• Informacje na temat:

    udka z piekarnika w naczyniu na szybko

Przepisy na temat: udka z piekarnika w naczyniu na szybko
Artykuły na temat: udka z piekarnika w naczyniu na szybko
  • Partnerstwo wschodnie

    Ponoć w kwestiach kulinarnych z natury jesteśmy konserwatystami. Ale trudno w to uwierzyć, gdy pomyśli się, jak szybko i mocno Polacy polubili kuchnię dalekowschodnią.

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...! Wielbicielom oryginalnych dań z piekarnika z pewnością posmakuje faszerowana ryżem, mięsem mielonym i warzywami czerwona papryka. Aby przygotować tą pyszną potrawę wystarczy odciąć górną część papryki od(...) danie idealną propozycją są pyszne faszerowane udka z kurczaka. Do przygotowanie tej smacznej potrawy potrzebujemy 4 udka z kurczaka, filet z kurczaka, połowę czerwonej papryki, 2 łyżki masła, pieprz do...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...

  • Ziemniaki w roli głównej

    ...i odrobiną gałki muszkatołowej). Żaroodporne naczynie smarujemy olejem i układamy w nim ziemniaki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180º C i pieczemy aż boczek będzie zarumieniony. Podajemy(...)). Przygotowujemy sos. Topimy masło w garnuszku i dodajemy do niego posiekaną natkę i koperek. Ziołowym masłem polewamy brukselkę i wstawiamy danie do piekarnika. Pieczemy tak samo, jak w przepisie podstawowym...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ..., posyp osączonymi z wody owocami jarzębiny i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180° C na 45-55 minut. 15 minut przed końcem pieczeń ostrożnie wysuń i posmaruj miodem połączonym z papryką(...) ciasto. Mąkę posiekaj z masłem, dodawaj po odrobinie zimnej wody oraz żółtka i sól. Szybko zagnieć ciasto. Następnie uformuj z niego kulę, owiń folią i odłóż do lodówki na 30 min. 2. Ciastem...

  • Na pewno nieraz zdarzyło wam się kupić zioła w doniczce w supermarkecie. Piękne, świeże i zielone roślinki po kilku dniach marniały i usychały. Czy można je uratować? Fot. ©123RF/PICSEL Jak wygląda masowa produkcja ziół doniczkowych? Już od momentu zasiania, rośliny są trzymane w optymalnych, cieplarnianych warunkach. Palety z nasionami są ustawianie w specjalnych komorach, które mają za zadanie przyśpieszyć proces kiełkowania roślin. W takich komorach panuje wysoka wilgotność powietrza, bo...

  • Zdrowy fast food? Czy to możliwe? Otóż tak i niech ta książka będzie na to dowodem! Znajdziesz tu ponad 30 przepisów na szybkie i klasyczne dania, dodatki i sosy, które zaspokoją apetyt nawet największego fana fast foodów. Z książki dowiesz się:-Co czyni fast food niezdrowym?-Jak spożywanie szybkich posiłków kupionych na mieście wpływa na twoje zdrowie i sylwetkę?-Które z popularnych dań jest najbardziej kaloryczne i czym możemy je zastąpić?-Jakie składniki sprawdzą się w przygotowaniu...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...