• Informacje na temat:

    udko duszone z warzywami

Przepisy na temat: udko duszone z warzywami
  • Udka duszone w ziołach

    Wyjątkowo aromatyczne.

  • Udka marynowane w oregano i natce

    ...rozgrzanego wcześniej do temperatury 200 st. Piecz przez 35 minut. Gotowe udka podawaj np. z kluseczkami ziemniaczanymi oraz duszonymi warzywami.

  • Przepyszne, mięciutkie policzki wołowe w towarzystwie pieczonych warzyw i rozmarynu to świetny , aromatyczny, łatwy w wykonaniu obiad. Surowe policzki to mięso bardzo twarde, ale po pieczeniu przez 3 (!) godziny to mięciutkie mięsko, które samo rozpływa się w ustach. Jeśli macie chody u rzeźnika polecam wypróbować. Coraz częściej można też już po prostu zamawiać w sklepach i marketach. Jeśli jeszcze nie jedliście - koniecznie spróbujcie :) Przepis autorstwa Karola Okrasy (z moimi małymi...

  • Udka uduszone w potrawce na ostro

    Pyszne i chrupiące

  • ŻebeRRRRRRRRRRka

  • Udka kurczaka w karmelu

    Takich udek jeszcze nie jedliście!

  • :):):)

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Ważne, by udka z kaczki rzeczywiście piekły się długo w niskiej temperaturze, wtedy są bardzo miękkie w środku a na zewnątrz apetycznie chrupiące. Jeśli przygotowujemy więcej niż 6 udek, pamiętajmy by odpowiedni wydłużyć czas pieczenia. Czerwona kapusta duszona w winie jest świetnym dodatkiem do kaczki.

  • Przepyszne, aromatyczne i lekkie warzywa do obiadu.

Artykuły na temat: udko duszone z warzywami
  • Udka na 7 sposobów

    ...warzywami. W sosie cytrynowym Składniki na 6 porcji: 6 udek kurczaka, 5 cytryn, 2 łyżki cukru, 400 ml rosołu z kostki, 150 g śmietany 30-proc., łyżka natki pietruszki, szczypta soli i pieprzu(...) plastrami boczku. Na nich ułóż udka. Całość zalej sosem i zapiecz 5 minut. Duszone w owocach Składniki: 4 udka, po łyżce masła i oliwy, 6 plastrów wędzonego boczku, po 25 dag śliwek suszonych, rodzynków...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    Podgrzybki, borowiki, kurki... Możesz je smażyć, dusić lub zapiekać. Są doskonałe jako samodzielne danie oraz jako dodatek do mięs i warzyw.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Obiady z kurczakiem

    ...pieczenia często podlewamy mięso sosem z pieczeni. Przed podaniem kroimy roladę na grubsze plastry. Przygotowanie: 70 minut. Porcja: 272 kalorii. Kurczak na szybko z warzywami Składniki dla...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Gęsina na św. Marcina

    11 listopada, czyli dzień św. Marcina, to dobra okazja, aby spróbować dań z gęsi.

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia żabich udek...