• Informacje na temat:

    w bagietce

Przepisy na temat: w bagietce
  • Chrupiące bagietki

    Świetnie nadają się na kanapki

  • Sprawdzony przepis na "Przekąski na bagietce"

  • Przekąska na bagietce

    Składniki: ● długa bagietka (najlepiej francuska) ● 30 dag świeżych sezonowych owoców (mogą to być truskawki, maliny, wiśnie, porzeczki, jagody) ● 30 dag białego sera ● mały kubeczek śmietany 30 proc. ● cukier waniliowy ● cukier zwykły do smaku ● masło ● cynamon ● listki ziół do dekoracji dania (mogą to być listki świeżej melisy, mięty, ale także np. bazylia)

  • Przepis wart wypróbowania: "Jajka sadzone na bagietce"

  • ​Bagietki świeże i chrupiące o każdej porze

    Kto nie lubi rozsmakowywać się o poranku świeżą i chrupiącą bagietką? Albo zajadać się pysznymi chrupkimi bułkami z ulubionymi dodatkami? Dla tych, którzy nie mogą się obejść bez ciepłego i aromatycznego pieczywa niezależnie od okazji, Dan Cake Polonia ma coś specjalnego: Bułki i Bagietki do odpieku.

  • cudownie chrupiące i pięknie pachnące. genialnie prosty przepis

  • Bagietka z kiełbasą i serem gruyere, czyli hot dog po francusku

    Dobry hot dog to przede wszystkim składniki dobrej jakości - przekonuje David Gaboriaud. "Nie będzie dobrze smakował, jeżeli do środka włożysz najtańszą kiełbasę i zwykły żółty ser. Weź najlepszą kiełbasę, kup dobrą bagietkę i porządny ser gruyere" - radzi kucharz.

  • Przepis wart wypróbowania: "Buraczana sałatka i śledź na bagietce"

  • Bagietka z brie i majonezem

    Doskonała na piknik.

  • :) dodatek do zup i nie tylko...

Artykuły na temat: w bagietce
  • Nadziana bagietka

    Zawsze staram się, aby na imprezach dla znajomych zamiast przekąsek do podjadania w rodzaju chipsów czy paluszków znalazły się inne smakołyki, mojego wyrobu. I to nie tylko kanapki, koreczki czy sałatki, ale np. nadziewane bułki i bagietki.

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane, pszenno-żytnie. Piekarnie...

  • Chrupiące bagietki z salami

    Szalotki pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat  pomidorowy, przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 minut. Doprawić chili, pieprzem,...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Makrela pod beszamelem

    Podajmy z tostami lub bagietką.

  • Prowansja to malownicza kraina w południowo-wschodniej Francji, wspaniałe krajobrazy i ciepły klimat. To idealne miejsce na piknik! Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Wiemy, że na piknik zabralibyście nie tylko przepyszne jedzenie, ale przede wszystkim chcielibyście mieć u swojego boku ukochaną osobę. Zadecydowaliśmy, że trzy książki „Piknik w Prowansji" Elisabeth Bard powędrują do: Pani Darii "Piknik w Prowansji wyobrażam sobie wśód lawendowych pól z ukochaną osobą,...

  • Łosoś po szwedzku

    To bardzo wytworne danie, więc możesz je z powodzeniem podać na wyjątkową kolację. Do łososia zaserwuj bagietkę i musujące wino.

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Beret - tej jesieni postaw na francuski szyk

    Beret to, obok bagietki i bluzki w paski, jeden z francuskich symboli. Tej jesieni nie może go zabraknąć w naszych szafach i na głowach, bo stanowi najmodniejsze akcesorium sezonu.

  • Dlaczego dieta w proszku nie jest najlepszym sposobem na odchudzanie? Ostatnio coraz większą popularność zdobywają diety w proszku. Dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła w studiu "Dzień Dobry Wakacje", dlaczego nie jest zwolenniczką takiego rodzaju diety. - Tam jest samo białko, nie ma mięsa, nie ma warzyw. Mamy też dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy - podkreśliła specjalistka. Zobacz cały film:

Wideo na temat: w bagietce
  • Bagietka ze szparagami i szynką, otwarta kanapka z polędwiczką. Piotr Kucharski i jego kanapki

    - Chcę pokazać, jak można zrobić fajne kanapki, które też można przygotować na grillu - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: bagietkę ze szparagami i szynką, tosty, otwartą kanapkę z polędwiczką, kofty z wieprzowiny oraz pity. (źródło: Dzień Dobry TVN/ x-news)

  • Domowe pieczywo i pasty Anny Starmach

    Anna Starmach przygotowała domowej roboty pieczywo: chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem oraz chrupiące bagietki. Do wypieków zaproponowała trzy rodzaje past: groszkową, szpinakową i paprykową. TVN/z-news