• Informacje na temat:

    udko gotowane z sosem

Przepisy na temat: udko gotowane z sosem
  • Udka kaczki w cytrusowym sosie

    ..., zagotuj.  4. Udka kaczki wyjmij z piekarnika, ułóż na talerzach razem z fasolką. Polej sosem. Udekoruj listkami szałwii. 

  • Gotowane klopsiki ,doskonałe na obiad , proste do wykonania i smaczne . Sycą a zawierają niewiele kalorii.

  • Soczyste udka z kurczaka

    ...wyłożonej pergaminem. Posmaruj resztą oleju, piecz 20 minut w 180°C. Resztę coli dolej do keczupów z miodem, wymieszaj z cebulą, przyprawami, sosem sojowym i dużą szczyptą pieprzu. Zmiksuj, zalej mięso...

  • liczba porcji-2 czas przygotowania-30 minut stopień trudności-łatwe kaloryczność- niskokaloryczne koszt-tanie

  • Jak gotuje Murakami?

    ...nazwa dania (bang bang ji) oznacza kurczaka w słupkach, bo na takie rwie się ugotowane mięso; japońska wersja jest mniej pikantna, ale jeżeli ktoś lubi to może dodać chilli do sosu. Składniki na(...) marchewkę i ogórka (ogórka można nie obierać), to samo zrobic z pomidorem. Zrobić sos: wymieszać wszystkie składniki na gładką pastę. Na talerzu ułożyć sałatę, warzywa, potem kurczaka, polać sosem...

  • Idealny główny składnik obiadów. Wystarczy zrobić do tego jeszcze surówka i czy młode ziemniaczki.

  • Udka z kurczaka w sosie jogurtowym - Maciej Kuroń

    1 - 2 udka z kurczaka na osobę. Bejca: sok z połowy cytryny; 50 - 70 ml jogurtu naturalnego; ćwierć łyżeczki kurkumy; 1 łyżka posiekanej natki pietruszki; 1 dymka; 30 ml oleju; sól, pieprz, szczypta curry.

  • Kurpiowskie udka z indyka

    ...natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej olej z łyżką masła i obsmaż udka na rumiano. przełóż do brytfanki. Piecz 40 min w temp 200 st. Od czasu do czasu podlewaj sosem wytwarzającym się w trakcie pieczenia(...) sparzony seler naciowy. Dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw do smaku. Naczynie żaroodporne wyłóż plasterkami obsmażonego boczku. Na tym ułóż udka. Polej sosem i zapiecz 5 minut. Podaj z plackami...

  • Udka są bardzo dobre, skórkę mają chrupiącą.. Danie nadaje się dla rodziny na obiad jako drugie danie, ale również dla gości. Podane z Ryżem Balbinki i z surówką z kiszonej kapusty smakują rewelacyjnie. Życzę wszystkim Smacznego!

Artykuły na temat: udko gotowane z sosem
  • Udka kurczaka ze słodką owocową nutą

    ...z sosem z patelni oraz ryżem z migdałami. Przed podaniem danie posyp listkami mięty. Zobacz również:

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Kurczak w aromatycznym sosie

    Udka kurczaka umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i papryką. Obsmażyć na gorącym oleju z obu stron, zdjąć z patelni.  Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Gęsie udka z brukselką i ziemniakami

    ...w 200ºC ok. 90 minut. Co jakiś czas polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem.  Ziemniaki i przekrojone na pół brukselki gotujemy w osobnych garnkach w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy(...). Pieczemy w 200ºC ok. 15 minut. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Łączymy z brukselką.  Sos po upieczonych udkach zagęszczamy mąką ziemniaczaną, mieszamy. Na talerz wykładamy udko...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Mięsa w aromatycznym sosie

    Świąteczna pieczona kaczka, gęś lub wieprzowina zyska na smaku, jeśli zostanie podana z pysznym sosem. Przygotuj go na bazie bakalii, owoców lub ziół.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Udka na 7 sposobów

    ...cytryny pokroić, przybrać nimi udka. Podawać z sosem. >>Na następnej stronie - kolejne przepisy!

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...