• Informacje na temat:

    w blenderze stojacym

Przepisy na temat: w blenderze stojacym
  • zima za oknem...;-( więc trzeba sobie wiosnę na talerzu przyrządzić ;-))) słoneczna wersja dorsza ( wbrew pozorom nie do końca banalnej ryby ) pomarańczowo-cytrynowa z avocado i sałatą rzymską. ...aby do wiosny ;-)

  • Kiedyś przeglądając jedną z publikacji autorstwa Pani Zofii Nasierowskiej natknąłem się na przepis, który mnie zaintrygował. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym go czymś nie wzbogacił. Niedawno robiłem przecież https://smaker.pl/przepis-wykwintny-obiad-z-serkiem-camembert-w-roli-glownej,126394,facet-w-kuchni.html Zostało mi pół opakowania nachos’ów więc postanowiłem je wykorzystać. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje.

  • Przepis wart wypróbowania: "Schabowy w panierce"

  • Sprawdzony przepis na "Kurczak w mango"

  • Zainspirowany różnymi możliwościami podania serów postanowiłem spróbować obsadzić serek camembert w głównej roli obiadowej. Oto efekt.

  • Pierożki z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami w sosie pomidorowym

  • Kolejna odsłona śledzi -tym razem padło na sos chrzanowy-bardzo smaczne połączenie-wypróbujcie koniecznie

  • Aromatyczne i pikantne danie z kurczakiem, szpinakiem oraz świeżym smakiem mięty

  • Połączenie grzybów leśnych ze śliwkami w sosie to prawdziwe pyszności. Gorąco polecam!

  • Szybkie i warzywne.

Artykuły na temat: w blenderze stojacym
  • Po co wydawać krocie na drogie kosmetyki i zabiegi, skoro najprawdziwsze spa możemy zorganizować we własnym domu, korzystając jedynie z tego, co znajdziemy w lodówce? Efekty przejdą wasze najśmielsze oczekiwania. Twoje ciało potrzebuje odpowiedniej pielęgnacji. Zadbać o siebie pomogą ci miód, jogurt, jabłko, marchewka oraz kawa, które są nie tylko smacznymi produktami. To również świetna alternatywa dla sztucznych kremów. Zrób z nich maseczki i przekonaj się, że natura jest najlepszym...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać pomysły na posiłki,...

  • Doskonały deser na upalne dni. Szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu Składniki - 1 szklanka malin - 1 szklanka mleka - 1 banan - 1 łyżeczka chia - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 36% PRZYGOTOWANIE Krok 1:Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Maliny, mleko, Śmietankę Łaciatą oraz banana miksujemy w blenderze i dodajemy na sam koniec nasiona chia. Ponownie miksujemy i odstawiamy koktajl na kilka minut.Krok 2:Następnie przelewamy do szklanki i podajemy.

  • Siła tkwi w prostocie. Aby przygotować ten pyszny koktajl, potrzebujecie zaledwie kilku składników, które najpewniej macie w swojej lodówce. SKŁADNIKI - 350 g jogurtu naturalnego - 50 g Śmietanki Łaciatej 18% - 100 g truskawek świeżych (waga po odszypułkowaniu) lub mrożonych + kilka do dekoracji - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Następnie umieszczamy je w blenderze. Dodajemy do niego Śmietankę...

  • Dlaczego dieta w proszku nie jest najlepszym sposobem na odchudzanie? Ostatnio coraz większą popularność zdobywają diety w proszku. Dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła w studiu "Dzień Dobry Wakacje", dlaczego nie jest zwolenniczką takiego rodzaju diety. - Tam jest samo białko, nie ma mięsa, nie ma warzyw. Mamy też dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy - podkreśliła specjalistka. Zobacz cały film:

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W tej książce znajdziecie ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu. Przygotowałam dla Was receptury na współczesne lekkie dania będące w zgodzie z dzisiejszymi trendami smakowymi. To potrawy piękne, zdrowe i kolorowe, na których widok każdemu smakoszowi cieknie ślinka. A więc nie czekajcie dłużej i jak najszybciej zajrzyjcie do tej magicznej księgi. Zapraszam do mojego klubu! Klubu Luksusowych Polaków, którzy jedzą wszystko, co dobre! Jestem księgową. Zawód,...