• Informacje na temat:

    w co zapeklować pierś z indyka

Przepisy na temat: w co zapeklować pierś z indyka
Artykuły na temat: w co zapeklować pierś z indyka
  • Lekkim krokiem w Nowy Rok

    ...ugotuj na miękko w posolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z kawałkami ananasa, brzoskwinią i groszkiem. Wstaw w ciepłe miejsce. Pierś z indyka posmaruj przyprawą do drobiu i podsmaż. Następnie włóż do(...) wierzch szynki. Przykryj plastrami pomarańczy, polej sokiem pomarańczowym i piecz jeszcze 15 minut. Pieczone piersi indyka z ryżem owocowym Składniki: 15 dag ryżu, 2 plasterki ananasa, brzoskwinia...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Wyborne pieczyste

    ...minut Porcja: 350 kalorii Rolada z indyka Składniki na 14 porcji: 1 i 1/2 kg piersi indyka, 1/2 kg mielonego białego sera, 2 żółtka, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 cukinii, marchewka, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, olej, sałata i gotowana marchewka do dekoracji Przygotowanie: 1. Pierś indyka rozkrój na cienki płat i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz mięso z obu stron solą, pieprzem...

  • Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może podczas oglądania zimowych zmagań też skusicie się na wypróbowanie rosyjskiej kuchni tego regionu? Ten nadmorski kurort nie kojarzy się z Rosją.      fot. Ojj! 600/wikipedia Soczi leży w klimacie subtropikalnym, jest tam więc wilgotno i ciepło. Miasto może się pochwalić aż 300 słonecznymi dniami w roku. Ze względu na wielu turystów i słoneczną...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Jedna trzecia aktywnych zawodowo Polaków je w pracy posiłek. Joanna Koroniewska zapytała pracowników biura w Warszawie, co jedzą w czasie pracy. Od specjalistów dowiemy się też, co należy jeść na drugie śniadanie. Joanna Koroniewska zapytała o to, co powinniśmy jeść w pracy. Jeśli jemy coś w pracy, to najczęściej jest to drugie śniadanie. Aktorka Joanna Koroniewska zapytała pracowników jednego z warszawskich biurowców o ich drugie śniadania. Oto, co znalazła na ich biurkach: - kanapkę z...

  • Lato w pełni. W wysokich temperaturach szczególnie dokucza nam pragnienie. Co pić, aby go zaspokoić? Upały sprawiają, że organizm ludzki wydala więcej wody, przez co bardziej chce nam się pić. Szczególnie męczące jest lato w mieście - zamknięta przestrzeń, ruch samochodowy i rozgrzany asfalt sprawia, że jest nam duszno i czujemy się słabo. Jak sobie radzić z upałami? Oprócz wielu zaleceń, do których należy, między innymi, odpowiednie ubieranie się, przebywanie w chłodnych pomieszczeniach i...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Na straganach obok cukinii i kabaczków leżą dynie. Co łączy te warzywa? Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznymi mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta.   Trop polski i włoski Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone,...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...