• Informacje na temat:

    w co nadziewać pasty

Przepisy na temat: w co nadziewać pasty
Artykuły na temat: w co nadziewać pasty
  • Rurki nadziewane pastą

    Od ciebie zależy jaką pastę wykonasz, nasza propozycja opiera się na warzywach.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Pasta i basta!

    ...i kojące. Przygotuj najprostszy makaron, wszak zagniatanie ciasta ma właściwości terapeutyczne. A potem, z kocem otulającym ramiona i miską pasty w dłoniach, delektuj się babim latem. Ma sporo do...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Nadziewane cannelloni (cannelloni ripieni)

    .... 6. Dodaj do nadzienia kilka łyżek stołowych sosu pomidorowego - dzięki temu łatwiej będzie nadziewać cannelloni. 7. Weź jeden prostokątny kawałek makaronu i nałóż farsz na środek. Zwiń w rulonik...

  • Kupując jajeczną czy rybną pastę kanapkową wydaje się nam, że powinny składać się przede wszystkim z jajek i z ryb. Tymczasem... Fot. 123RF.COM/PICSELTymczasem w pastach kanapkowych najczęściej najwięcej jest majonezu lub oleju. Zdarza się nawet, że do rybnych past dodaje się mięso! Zobaczcie, co na ten temat mówi dietetyk. Dzień Dobry TVN/x-news

  • Grillowane żeberka i nadziewana cukinia

    Musztardę i miód wymieszać. Żeberka umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Kłaść na rozgrzanym grillu i opiekać 20 minut od czasu do czasu obracając...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Bakłażany z orzechami

    W Polsce kojarzy się przede wszystkim z chaczapuri, ale tak naprawdę kuchnia gruzińska to wyjątkowe bogactwo potraw przygotowywanych na bazie dorodnych warzyw rosnących w południowym słońcu. Do tego pyszne sery, aromatyczne przyprawy i baranina. W Gruzji podaje się ogromne ilości przekąsek takich, jak roladki z bakłażana nadziewane pastą z orzechów. Danie, które zrobi furorę na każdym przyjęciu!

  • Jedna trzecia aktywnych zawodowo Polaków je w pracy posiłek. Joanna Koroniewska zapytała pracowników biura w Warszawie, co jedzą w czasie pracy. Od specjalistów dowiemy się też, co należy jeść na drugie śniadanie. Joanna Koroniewska zapytała o to, co powinniśmy jeść w pracy. Jeśli jemy coś w pracy, to najczęściej jest to drugie śniadanie. Aktorka Joanna Koroniewska zapytała pracowników jednego z warszawskich biurowców o ich drugie śniadania. Oto, co znalazła na ich biurkach: - kanapkę z...

Wideo na temat: w co nadziewać pasty
  • Bakłażany z orzechami

    W Gruzji podaje się ogromne ilości przekąsek takich, jak roladki z bakłażana nadziewane pastą z orzechów. Danie, które zrobi furorę na każdym przyjęciu!