to, co jedzą. Z tego...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni molekularnej. Nowe...

  • Na zupę, chłodnik, a może gołąbki?

    ..., posypanymi koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Młode buraczki gotujemy z innymi warzywami, a liście botwiny dodajemy pod koniec gotowania. Uwaga! Ze względu na kwas szczawiowy botwinę należy gotować(...). Zblanszowane z czosnkiem, prażonymi migdałami i sosem sojowym mogą być dodatkiem do dań głównych.  Możemy też kłaść je na kanapce zamiast sałaty. W liściach przygotujemy też gołąbki z mięsnym...

  • Moda na gotowanie i jedzenie na dobre zagościła w Polsce. W Krakowie grupa kucharzy skupiona wokół inicjatywy „Twój kucharz” przygotowała projekt Lotnej Restauracji. Najważniejsze jest w nim wspólne spędzanie czasu i delektowanie się wybornym jedzeniem. Każdy może wybrać dowolne, nawet najbardziej nieoczekiwane miejsce, w którym mistrzowie kuchni przygotują dla grupy przyjaciół, całej rodziny czy indywidualnego klienta ucztę dla ciała i ducha...   Ty też możesz tak gotować! na INTERIA.TV.

  • Gołąbki inaczej

    Kapustę drobno posiekać, posypać solą i odstawić na 40 min. W tym czasie ugotować ryż - będzie najlepszy, jeśli wrzucimy go na 2 szklanki wrzącej wody...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • ...ochotę użyć oraz pieczarki ucieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kosteczkę - jak kto woli i lubi. Kaszę goyujemy na pół twardo, tzn. od momentu zagotowania wody ok 10 minut. łączymy surowe warzywa, pieczarki i mięso z na wpół ugotowaną kaszą. Doprawiamy czym chcemy. Ja sypię vegetę, pieprz siołowy i czosnek, ale można dodać przyprawę do grila i wtedy będzie to bardzo oryginalny smak...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...