• Informacje na temat:

    uszka z mięsem i pieczarkami

Przepisy na temat: uszka z mięsem i pieczarkami
  • Warzywa z rosołu

    10 łatwych przepisów.

  • Pyszne domowe uszka z mięsem plus czerwony pikantny barszczyk. Nic więcej mi nie trzeba.

  • Uwielbiam jeść uszka, ale nie lubię ich lepić ;) Aby jednak posmakować domowych uszek, warto przygotować je z ciasta, które jest elastyczne, dobrze się klei i co najważniejsze ułatwi naszą pracę. Polecam przepis na proste ciasto, które idealnie sprawdzi się do świątecznych uszek oraz świetnie otuli smakowity i aromatyczny farsz grzybowy :)

  • Pyszny delikatny farsz idealny dla dzieci.

  • Z podanego przepisu zrobiłam 45 uszek i 50 pierogów.

  • Mojej Babci uszka są najlepsze.

  • SMACZNE

  • Uszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku.

  • Proponuję dziś przepis na uszka z pieczarkami, ponieważ grzyby nie są wskazane dla dzieci, a pieczarki "to przecież nie grzyby", więc takie uszka można z powodzeniem podać dzieciom. Ale te pieczarki możemy odpowiednio zaczarować sypiąc sporo oregano, bo dzięki temu będą pachnieć prawie tak jak grzyby leśne, polecam :-)

  • wyjątkowo prosty i szybki przepis na sycące i efektowne danie z wykorzystaniem gotowych uszek – uszka z mięsem zapiekane z brokułami pod serową pierzynką. Jest to doskonała propozycja na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Uszka można zrobić samemu ale bardzo wygodne jest użycie gotowych sprawdzonych uszek - zaoszczędzi to mnóstwo czasu i sprawi że przygotowanie dania stanie się niemalże błyskawiczne ;)

Artykuły na temat: uszka z mięsem i pieczarkami
  • Tradycja ma się dobrze

    .... Dopraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Podawaj z uszkami znad Wilii. Uszka znad Wilii Nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez drożdżowych, smażonych uszek (znają je ci, których rodziny pochodzą(...) uszka, ale lubię myśleć, że wiele. W innym miejscu staram się przeżyć świąteczny czas tak jak oni. W "produkcji" pierożków uczestniczą wszyscy. Mąż wałkuje ciasto, syn wykrawa uszka, ja przygotowuję...

  • Tradycyjne uszka, przygotowywane misternie i z dużą dozą dbałości o ich wygląd i smak, z zebranymi jesienią, suszonymi grzybami, są idealnym uzupełnieniem barszczu. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo, wraz z naszymi bliskimi, zsiądziemy do wigilijnej wieczerzy. Na świątecznym stole pojawi się dwanaście tradycyjnych potraw, a wśród nich z pewnością nie zabraknie uszek nadzianych aromatycznym farszem. Co zrobić, aby te niewielkie pierożki doskonale...

  • ...bardzo wolnym ogniu. Na końcu dodać sól i pieprz, vegetę i magę. Przemielić przez maszynkę o grubym sitku. Ciasto jak na uszka. Pierogi świetnie smakują, jak są trochę podsmażone.   I jeszcze na koniec pasztet. 1 kg mięsa z indyka, najlepiej z udźca 1 marchewka, 1 pietruszka 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule kurkuma, sól, pieprz, vegeta, maga, tymianek, zielona...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Fot. 123RF/PicselPierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia....

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...wdarło się ciekawe, a niekiedy nieco odważne urozmaicenie. Rybno-słodkie inspiracje Tradycyjny czerwony barszczyk z uszkami może zastąpić na przykład niezbyt skomplikowana w wykonaniu zupa śledziowa(...) z pieczarkami i pomidorami zapiekany w winie. Odważne gospodynie mogą także zaskoczyć domowników krewetkami w galarecie podanymi zamiast karpia, albo mięsiwami serwowanymi zamiast ryby. O ile kiedyś...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Smacznych świąt

    Barszcz z pieczonymi uszkami Składniki na 6 porcji: Na barszcz: 10 dag suszonych prawdziwków, 4 buraki, 1 i 1/2 l wywaru warzywnego, 6 ziaren pieprzu, 4 ziarna ziela angielskiego, liście laurowe, 1/2 litra zakwasu lub koncentratu buraczanego, pieprz, sól, cukier, sok z cytryny, majeranek Na uszka: 15 dag suszonych grzybów leśnych, sól, 18 dag zimnego masła, 2 łyżki gęstej śmietany, 2 szklanki...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...