• Informacje na temat:

    w 10 minut salatka

Przepisy na temat: w 10 minut salatka
  • Sałatka makaronowa

    Sposób przygotowania Zagotuj posoloną wodę na makaron. Wrzuć świderki.  Gotuj je 8-10 minut. Potem makaron odcedź. Przelej na sitku zimną wodą i dobrze osącz. Brokuł oczyść, podziel na różyczki. Gotuj je 5-7 minut w posolonym wrzątku. Odcedź, przestudź, polewając zimną wodą. Dobrze osącz. Mozzarellę pokrój na kawałeczki. Bazylię umyj, osusz, odłóż trochę do dekoracji. Od reszty gałązek oderwij...

  • Jeżeli w przerwie na reklamę zgłodniałeś to zrób spaghetti. To zajmie tylko 10 minut!

  • Sałatka paprykowa z indykiem

    Sposób przygotowania 1. W garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć makaron, zamieszaj go. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 8-10 minut.  2. W tym(...). Dymki oczyść, potnij w ukośne, grubsze plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Smaż je, mieszając, przez 8-10 minut. Zdejmij, wystudź. Na tym samym tłuszczu krótko podsmaż kostki papryki...

  • Przepis dostałam od sąsiadki. Wykonanie ich jest ekspresowe, w sam raz na niezapowiedzianych gości :)

  • Błyskawiczna sałatka z granatem

    Przygotujesz ją w 10 minut!

  • Mega szybki, mega zdrowy i tylko w jednym jedynym garnku – nasz najszybszy obiad. A wygląda tak:

  • Orientalna sałatka

    Sposób przygotwania 1. Bulgur opłucz na sitku, przesyp do miseczki. Zalej 2 i 1/2 szkl. wrzątku. Odstaw pod przykryciem na 25 minut, by kasza spęczniała. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Gotuj je 10 minut w posolonej wodzie. Odcedź.  2. Cytryny sparz, wyciśnij z nich sok. Natkę opłucz, posiekaj. Oliwki osącz. Kaszę wymieszaj z marchewką, sokiem z cytryn, oliwkami i natką. Skrop...

  • Danie w 10 minut? Smaczne i pożywne? To możliwe? Oczywiście, że tak! :-) Ciecierzyca po bretońsku to wariacja na temat fasoli po bretońsku, tylko w znacznie krótszej wersji. Koniecznie wypróbujcie! Sprawdza się szczególnie wtedy, gdy odwiedzą Was niezapowiedziani Goście! ;-)

  • Sałatka ziemniaczana

    ...winnego. Odstaw na 10 minut, odcedź i wymieszaj z majonezem. Posyp natką pietruszki i podawaj.

  • Idealne na śniadanie, smaczne i szybkie w przyrządzeniu a zastępuje idealnie codzienne kanapki.

Artykuły na temat: w 10 minut salatka
  • Sałatka z patelni

    ...1. Kalafior umyć, oczyścić, podzielić na niewielkie różyczki, wrzucić na osolony wrzątek, obgotować 10 minut, dokładnie osączyć. Papryki umyć, oczyścić,...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy listę potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Fot. 123RF/PICSEL Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut. Jednak w tym...

  • Włoska aromatyczna sałatka

    ...polewamy warzywa, a następnie posypujemy połową mieszkanki ziołowej, mieszamy i odstawiamy na kilka minut, aby przeszły aromatem ziół i oliwy z oliwek. 3. Warzywa przekładamy na tackę do grillowania, oprószamy pozostałą mieszanką ziół, solą i pieprzem. Przykrywamy drugą tacką i pieczemy na grillu ok. 10 minut. Po tym czasie odwracamy warzywa i dopiekamy jeszcze przez 4-5 minut. 4. Warzywa przekładamy...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy przegląd potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Fot. 123RF/PICSEL Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut, jednak w tym...

  • Sałatka z tuńczykiem

    ..., 5 łyżek oliwy, szczyptę soli i pieprzu oraz plasterki cebuli. Starannie wymieszaj. Po 10 minutach dodaj kawałki tuńczyka, a następnie sałatę oraz pokrojone na pół jajka. Skrop oliwą. Zobacz także:

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. O czym mowa? Oczywiście o deserze. Oto nasze propozycje na desery, które są smaczne i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z nas doskonale zna to uczucie, gdy nachodzi nas nagła ochota na coś słodkiego. W takiej sytuacji mało kto zaczyna przygotowywać ciasto lub inny skomplikowany deser, który pozwoli nam zaspokoić zachciankę już po...

  • Sałatka z kalafiorem i papryką

    ...1. Jajka ugotować na twardo (ok. 10 minut), ostudzić, obrać, dwa posiekać w kostkę, jedno pokroić na ćwiartki do dekoracji. 2. Odciąć łodygę kalafiora, różyczki przeciąć na pół lub na ćwiartki, zalać wrzącą, osoloną wodą, gotować przez 6 minut, ostudzić. 3. Składniki na sos dokładnie wymieszać. Dymkę pokroić w małe pierścienie, paprykę w drobną kostkę. 4. Do miski włożyć kalafior, wymieszać...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...

  • ​Falafel z jogurtem, bakłażanem i sałatką z kapusty czerwonej

    Przepis z książki “Pora na lunch". Czas przygotowania: 10 minut + gotowanie 40 minut. Liczba porcji: 1 duża.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...