• Informacje na temat:

    w cudzie kuchennym

Przepisy na temat: w cudzie kuchennym
  • Jak w prosty sposób pozbyć się niechcianego zapachu brukselki podczas gotowania?

  • Jak w prosty sposób pozbyć się niechcianego zapachu kalafiora podczas gotowania?

  • czas uprzątnąć resztki z szuflad i lodówki, ale nie cierpię marnować jedzenia, a pizza zwykle jest znakomita z tego, co się "nawinie" :) w szufladzie resztki mąki, po łyżce orkiszu, zyta, kukurydzy, a nawet ryżowej, w lodówce resztki jakiegoś boczku, sera, lekko odwodnionej papryki i kilka oliwek

  • Porady Domowe I Nie Tylko...

  • kiedy już cukinia jest dostepna po przyzwoitej cenie,nie mogę powstrzymać sie od jej jedzenia

  • Soczyste i miękkie ;)

  • Mięsożercy i weganie, dziś pogodzę Was tym daniem :) Bezglutenowo dodatkowo! Za pół godziny obiad! :) Nie przepadam za mięsem, ale moi domownicy owszem, więc czasem staram się ich przekonać do bezmięsnego dania. Warto jeść dużo warzyw i mięsożercy pytaj skąd je brać zimą? A buraki są dostępne przez całą zimę.

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka w pomidorach"

  • Smaczny pomysł na "Ryba w cieście"

  • Przepis wart wypróbowania: "Ryba w warzywach"

Artykuły na temat: w cudzie kuchennym
  • Cierpisz na migrenę? Ciężki dzień w pracy sprawił, że nie możesz się zrelaksować? Jak pozbyć się niemiłego uczucia zmęczenia i jak poprawić koncentrację? Możesz to zrobić za pomocą zapachu! Niektóre kuchenne zapachy mogą poprawić nastrój. Fot. 123RF.COM/PICSEL Węch jest jednym ze zmysłów, które ukształtowały się najwcześniej w roku ewolucji. Wcześniej używaliśmy go jako ostrzeżenia przed zagrożeniami lub jako pomoc przy zdobywaniu pożywienia. Często gdy czujemy jakiś zapach, kojarzy nam...

  • Gotowanie nie jedno ma oblicze. Dla doświadczonego kucharza terminy flambirowanie czy blanszowanie są jasne i zrozumiałe. Kulinarnym nowicjuszom natomiast przyda się krótki słownik podstawowych sposobów przyrządzania potraw. Przede wszystkim potrawy możemy gotować na dużym bądź małym ogniu. Pierwszego rodzaju obróbki wymagają na przykład warzywa strączkowe, a drugiego mięsa czy ziemniaki. Potrawy możemy też dusić - wtedy powoli gotują się one we własnym sosie, lub z małą ilością wody i...

  • Koniec z karteczkami, wycinkami z gazet i świstkami rozsianymi po wszystkich szafkach w kuchni! Notes kuchenny to idealny sposób, by nareszcie w jednym miejscu znalazły się wszystkie twoje ulubione przepisy, kulinarne tajemnice i smaczne odkrycia. Ten zeszyt przetrwa w twojej rodzinie przez pokolenia i będzie najbardziej aromatyczną pamiątką dla najbliższych. Okraszony autorskimi przepisami i rysunkami Niny Majewskiej-Brown - miłośniczki kuchni i autorki poczytnych powieści Wakacje,...

  • 13 czerwca przypada „Święto dobrych rad”. Sprawdzonych podpowiedzi nigdy za wiele! Dowiedz się jak można ułatwić sobie życie podczas przygotowywania posiłków. Małe triki pozwolą m.in. zaoszczędzić czas, uratować nieudaną potrawę i przedłużyć trwałość produktów spożywczych. Sposobami na szybsze i efektywne gotowanie dzieli się mistrz kuchni Mirek Drewniak. Fot. 123RF Geneza „Święta dobrych rad" nie jest znana. Pewne jest natomiast, że znajomość kilku przydatnych sztuczek ułatwi życie nawet...

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Projektowanie kuchni wymaga odpowiedzi na pytanie: „Czy zabudować sprzęt AGD?”. To istotny dylemat wiążący się z decyzją o zastosowaniu konkretnej aranżacji wnętrza, która będzie miała długofalowe skutki. Fot. 123RF/Picsel Sprzęty do zabudowy to rozległa kategoria. Znajdują się w niej lodówki, zmywarki, piekarniki, płyty grzewcze, okapy, kuchenki mikrofalowe, a także pralki i ekspresy do kawy. Decyzja o zabudowaniu sprzętów daje nam przede wszystkim elastyczność w urządzaniu kuchni....

  • Każdy z nas ma swoje kuchenne nawyki i przyzwyczajenia. Niektóre z nich ułatwiają nam gotowanie, a inne z kolei wydają się być jedynie kwestią przyzwyczajenia. Ale czy wiedzieliście, że niektóre z nich mogą być bardzo niebezpieczne? Kuchnia, obok łazienki, jest jednym z tych miejsc w naszym mieszkaniu, które szczególnie upodobały sobie różnego rodzaju bakterie, także te, powodujących zatrucia i choroby. Mają one tutaj niemal doskonałe warunki do mnożenia się. Niestety, część z naszych...

  • Sądzisz, że o gotowaniu wiesz wszystko i w kuchni nic cię nie zaskoczy? Weź udział w naszym quizie i sprawdź, czy potrafisz rozpoznać kulinarne mity, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.  

  • Nie lubisz marnować jedzenia? Potrafisz zamienić obiadowe resztki w fantastyczne danie? Wiesz co zrobić z nadmiarem ryżu, ziemniaków lub makaronu? Podziel się swoim sekretem i wygraj wspaniałe nagrody. Podziel się z nami swoim pomysłem na wykorzystanie resztek. Weź udział w naszym konkursie, aby wygrać jedną z fantastycznych nagród: Nagroda główna - Kuchenka mikrofalowa do zabudowy Whirlpool - AMW 735 S o wartości 1399 zł 4 nagrody drugiego stopnia - pojedyncze zaproszenie na warsztaty...

  • Zwykle myślimy, że to łazienka jest najbardziej przyjaznym bakteriom miejscem w naszym domu, tymczasem zapominamy, iż w naszych kuchniach różnego rodzaju drobnoustroje mogą rozwijać się znacznie szybciej. Oto kilka miejsc, na które powinniście zwracać szczególną uwagę. Badania wskazują, że nieprzestrzeganie podstawowych zasad higieny jest przyczyną znacznej części zatruć pokarmowych. Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z faktu, że kuchnia jest de facto najbardziej zanieczyszczonym miejscem w...