• Informacje na temat:

    w amerykańskiej panierce

Przepisy na temat: w amerykańskiej panierce
  • Podarunek od mojej siostry z jej ogrodu ( dziękujemy ). Trzeba jakoś zagospodarować. Część została zamrożona. Pozostała przerobiona na dżem. Z podanych proporcji wyszło 5 niedużych słoiczków.

  • Propozycja na "miłosny" kotlet z piersi indyka w chrupiącej i aromatycznej panierce.

  • Chyba najpyszniejsza propozycja na boczniaki, przygotowane w klasycznej panierce, smazone na maselku. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!

  • Cukinia w panierce

  • panierka z mąki krupczatki - inna niż zwykle

  • Tym razem kolejne popisowe danie mojego Męża - cukinia w panierce. Bardzo szybkie, proste, ale przepyszne. Czuć prawdziwy smak cukinii :)

  • brokuła w panierce, bardzo smaczna polecam.

  • Proste i smaczne.

  • przepis znalazłam w "Kuchni Polskiej"z1972 roku i mile mnie zaskoczył,do tej pory watróbkę smażyłam tylko panierując ją w mące a tu proszę da sie inaczej,polecam

Artykuły na temat: w amerykańskiej panierce
  • Ważne pytania o akrylamid

    ...dania w panierce i kiełbasy "ulepszone" skrobią. Kawa i kawa zbożowa: Podczas prażenia ziaren kawy wytrąca się akrylamid, bo proces ten odbywa się w wysokiej temperaturze. To samo dzieje się podczas...

  • Jeśli „American dream” odnosiłby się do słodyczy, to za oceanem mogłyby się spełnić wszystkie marzenia. Fot. 123RFMimo negatywnych opinii na temat kuchni amerykańskiej i zarzutów, że jest kaloryczna, tłusta, niezdrowa i mało urozmaicona, nawet osoby będące na diecie czasami maja ochotę sięgnąć po coś słodkiego. Granice między kuchniami zacierają się i obecnie, wszystkie popularne słodkości niegdyś na Nowym Kontynencie, obecnie cieszą się duża popularnością w krajach na całym świecie. Wiele z...

  • Naturalni pogromcy miażdżycy

    Wprowadzenie na stałe niektórych produktów do diety może pomóc nam w walce z wysokim poziomem cholesterolu.

  • Stany Zjednoczone słyną z pięknych krajobrazów, Hollywood i ze smakołyków, które rozprzestrzeniły się po całym świecie. Jakie amerykańskie przysmaki zadomowiły się w Polsce? Fot. 123RF.COM Muffiny to wypieczone ciastka w kształcie wysokiej babeczki, podawane z różnymi dodatkami. Najczęściej je się je na słodko, np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, orzechami, konfiturami lub owocami. Przygotowane dzień wcześniej mogą być smacznym drugim śniadaniem, dodatkiem do kawy, albo po prostu...

  • Jak trzymać w ryzach cholesterol

    Ponad 70 proc. dorosłych Polaków ma wysoki poziom cholesterolu we krwi. Jeśli i my jesteśmy w tej grupie, powinniśmy zadbać, by go obniżyć. Receptą jest odpowiednia dieta i ruch.

  • Marcin postanowił przygotować aż trzy rodzaje słodkości: kanapkę chałwowo-kawową, przysmak różano-malinowo-pistacjowy i kręcony cytrynowy przysmak. Baza do surowego ciasta 240 g mąki pszennej (typ 450)84 g drobnego, białego cukru 150 g cukru trzcinowego1/3 łyżeczki soli170 g schłodzonego masła Kręcony cytrynowy przysmak1 łyżka skórki startej z wyparzonej cytryny 1½ łyżki soku z cytryny (22 g)40 g czekolady gorzkiej (lub czekoladowych groszków)2 papierowe kubeczki do lodów2 plastikowe patyczki...

  • Mineralna woda  zdrowia doda

    ...z indyka w panierce, czyli mieć ok. 280 kcal. I jeszcze jedno. Warto wybierać te polskie, bo są bardzo smaczne i bogate w składniki mineralne, ale uwaga, superreklamowana ostatnio przez gwiazdy woda...

  • W szóstym odcinku najsłodszego programu w TVP2, juniorzy zmierzą się z pozornie łatwym zadaniem, jednak czy wszystkim uda się przygotować idealne naleśniki i pożywne śniadanie? W zeszłą niedzielę, młodzi adepci sztuki kulinarnej piekli sucharki papieskie z przepisu XIX-wiecznej mistrzyni polskiej kuchni - Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Mimo, iż wiele kłopotu sprawiło im samo odczytanie receptury, wszyscy poradzili sobie z zadaniem wybornie. Juniorzy wypieczone przez siebie sucharki musieli podać...

  • Ziarenka pełne mocy

    ...kwas ALA wywołuje śmierć niektórych komórek nowotworowych. Z nasion chia w proszku można przyrządzać puddingi i naleśniki. Kucharze w amerykańskiej klinice Cleveland wrzucają całe nasiona do...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...