• Informacje na temat:

    w amerykańskiej panierce

Przepisy na temat: w amerykańskiej panierce
Artykuły na temat: w amerykańskiej panierce
  • Ważne pytania o akrylamid

    ...dania w panierce i kiełbasy "ulepszone" skrobią. Kawa i kawa zbożowa: Podczas prażenia ziaren kawy wytrąca się akrylamid, bo proces ten odbywa się w wysokiej temperaturze. To samo dzieje się podczas...

  • Jeśli „American dream” odnosiłby się do słodyczy, to za oceanem mogłyby się spełnić wszystkie marzenia. Fot. 123FRMimo negatywnych opinii na temat kuchni amerykańskiej i zarzutów, że jest kaloryczna, tłusta, niezdrowa i mało urozmaicona, nawet osoby będące na diecie czasami maja ochotę sięgnąć po coś słodkiego. Granice między kuchniami zacierają się i obecnie, wszystkie popularne słodkości niegdyś na Nowym Kontynencie, obecnie cieszą się duża popularnością w krajach na całym świecie. Wiele z...

  • Naturalni pogromcy miażdżycy

    Wprowadzenie na stałe niektórych produktów do diety może pomóc nam w walce z wysokim poziomem cholesterolu.

  • Stany Zjednoczone słyną z pięknych krajobrazów, Hollywood i ze smakołyków, które rozprzestrzeniły się po całym świecie. Jakie amerykańskie przysmaki zadomowiły się w Polsce? Fot. 123RF.COM Muffiny to wypieczone ciastka w kształcie wysokiej babeczki, podawane z różnymi dodatkami. Najczęściej je się je na słodko, np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, orzechami, konfiturami lub owocami. Przygotowane dzień wcześniej mogą być smacznym drugim śniadaniem, dodatkiem do kawy, albo po prostu...

  • Jak trzymać w ryzach cholesterol

    Ponad 70 proc. dorosłych Polaków ma wysoki poziom cholesterolu we krwi. Jeśli i my jesteśmy w tej grupie, powinniśmy zadbać, by go obniżyć. Receptą jest odpowiednia dieta i ruch.

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Idealne święta

    Mamy je przed oczami. Niestety, najczęściej nigdy się nie wydarzają. Powód? Niedobrane prezenty, nadmiar jedzenia, zmęczenie przygotowaniami, kłótnia przy rodzinnym stole. A gdyby zrobić przegląd świątecznych problemów i poprosić o radę ekspertów? Niech nam podpowiedzą, jak przygotować wigilię tak, by była miłym wspomnieniem.

  • Znamy już czwartą finalistkę konkursu BlogerChef! Została nią Marysia Banach, która zauroczyła jury przede wszystkim doskonałym stekiem i czekoladowo-wiśniowym deserem.W kwietniu, areną kulinarnych potyczek był Poziom 511*** Design Hotel & SPA, nowoczesny obiekt położony w najwyższym punkcie Jury Krakowsko-Częstochowskiej (511 m n.p.m.).   Zatriumfowała Wielkopolska i średniowysmażony stek   Zwyciężczynią czwartej odsłony konkursu BlogerChef została Poznanianka - Maria Banach, autorka bloga...

  • Mineralna woda  zdrowia doda

    ...z indyka w panierce, czyli mieć ok. 280 kcal. I jeszcze jedno. Warto wybierać te polskie, bo są bardzo smaczne i bogate w składniki mineralne, ale uwaga, superreklamowana ostatnio przez gwiazdy woda...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...