• Informacje na temat:

    vegeta do rosołu

Przepisy na temat: vegeta do rosołu
  • Zupa z młodej kapusty - przysłała Andzia

    ...pół główki młodej kapusty, 1 marchewka, cebula, 5 ziemniaków, 20-30 dkg kiełbasy toruńskiej, po pęczku pietruszki i koperku, Vegeta, pieprz, 2 l rosołu instant...

  • Prosta w przygotowaniu przyprawa do zup, sosów - bez konserwantów.

  • Składniki : 80 dkg wołowiny, 3 średnie cebule, 3 kolorowe papryki, 2 puszki pomidorków, 2 puszki czerwonej fasoli, przyprawa Chili con carne, pół litra rosołu.

  • Rosół podany z takimi pulpecikami ma ten plus, że jest bardziej syty. Świetne rozwiązanie dla naszych najmłodszych gości - dzieci.

  • Super mięsko na zimną przekąskę.

  • Bardzo udana próba zastąpienia vegety, warzywka i ziarenek smaku, aromatyczna, ale bez zbędnych dodatków - glutaminianu sodu i konserwantów (wszystkie składniki ważę po oczyszczeniu i obraniu).

  • Rosół tylko z makaronem? Przełamaliśmy się i podaliśmy niedzielny rosół z pierożkami...

  • Jeśli komuś znudził się makaron to zawsze to jakaś odmiana na niedzielny obiad

  • Tradycyjne danie rosyjskiej kuchni

  • Domowy makaron do rosołu jest po prostu najsmaczniejszy!!!

Artykuły na temat: vegeta do rosołu
  • Pstrąg w sosie słodko kwaśnym

    ...  Cebulę pokroić w półksiężyce. Paprykę, marchew,boczek,pieczarki pokroić na cienkie paseczki. Wszystkie składniki krótko podsmażyć na oleju,następnie zalać niewielką ilością wywaru z rosołu,dodać starty czosnek,sól,vegetę,brzoskwinię (lub) i ananasa w kawałkach razem z odrobiną soku,cytryną i miodem. Całość jeszcze trochę poddusić i doprawić aby uzyskać smak słodko-kwaśny. Można trochę zagęścić...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Zupa pięknie podana

    ..., łyżeczka przyprawy Vegeta lub Warzywko, ewentualnie łyżeczka octu Przygotowanie: 1. Wszystkie buraki umyj, obierz, a następnie w całości wrzuć do garnka. Zalej je wodą, dodaj włoszczyznę oraz przyprawy(...) pomidorów w zalewie, łyżka masła, mała puszka kukurydzy, 2 łyżki mrożonego groszku, 1 litr rosołu, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 1/3 szklanki słodkiej śmietanki, płaska łyżka mąki pszennej, sól...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • rozważania znad kotleta ;-)

    ...solą, pieprzem, skropuję sokiem z cytryny. No i panieruję - mąka, potem jajeczko (jajko+chluścik mleka+ vegeta) na końcu bułka tarta. I obsmażam na dobrze rozgrzanym oleju - na optykę obsmażam...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • ....   I jeszcze na koniec pasztet. 1 kg mięsa z indyka, najlepiej z udźca 1 marchewka, 1 pietruszka 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule kurkuma, sól, pieprz, vegeta, maga, tymianek, zielona...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Tym razem w naszej ankiecie przepytaliśmy Janusza Kwaśnego - szefa kuchni w krakowskiej restauracji Stara Zajezdnia by DeSilva. Namówiliśmy go również, aby podzielił się z nami jednym ze swoich znakomitych przepisów. 1. Najchętniej ugotowałbym coś wspólnie z... Penolope Cruz. 2. Kulinarne inspiracje czerpię z... z produktów lokalnych. 3. Moim kulinarnym autorytetem jest... moja mama. To od niej wszystko się zaczęło. 4. Najdziwniejszą rzeczą, którą kiedykolwiek zjadłem były... cynaderki na...