• Informacje na temat:

    w co zapakowąć ciastko na prezent

Przepisy na temat: w co zapakowąć ciastko na prezent
  • Dziś przepis na prezent domowej roboty, który możecie oferować ukochanej osobie lub przyjaciołom i znajomym – czekoladowe medaliony. Samodzielnie przygotowany prezent to radość podwójna, napełnia dumą darczyńcę i uraduje obdarowanego. Medaliony można dekorować wszystkim, co przyjdzie Wam na myśl – mogą to być bakalie, orzechy, suszone owoce i jakiekolwiek przyprawy, np. sól lub chili ;). Również dobór czekolady, której użejemy do przepisu, zależy wyłącznieod naszych preferencji – może to być...

  • Likier idealnie sprawdzi się jako prezent :) Domowy wyrób na pewno sprawi komuś wiele radości :) Jeszcze niegotowy likier można ładnie zapakować z pustą butelką i schować pod choinką :) wraz z instrukcją obsługi co należy z tym trunkiem zrobić za kilka tyg. :) Tak więc jeszcze zdążycie przygotować prezent pod choinkę :D Zachęcam :)

  • Mina solenizantki-bezcenna:-) Jedyny w swoim rodzaju tak oryginalny prezent....nie zdążył nawet się roztopić:-)

  • Bardzo dobreee

  • Czekoladowy biszkopt, słodka, budyniowa masa kokosowa i polewa z czekolady mlecznej… Przeeeepyszne ciasto bounty, za które zabierałam się już od jakiegoś czasu.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciastko tiramisu"

  • Kruche, chrupiące migdałowe ciasteczka - idealne do zapakowania jako słodki upominek świąteczny.

  • Pychotka:) krucha,rozpływa sie w ustach

  • Smaczne, eleganckie, proste w przyrządzeniu. Jedyna uwaga - masę kremową przygotowujemy dzień wcześniej.

Artykuły na temat: w co zapakowąć ciastko na prezent
  • Zapach, pamięć i erotyka

    ...animistą. Wierzył, że wspomnienia kryją się niczym duchy w otaczających nas przedmiotach. Pewnego dnia po prostu zjadasz ciastko lub przechodzisz koło drzewa, albo widzisz ślicznie zawiązaną muszkę...

  • Mamy zaszczyt ogłosić laureatów konkursu, w którym do wygrania było 5 voucherów na romantyczną kolację, do warszawskiej restauracji Punta Prima. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Wybór zwyciezców nie był prosty ponieważ przesłaliście Panstwo do nas mnóstwo wspaniałych zgłoszeń. Po długiej wymianie zdań i spostrzeżeń postanowiliśmy, że nagrody powędrują do:   Pana Mikołaja K. "Dania na romantyczną kolację powinny być lekkie, smaczne i pełne afrodyzjaków. Atmosfera...

  • Zrób prezent ukochanej osobie. Wykaż się kreatywnością i wygraj voucher na romantyczną kolację do warszawskiej restauracji Punta Prima! Kuchnia śródziemnomorska to w szczególności ryby, owoce morza, oliwa z oliwek, świeże owoce i warzywa. Jest lekka, prosta w przygotowaniu, ale i wyrafinowana.   Przepadasz za kuchnią śródziemnomorską? Chcesz zrobić wyjątkowy prezent ukochanej osobie? Wykaż się kreatywnością i napisz nam, jakie danie z kuchni śródziemnomorskiej zaserwowałbyś swojej drugiej...

  • Konkurs Zawstydź obwarzanka i zagłosuj! wchodzi w drugą fazę – od 16 maja, internauci będą mogli wybrać wyjątkowy, najbardziej „krakowski”, przysmak kulinarny. Do wyboru będzie siedem nowych propozycji zgłoszonych przez internautów w pierwszym etapie konkursu oraz sześć przysmaków wybranych w zeszłorocznej edycji konkursu. Głosować będzie można na stronie www.krakow.pl do 1 czerwca (niedziela). Zwycięzców poznamy 4 czerwca (środa).W pierwszym etapie konkursu internauci przysyłali swoje...

  • Jedna trzecia aktywnych zawodowo Polaków je w pracy posiłek. Joanna Koroniewska zapytała pracowników biura w Warszawie, co jedzą w czasie pracy. Od specjalistów dowiemy się też, co należy jeść na drugie śniadanie. Joanna Koroniewska zapytała o to, co powinniśmy jeść w pracy. Jeśli jemy coś w pracy, to najczęściej jest to drugie śniadanie. Aktorka Joanna Koroniewska zapytała pracowników jednego z warszawskich biurowców o ich drugie śniadania. Oto, co znalazła na ich biurkach: - kanapkę z...

  • Lato w pełni. W wysokich temperaturach szczególnie dokucza nam pragnienie. Co pić, aby go zaspokoić? Fot. 123RF/Picsel Upały sprawiają, że organizm ludzki wydala więcej wody, przez co bardziej chce nam się pić. Szczególnie męczące jest lato w mieście - zamknięta przestrzeń, ruch samochodowy i rozgrzany asfalt sprawia, że jest nam duszno i czujemy się słabo. Jak sobie radzić z upałami? Oprócz wielu zaleceń, do których należy, między innymi, odpowiednie ubieranie się, przebywanie w chłodnych...

  • Konserwa - kiedyś stanowiła niezbędny element wyposażenia plecaka każdego turysty. Dziś również nietrudno znaleźć ją na biwakach. Jednak, co tak naprawdę kryje w sobie ta metalowa puszka? Czy poza praktycznym aspektem, jest w niej coś, co powinniśmy cenić? Fot. 123RF Nie tak dawno temu, pakowanie na biwak rozpoczynaliśmy od zrobienia solidnego zapasu konserw, które doskonale sprawdzały się, jako posiłek w polowych warunkach. O tym, co znajdowało się w metalowych puszkach, krążyły legendy....

  • Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może podczas oglądania zimowych zmagań też skusicie się na wypróbowanie rosyjskiej kuchni tego regionu? Ten nadmorski kurort nie kojarzy się z Rosją.      fot. Ojj! 600/wikipedia Soczi leży w klimacie subtropikalnym, jest tam więc wilgotno i ciepło. Miasto może się pochwalić aż 300 słonecznymi dniami w roku. Ze względu na wielu turystów i słoneczną...

  • Chociaż rok 2017 jeszcze się nie zaczął, już teraz możemy powiedzieć, jakie trendy kulinarne go zdominują. Co zachwyci miłośników dobrego jedzenia w najbliższej przyszłości? Oto kilka naszych typów. Co pewien czas świat kulinariów zostaje zdominowany przez mody, które zmieniają nasze codzienne przyzwyczajenia. Właśnie w ten sposób na nasze stoły przebojem wdarło się chociażby awokado, organiczne produkty lub dania kuchni japońskiej. Czym zaskoczy nas rok 2017? Oto kilka trendów, które naszym...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...