• Informacje na temat:

    w czekoladzie i wiórkach

Przepisy na temat: w czekoladzie i wiórkach
  • Pączki w czekoladzie

    Z konfiturą wiśniową. Idealne na tłusty czwartek!

  • Tak przygotowane kąski drobiowe zasmakują nawet dzieciom. Pyszne , chrupiące i soczyste mięsko. Polecam.

  • Pralinki

    ...z dodatkiem oleju. Połowę kul zanurzaj w ciemnej czekoladzie, drugą połowę w białej. Układaj je na papierze, część posyp wiórkami, resztę perełkami i gwiazdkami. Wstaw do lodówki.

  • Przepis wart wypróbowania: "Motylek w czekoladzie"

  • Sernik z jeżynami

    ...gotowego sernika. Ciasto udekoruj odłożonymi jeżynami, ew. migdałami w czekoladzie wiórkami czekolady i listkami mięty.

  • Pyszne śliwki w czekoladzie domowej roboty. Idealne na walentynki i przyjęcia.

  • Słodkie rogaliki z czekoladą

    ...wyjmij. Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzaj w czekoladzie i odłóż do stężenia. Z takiego ciasta można zrobić również malutkie babeczki. Jeśli nie masz małych foremek...

  • SPOSÓB NA DOMOWE SLIWKI W CZEKOLADZIE. CZEKOLADA PO ZASTYGNIĘCIU JEST SUCHA I KRUCHA.

  • Efektowne muffinki

    ...zapachu do ciasta 12 dag wiórków kokosowych  Na baranki: 15 dag kostki do pieczenia np. Kasia Ekstra Maślany Smak 4 dag gorzkiej czekolady 10 dag cukru migdały w czekoladzie cukrowe pianki...

  • Coś czuję, że sama nazwa ciasta z czymś Wam się kojarzy. Słodkie, pyszne suszone śliwki w czekoladzie, któż ich nie jadł. Dziś proponuję ciasto inspirowane tymi właśnie czekoladkami. Jest mocno czekoladowe i śliwkowe zarazem.

Artykuły na temat: w czekoladzie i wiórkach
  • Ciasto ucierane w czekoladzie

    Zamiast mielonych migdałów możesz użyć wiórków kokosowych.

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był pokryty...

  • Pączki w czekoladzie

    Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozkruszyć, rozetrzeć z łyżką cukru, połączyć z mlekiem, dodać 1 płaską łyżkę mąki i wlać rozczyn do zagłębienia w mące....

  • Kawa to nieskończone bogactwo smaków i aromatów. ,Maitres chocolaitiers Lindt opracowali doskonałe sposoby łączenia tego napoju z czekoladą. Kombinacja tak bogatych i różnorodnych smaków otwiera nieskończone możliwości. Czekolada z chili serwowana z kawą Americano Doskonała z Burundi Ngozi Murama Americano. Smak tej odmiany kawy ma budowę złożoną, z mocnymi nutami korzeni i tanin. Rezultat parowania jej z Excellence Chili jest zbliżony do ostrej potrawy, która pikantność jest łagodzona...

  • Czekoladki z charakterem - Malaga, Tiki Taki i Kasztanki

    ...o charakterystycznym kształcie półksiężyca, wypełnione półpłynnym kremowo-śmietankowym nadzieniem pełnym kawałków słodkich rodzynek, z nutą alkoholu, zatopione w doskonałej deserowej czekoladzie. Bez...

  • Mięta uwodzi świeżością i aromatem – szkoda tego nie wykorzystać, a możliwości jest wiele. Potrafi skutecznie wspierać nasze zdrowie, a do sztuki kulinarnej – i w daniach słonych, i słodkich – wnosi niezwykle interesującą, egzotyczną nutę. Mięta jest bardzo łatwa w uprawie: nie potrzebujemy doświadczenia ogrodniczego, żeby mieć kilka sadzonek w ogrodzie albo w doniczkach na parapecie lub na balkonie. Warto poznać miętę imbirową, bananową, truskawkową, czekoladową... I dać się zaskoczyć -...

  • Wawel: Linia „Bez Dodatku Cukru”

    ...). Czekolada Gorzka z cząstkami pomarańczowymi Bez Dodatku Cukru - połączenie szlachetnej czekolady i intensywnego smaku słonecznej pomarańczy. W tej wykwintnej czekoladzie bez dodatku cukru(...) kokosowe. To produkt bez oleju palmowego, E476, z naturalnym aromatem oraz z lecytyną z certyfikowanych ziaren soi (bez GMO). Wiórki kokosowe, przyjemnie wyczuwalne w czekoladzie, nie zawierają...

  • Ten zabobon Polakom nie jest straszny, ponieważ w tłusty czwartek- jedyny dzień w roku, kiedy nikt nie liczy kalorii- zjadamy około 100 milionów pączków. Te okrągłe pyszności zawitały do Europy oraz Ameryki, za sprawą Elizy Knapf, która podczas oblężenia Wiednia przez Turków serwowała żołnierzom pączki. Pączek pączkowi nie równy W zależności od szerokości geograficznej te drożdżowe wypieki mają różne nadzienia: w Polsce najczęściej jest to kwiat róży, w USA np. czekolada. Zwyczaj smażenia...

  • Czekoladka z niespodzianką

    ..., trzeba czytać skład. W czekoladzie najdroższy, ale i najbardziej wartościowy jest proszek kakaowy - źródło magnezu, wapnia, potasu, fosforu i cynku. Wpływa na samopoczucie i koncentrację, redukuje(...), jasne w wiórkach kokosowych. Przechowujemy w lodówce. Katarzyna Bosacka PANI 2/2015

  • Czy zakochanie i zdrowa praca serca mogą iść ze sobą w parze? Dzięki czekoladzie, tak! Poznaj zdrowotne i kosmetyczne zastosowanie tego przysmaku. Dowiedz się, komu nie wolno podawać czekolady. Fot. 123RF Cukier, kakao i kozie mleko. Tyle wystarczyło niemieckiej firmie Jordan & Timaeus, aby w 1839 roku wyprodukować pierwszą na świecie czekoladę w kształcie tabliczki. I choć ta forma jest w Polsce jedną z najpopularniejszych, to nikogo nie zdziwi fakt, że w innych krajach mieszkańcy chętniej...