• Informacje na temat:

    w czego mozna zrobic salatke lekkostrawna

Przepisy na temat: w czego mozna zrobic salatke lekkostrawna
  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    Owoce i warzywa kuszą nas smakiem, aromatem i intensywnymi kolorami. Sprawdź, co zrobić, by także maluch je polubił i czerpał z nich to, co najlepsze.

  • Bardzo, proste i banalne do wykonania, a co najwazniejsze lekkostrwne, a zarazem inne niz zwykla gotowana kura !

  • Jakie zastosowania może mieć sól?

  • Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • Smaczne, nie drogie i lekkostrawne. Dla osób z problemami trawiennymi.

  • Bardzo proste i błyskawiczne sezamowe ciastka owsiane - 5 minut mieszania i 15 pieczenia, idealne do kawy lub do jogurtu na drugie śniadanie. Kolejny przepis do książki kucharskiej "Słodkości z miłości", bo zdrowe słodycze nie są grzechem łasucha:) #bez_glutenu i #bezcukrowe (o ile płatki owsiane bezglutenowe faktycznie są bezglutenowe:)

  • Ciasto banalne w wykonaniu ale niebanalne w smaku. Polecam każdemu. Robi ono furorę wśród znajomych ale i nie tylko.

  • Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Wigilii i Bożego Narodzenia bez tradycyjnego keksu. Gości na naszym stole w każde Święta, a mistrzynią w jego wykonaniu jest moja Mama, od której mam ten przepis :) Keks z tego przepisu zawsze się udaje, a robimy go od lat. Ilość składników pasuje do foremki 36/12cm, jednak śmiało można podzielić ciasto na pół i upiec keks w dwóch mniejszych keksówkach. Musimy pamiętać, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Artykuły na temat: w czego mozna zrobic salatke lekkostrawna
  • Katarzyna Bosacka: Pędy wiosny

    ...cały rok. Do Polski dotarły dopiero w XVIII w. i poza Wielkopolską nie były znane aż do upadku PRL-u. Dziś produkujemy ich średnio 5 tys. ton rocznie, z czego 2 tys. eksportujemy do Niemiec. Na(...) powinni je wystawiać w miskach z wodą (główkami do góry). Te w folii czy papierze zwykle są już zwiędnięte i do niczego. Końcówki nie powinny być suche, brązowoszare, zdrewniałe, tylko jasne...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Co jeść w pracy?

    ...czego w pracy skutkuje nadwagą, sprawia, że jesteśmy nadmiernie zmęczone, mamy zły nastrój. Bo takie są konsekwencje regularnego omijania posiłków i zajadania głodu niezdrowymi przekąskami. Mózg(...) ze skórki awokado, mango lub ananasa i ogórek i wszystkie pokrój w kostkę. Wymieszaj z krewetkami. Dopraw chili, posyp umytymi i osączonymi ziołami. Dodaj awokado  Dlaczego? Bo zawiera sporo...

  • Kuchnia włoska i francuska królują w kulinarnym świecie. A co z kuchnią hiszpańską? Czy ma nam coś ciekawego do zaoferowania? Oczywiście, że tak - odnajdziemy w niej egzotyczne wpływy oraz bogate smaki, zróżnicowane regionalne. Gdzie najchętniej jeździmy? Hiszpania składa się z 19 regionów dbających o swoją autonomię kulturalną, co w naturalny sposób przekłada się na kulinaria. Przyjrzyjmy się regionom najchętniej odwiedzanym przez turystów i poszukajmy przysmaków, których koniecznie trzeba...

  • 24 sposoby na zdrowe święta

    ...wigilią. Choć Kościół od lat tego nie nakazuje, w wielu rodzinach nadal panuje zwyczaj, że do kolacji niczego się nie je. A gdy człowiek siada do stołu około 17, jest tak głodny, że "futruje" do oporu(...) niczego dobrego. Dzieci odcięte od słodkości oszukują, zajadają się nimi, gdy rodzice nie widzą. Przez to często później rozwijają się zaburzenia żywieniowe. A przecież wata cukrowa czy krówka to...

  • Zatrucia pokarmowe zdarzają się każdemu, a ich nieprzyjemne konsekwencje na długo w naszej pamięci. Można ich jednak uniknąć, słuchając wskazówek ekspertów ds. zatruć. Czasami zdarza się tak, że poważna choroba została spowodowana przez produkty, po których zupełnie byśmy się tego nie spodziewali. Tymczasem, jedząc niektóre z warzyw lub mięs, powinniśmy zachować szczególną ostrożność, gdyż przy odrobinie nieuwagi, możemy razem z nimi spożyć substancje szkodliwe dla naszego zdrowia. Kiedy...

  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    ...z jabłkiem i 1/2 szklanki wody). Można też go po prostu chrupać, samego lub maczać w dipie. CUKINIA: SKŁADNIK KURACJI ODKWASZAJĄCEJ Co w niej ważne? Jest lekkostrawna, wskazana nawet osobom...

  • Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może podczas oglądania zimowych zmagań też skusicie się na wypróbowanie rosyjskiej kuchni tego regionu? Ten nadmorski kurort nie kojarzy się z Rosją.      fot. Ojj! 600/wikipedia Soczi leży w klimacie subtropikalnym, jest tam więc wilgotno i ciepło. Miasto może się pochwalić aż 300 słonecznymi dniami w roku. Ze względu na wielu turystów i słoneczną...

  • Na pomoc wątrobie

    Kiedy coś gniecie w prawym podżebrzu, mówi się, że to boli wątroba. Stwierdzenie takie nie jest ścisłe, ponieważ wątroba nie może boleć. Jest bowiem nieunerwiona. Jeśli jednak nie traktujesz jej należycie, powiększa się, rozciąga torebkę, która ją otacza i uciska sąsiadujące z nią narządy. A ty czujesz właśnie gniecenie w boku. Jak tego uniknąć? Czy wiesz, czego wątroba wyjątkowo nie lubi...

  • Każdemu zdarza się trzymać w domu produkty spożywcze po terminie podanym na opakowaniu. Pytanie, które z nich można bez obaw jeść, a które trzeba bezwzględnie wyrzucić? Często po terminie jemy jogurty, ale bezpieczniej jest tego nie robić! Fot. mossimoinc/Flickr W skrócie w Polsce sprawa wygląda tak: Mamy dwa rodzaje "terminów" na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt absolutnie nie nadaje się do jedzenia, może być szkodliwy po tym terminie ("termin...