-
Informacje na temat:
w co wkładać folie
-
-
Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....
-
-
Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.
-
-
pyszne
-
-
Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.
-
-
Powiedz kotku co masz w środku - w środku mam szyneczkę, serek i śliweczkę.
-
-
Każdy wie, że prawdziwe masło twardnieje pod wpływem niskiej temperatury, przyprawiając wiele osób o złość. Jednak w obawie przed zjełczeniem, wielu nie rezygnuje z przechowywania go w lodówce. Czy trzymanie masła w temperaturze pokojowej jest rzeczywiście niebezpieczne? Fot. 123RF Znasz tę sytuację? Ranek. Śpieszysz się do pracy, chcesz zjeść szybko kanapkę, zaglądasz do lodówki, a tam... przykra niespodzianka! Twoje masło jest twarde i nie możesz go rozsmarować na pieczywie. Denerwujesz...
-
-
Jedna trzecia aktywnych zawodowo Polaków je w pracy posiłek. Joanna Koroniewska zapytała pracowników biura w Warszawie, co jedzą w czasie pracy. Od specjalistów dowiemy się też, co należy jeść na drugie śniadanie. Joanna Koroniewska zapytała o to, co powinniśmy jeść w pracy. Jeśli jemy coś w pracy, to najczęściej jest to drugie śniadanie. Aktorka Joanna Koroniewska zapytała pracowników jednego z warszawskich biurowców o ich drugie śniadania. Oto, co znalazła na ich biurkach: - kanapkę z...
-
-
Lato w pełni. W wysokich temperaturach szczególnie dokucza nam pragnienie. Co pić, aby go zaspokoić? Fot. 123RF/Picsel Upały sprawiają, że organizm ludzki wydala więcej wody, przez co bardziej chce nam się pić. Szczególnie męczące jest lato w mieście - zamknięta przestrzeń, ruch samochodowy i rozgrzany asfalt sprawia, że jest nam duszno i czujemy się słabo. Jak sobie radzić z upałami? Oprócz wielu zaleceń, do których należy, między innymi, odpowiednie ubieranie się, przebywanie w chłodnych...
-
-
Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...
-
-
Na wiosnę aż chce się jeść bujne, zachęcające i kolorowe nowalijki. Czy jest to jednak dobry pomysł? Czy nowalijki nam szkodzą? Fot. 123RF.COM/PICSEL Nowalijki to pierwsze warzywa, które możemy zjeść świeże po zimie. Pochodzą one zarówno ze szklarni, jak i ze zwykłych upraw, ale najczęściej wczesną wiosną spotykamy warzywa szklarniowe. Zwykłe uprawy nie przetrwałyby zdarzających się jeszcze w kwietniu przymrozków przygruntowych. Często też wydaje nam się, że kupujemy polskie nowalijki,...
-
Jak przechowywać jedzenie, by długo było świeże? Okazuje się, że istnieje wiele mitów, dotyczących przechowywania żywności w lodówce. Co do niej wkładać, a co nie? Czy można zamrozić zioła i nie stracić ich aromatu? Wszelkie wątpliwości rozwiała Aneta Łańcuchowska. Dietetyk gościła w programie "Pytanie na śniadanie", gdzie przekazała istotne fakty. - Nie przechowujmy warzyw i owoców w foliach
-
Jak przechowywać jedzenie, by długo było świeże? Okazuje się, że istnieje wiele mitów, dotyczących przechowywania żywności w lodówce. Co do niej wkładać, a co nie? Czy można zamrozić zioła i nie stracić ich aromatu? Wszelkie wątpliwości rozwiała Aneta Łańcuchowska. Dietetyk gościła w programie "Pytanie na śniadanie", gdzie przekazała istotne fakty. - Nie przechowujmy warzyw i owoców w foliach