• Informacje na temat:

    udka zapiekane w ryzu z warzywami

Przepisy na temat: udka zapiekane w ryzu z warzywami
  • Smaczny, kolorowy obiad, ktory w zasadzie "sam sie robi". Soczyste mieso i pieczone warzywa to, wg mnie, swietna propozycja na letni posilek.

  • Bardzo łatwe i w sam raz nawet na niedzielny obiadek.

  • Dziś proponuje udka z kurczaka zapiekane w prostym sosie szparagowym. Udka podczas pieczenia nachodzą wspaniałym smakiem szparagów. Udka są niezwykle soczyste i miękkie.

  • Kolorowe danie z delikatnym mięsem z kurczaka, z sosem który, nadaje potrawie wyrazistego smaku.

  • W tym daniu bazę stanowią udka kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z cebulką. Tak przygotowane udka są kruchutkie, a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. To danie w połączeniu z surówką z kiszonej kapusty i ryżem lub ziemniakami smakuje wyśmienicie. Naprawdę gorąco Polecam! ;)

  • Mój ulubiony obiadek,który serwuję w niedzielę:)Ekspresowe przygotowanie,wrzucam do piekarnika i odpoczywam,tak lubię:)i jakie pyszne;) :)

  • Danie z gatunku jaki najbardziej lubię: "samorobiące" ;) Nie wymaga wielkiego wysiłku, a smakuje wybornie. W internecie można trafić na wiele wariantów tej potrawy, my lubimy najbardziej ją w takiej odsłonie. Smacznego

  • Jedno z popularniejszych dań obiadowych, przygotowanie jest szybkie a po wstawieniu do piekarnika danie robi się samo. Poza kapitalnym aromatem krążącym po domu dodatkową zaletą jest to że za każdym razem można zmieniać sobie zestaw warzyw.

  • Smaczny pomysł na "Udka z warzywami"

  • pyszne, bezmiesne, alternatywa dla tradycyjnych kotletow

Artykuły na temat: udka zapiekane w ryzu z warzywami
  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszych talerzach, a jego spożycie w naszym kraju nieustannie wzrasta. Warto więc wiedzieć, że możemy wykorzystać nie tylko jego ziarna, ale nawet wodę w której były gotowane. Fot. 123RF Jakiś czas temu pisaliśmy o nietypowych zastosowaniach wody z gotowania ziemniaków. Okazało się, że temat ten bardzo was zainteresował, dlatego postanowiliśmy zbadać go nieco głębiej. Jakie jeszcze produkty, które zazwyczaj uznajemy za odpadki, możemy ponownie...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF/Picsel W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm....

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...