• Informacje na temat:

    w cieście

Przepisy na temat: w cieście
  • Cukinia w cieście

    ...wielkości słupki. W szerokim garnku albo we frytownicy rozgrzej olej. Cukiniowe słupki zanurz w cieście naleśnikowym. Porcjami kładź je na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor (w sumie zajmie to ok. 15

  • Filety z ryby możemy usmażyć w cieście z dodatkiem imbiru, sosu sojowego i sezamu. Jest bardzo delikatna i smaczna.

  • Jabłka w cieście

    ...paski ciasta na jabłkach. Jabłka w cieście wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 20 minut, aż wierzchy ładnie się zrumienią. Przestudź. Potem obficie oprósz cukrem pudrem...

  • Jabłka w cieście,czyli tak zwane racuchy.

  • Krem w cieście

    Delikatne ciasto dla miłośników wiśni

  • Znudziła Ci się ryba w bułce tartej -polecam w cieście !

  • Sernik w cieście

    Takiego sernika jeszcze nie jadłaś!

  • Łatwe i szybkie danie

  • Owoce w cieście naleśnikowym

    Jesień to niezwykle bogata i kolorowa pora roku, która kryje w sobie moc kulinarnych możliwości. Skarby sezonu, czyli jesienne owoce kuszą swoim dojrzałym smakiem, a przygotowane z nimi desery smakują naprawdę wyjątkowo. Jabłka i gruszki w cieście naleśnikowym to propozycja na niebanalny deser, który warto skosztować już dziś!

  • Przepis na parówki w chrupiącym cieście. Idealne jako przekąska lub jako składnik dania głównego.

Artykuły na temat: w cieście
  • Parówki w cieście

    Kombinacji dań z parówkami jest wiele i zazwyczaj są to bardzo szybkie dania. To danie zajmie odrobinę więcej czasu, ale z pewnością dzięki mieszance przypraw i obecności ciasta drożdżowego będzie nieco inne, niż te z najbardziej popularnych przepisów.

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • Bolognese w cieście

    Gotowe ciasto francuskie daje wiele możliwości przygotowywania szybkich dań, od paluszków serowych, aż po mini pizze. Oto jedna z propozycji wykorzystania tego ciasta.

  • Z prekursorskiego badania „Apetyt na region”, przeprowadzonego na zlecenie województwa podkarpackiego, wynika że aż 80% wakacyjnych podróżników deklaruje chęć eksplorowania zakątków gwarantujących możliwość doświadczania autentyczności miejsca poprzez kontakt z lokalną kulturą i kuchnią. Fot. Krzysztof ZielińskiPodróżując po Podkarpaciu mamy możliwość przemierzenia szlaku kulinarnego Podkarpackie Smaki i odkrycia wyjątkowej kuchni tego regionu. Tradycje kulinarne Podkarpacia są...

  • Łosoś w cieście

    .... Wystudź. 2. Na cieście francuskim rozłóż połowę łososia a następnie szpinak. Przykryj pozostałym łososiem. Zwiń nadmiar ciasta zawijając pod spód. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do...

  • Wracasz późno do domu lub zapominasz zabrać ze sobą obiad do pracy. Wielu z nas w takiej sytuacji sięga po telefon, wykręcając numer do najbliższej chińskiej restauracji. Wertując menu takiego lokalu, warto mieć na uwadze, iż niektóre dania mogą być szczególnym zagrożeniem dla naszej sylwetki. Geneza sztuki kulinarnej Chin ściśle związana jest z historią oraz warunkami klimatycznymi tego najludniejszego państwa w świecie. W kulturze chińskiej pożywienie nie tylko zaspokaja głód, ale jest...

  • Na cieście twarogowym

    Pyszna tarta z warzywami.

  • Wiórki, mleczko, a może świeży? W cieście, koktajlu lub w wersji wytrawnej? Podziel się z nami sprawdzonym, kokosowym przepisem, a być może to właśnie do ciebie trafi książka "Moc kokosa". Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie. Nakładem Wydawnictwa Dragon ukazała się właśnie książka „Moc kokosa" Justyny Kubiak. Autorka przedstawia szerokie i uniwersalne zastosowanie owocu. Włączenie go do diety może nieść szereg korzyści dla zdrowia, pięknej...

  • Szynka w cieście

    Soczysta i aromatyczna.

  • Dlaczego dieta w proszku nie jest najlepszym sposobem na odchudzanie? Ostatnio coraz większą popularność zdobywają diety w proszku. Dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła w studiu "Dzień Dobry Wakacje", dlaczego nie jest zwolenniczką takiego rodzaju diety. - Tam jest samo białko, nie ma mięsa, nie ma warzyw. Mamy też dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy - podkreśliła specjalistka. Zobacz cały film:

Zdjęcia na temat: w cieście
Wideo na temat: w cieście