• Informacje na temat:

    w auszpiku

Przepisy na temat: w auszpiku
  • Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku

    Elegancka przystawka, która zachwyci biesiadników.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku"

  • Mus z krewetek i łososia

    ..., kiedy spęcznieje dolać gorący bulion. Mieszając podgrzewać aż żelatyna się rozpuści. Odlać 3/4 szklanki otrzymanego auszpiku. Wlać do wysmarowanej tłuszczem małej foremki keksowej. Zastudzić. Majonez wymieszać z solą, pieprzem, gałką muszkatołową, papryką, pieprzem, skórką cytrynową, cebulą i selerem. Dolać 3/4 szklanki auszpiku, dodać krewetki, krakersy i śmietanę. Wymieszać. W drugiej misce...

  • Wspaniały na święta.

  • Jajka w koszyczkach

    Składniki: Na koszyczki: 8 dag mąki, - 1 żółtko, - szczypta (jak orzech laskowy) drożdży, - łyżeczka rumu, - 3 utarte migdały, - łyżeczka śmietany Na nadzienie: - 4 jajka, - mała marchewka, - 1/2 selera, - 15 dag groszku mrożonego, - natka, - 4 dag masła, - łyżeczka soli, - mała puszeczka kawioru, - 1/2 szklanki auszpiku, - cytryny, koperek, szczypiorek Przygotowanie: Ze...

  • W-Z

    SMACZNA WU-ZETKA ,CIASTO W/G PRZEPISU NA W-Z MAGDANIEL TROCHĘ ZMIENIŁAM RECEPTURĘ NA KREM,ZROBIŁAM Z TEGO CO BYŁO POD RĘKĄ,POLECAM,DZIĘKI MAGDANIEL ZA WSPANIAŁY PRZEPIS.

  • W-z to ekspresowe ciasto i smakuje prawie wszystkim .Dodatek mascarpone do śmietany kremówki pozwoli uniknąć dodawania żelatyny , z którą się nie lubię i ciasto jest bajecznie smaczne.

  • Cudnie słodkie, pachnące i pociągające... ;o)

  • W-Z

    mniam mniam

  • W-Z

    Szybki placek

Artykuły na temat: w auszpiku
  • Karnawałowe auszpiki

    Wszystko o auszpiku Mięso na galaretę Galarety najczęściej przyrządza się z drobiu (wszystkie gatunki), tuszy cielęcej (kruche kości stawowe, nogi, pręga) i wieprzowej (nogi, uszy, ryj). Idealny wywar Składniki galarety zalewamy zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu (szybkie gotowanie spowoduje zmętnienie wywaru). Gdy kości zbieleją i mięso zacznie mięknąć, dodajemy drobno pokrojone warzywa...

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W tej książce znajdziecie ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu. Przygotowałam dla Was receptury na współczesne lekkie dania będące w zgodzie z dzisiejszymi trendami smakowymi. To potrawy piękne, zdrowe i kolorowe, na których widok każdemu smakoszowi cieknie ślinka. A więc nie czekajcie dłużej i jak najszybciej zajrzyjcie do tej magicznej księgi. Zapraszam do mojego klubu! Klubu Luksusowych Polaków, którzy jedzą wszystko, co dobre! Jestem księgową. Zawód,...

  • Autentyczna historia małżeństwa Máté pełna jest niepowtarzalnego smaku idyllicznej Toskanii, szlachetnych trunków i rozpływających się w ustach potraw. Doskonała lektura nie tylko dla miłośników podróży i wina. Razem z pisarzem Ferencem Máté i jego żoną Candace, malarką, wyruszamy krętą, obsadzoną cyprysami drogą w poszukiwaniu ich wymarzonego domu i równie wymarzonej winnicy w Toskanii. W Montalcino - najbardziej prestiżowej winnej strefie, słynącej z legendarnego Brunello - udaje im się...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Homer nazywał ją "płynnym złotem". Rzymianie uważali, że sekretem szczęśliwego i długiego życia jest "wino w środku, oliwa na zewnątrz". Według Egipcjan jej zadaniem było dostarczanie przyjemności w zaświatach. Fot. 123RF/Picsel Za odkrycie drzewa oliwnego odpowiedzialni są bogowie - tak twierdziły starożytne ludy rozmiłowane w tym złocistym płynie. Któż mógł bowiem stworzyć drzewo, które może żyć nawet do 1000 lat, a jego gruby pień jest niezwykle odporny na próchnienie? Oliwki były boskim...

  • Niebezpieczne dla naszego zdrowia bakterie mogą znaleźć się w produktach, które wydają się być z pozoru bardzo bezpieczne i zdrowe. W ostatnim czasie coraz częściej słyszymy o tym, że groźne bakterie salmonelli mogą znajdować się nawet w sałacie. Czy jest się czego bać? Fot. 123RF W ostatnim czasie australijskie społeczeństwo zelektryzowała informacja dotycząca paczkowanej sałaty, która miała zostać skażona bakteriami salmonelli. W związku z odnotowaniem co najmniej zwiększonej ilości...

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...