• Informacje na temat:

    w bagietce

Przepisy na temat: w bagietce
  • Zapiekanka na bagietce

    Chrupiące i apetyczne!

  • Sprawdzony przepis na "Przekąski na bagietce"

  • Kolorowe kanapki z chrupiących bagietek

    Sposób przygotowania z bagietki fitness 1. Ugotuj jajo na twardo, pokrój na plastry. 2. Umyj i osącz sałatę. 3. Usuń pestkę z awokado i pokrój je na plastry, ułóż na bagietce na przemian z jajkiem. 4. Na przekrojonej wzdłuż bagietce ułóż najpierw liście sałaty, a następnie plastry szynki lub kawałki osączonego z sosu tuńczyka, następnie ułóż jajo i ogórka. Przypraw odrobiną soli i pieprzu...

  • Przepis wart wypróbowania: "Jajka sadzone na bagietce"

  • Chrupiące bagietki

    Świetnie nadają się na kanapki

  • Składniki na 2 szt.

  • Przekąska na bagietce

    Składniki: ● długa bagietka (najlepiej francuska) ● 30 dag świeżych sezonowych owoców (mogą to być truskawki, maliny, wiśnie, porzeczki, jagody) ● 30 dag białego sera ● mały kubeczek śmietany 30 proc. ● cukier waniliowy ● cukier zwykły do smaku ● masło ● cynamon ● listki ziół do dekoracji dania (mogą to być listki świeżej melisy, mięty, ale także np. bazylia)

  • Bagietki przygotowałam według przepisu z książki „Pieczywo siostry Marii” Bagietki w oryginale są z nadzieniem czosnkowym, pominęłam ten dodatek (przepis podaje z nadzieniem)

  • ​Bagietki świeże i chrupiące o każdej porze

    Kto nie lubi rozsmakowywać się o poranku świeżą i chrupiącą bagietką? Albo zajadać się pysznymi chrupkimi bułkami z ulubionymi dodatkami? Dla tych, którzy nie mogą się obejść bez ciepłego i aromatycznego pieczywa niezależnie od okazji, Dan Cake Polonia ma coś specjalnego: Bułki i Bagietki do odpieku.

  • cudownie chrupiące i pięknie pachnące. genialnie prosty przepis

Artykuły na temat: w bagietce
  • Nadziana bagietka

    Zawsze staram się, aby na imprezach dla znajomych zamiast przekąsek do podjadania w rodzaju chipsów czy paluszków znalazły się inne smakołyki, mojego wyrobu. I to nie tylko kanapki, koreczki czy sałatki, ale np. nadziewane bułki i bagietki.

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...

  • Chrupiące bagietki z salami

    Szalotki pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat  pomidorowy, przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 minut. Doprawić chili, pieprzem,...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane, pszenno-żytnie. Piekarnie...

  • Makrela pod beszamelem

    Podajmy z tostami lub bagietką.

  • Zbliżający się karnawał to czas sprzyjający organizowaniu domowych przyjęć, na których nie może zabraknąć dobrej muzyki oraz smacznego jedzenia. Doskonale sprawdzą się w tej roli szybkie w przygotowaniu mini przekąski, pełne składników prosto z kuchni Bliskiego Wschodu. Fot. materiały prasowe Na domowych przyjęciach pyszne jedzenie to jeden z kluczowych elementów. Jakie przysmaki powinny znaleźć się w karnawałowym menu? Najlepiej sprawdzą się przekąski typu „finger food", czyli takie,...

  • Łosoś po szwedzku

    To bardzo wytworne danie, więc możesz je z powodzeniem podać na wyjątkową kolację. Do łososia zaserwuj bagietkę i musujące wino.

  • W kolejnym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho" uczestnicy będą musieli zmierzyć się z czekoladą - wyjątkowo smacznym, ale i trudnym produktem. Fot. materiały partnera Szósty odcinek najnowszego sezonu "Bake Off - Ale Ciacho!" zabrał nas w podróż po smakach słodkich i wytrawnych. W konkurencji sprawdzającej umiejętności techniczne uczestnicy programu musieli przygotować dwukolorowe bagietki z suską sechlońską - małopolskim, regionalnym przysmakiem. Dodatkowo, sędziowie poprosili ich o...

  • Beret - tej jesieni postaw na francuski szyk

    Beret to, obok bagietki i bluzki w paski, jeden z francuskich symboli. Tej jesieni nie może go zabraknąć w naszych szafach i na głowach, bo stanowi najmodniejsze akcesorium sezonu.

  • Bez śniadania ani rusz – to hasło, powtarzane nam od dziecka jak mantra, jest głęboko zakorzenione w naszej świadomości. Pierwszy poranny posiłek to jednocześnie pierwszy solidny zastrzyk energii na cały nadchodzący dzień. Fot. 123RF/PicselWażne, by zawsze o nim pamiętać, spożywać je regularnie, w odpowiedniej formie i zrównoważonych proporcjach. Dlatego warto zadać sobie kilka pytań i dowiedzieć się, jak wygląda nasze podejście do śniadań. Czy jest prawidłowe, czy może przyda się mały...

Wideo na temat: w bagietce
  • Bagietka ze szparagami i szynką, otwarta kanapka z polędwiczką. Piotr Kucharski i jego kanapki

    - Chcę pokazać, jak można zrobić fajne kanapki, które też można przygotować na grillu - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: bagietkę ze szparagami i szynką, tosty, otwartą kanapkę z polędwiczką, kofty z wieprzowiny oraz pity. (źródło: Dzień Dobry TVN/ x-news)

  • Domowe pieczywo i pasty Anny Starmach

    Anna Starmach przygotowała domowej roboty pieczywo: chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem oraz chrupiące bagietki. Do wypieków zaproponowała trzy rodzaje past: groszkową, szpinakową i paprykową. TVN/z-news