• Informacje na temat:

    udka kurczak z kolendrą

Przepisy na temat: udka kurczak z kolendrą
  • Kurczak na letni obiad

    Tajskie przyprawy, świeże zioła i śródziemnomorskie warzywa, a do tego piersi, pałki lub udka i... pyszne wakacyjne danie gotowe!

  • Sprawdzony przepis na "Kurczak z kolendrą"

  • Udka kurczaka w pachnących ziołach

    ...plasterki. Szałwię opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek. Czosnek i szalotki obierz, grubo posiekaj. Udka kurczaka umyj, wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Obłóż czosnkiem, szalotkami i cytryną. Odłóż na(...)Na sposób azjatycki z kolendrą Sposób przygotowania 1. Podudzia umyj, wytrzyj do sucha. Lekko oprósz pieprzem. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek opłucz...

  • Wypróbowany przepis na "Udka z kolendrą i sezamem w sojowo-miodowej marynacie"

  • Kurczak na ostro ze złocistymi ziemniaczkami

    ..., udka natnij i zagnij do środka. Całą tuszkę mocno spłaszcz. Ułóż na blasze. Kurczaka posmaruj 2/3 przygotowanej marynaty. Odstaw na 30 minut. Potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st(...)Składniki: 1 sprawiony kurczak (ok. 1 i 1/2 kg) 1 i 1/2 kg ziemniaków 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonych płatków chili 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 7 łyżek soku z cytryny...

  • Smaczny pomysł na "Kurczak curry z ryżem i kolendrą"

  • Obiad z dwóch dań

    Rosół orientalny z kolendrą i imbirem, a na drugie - pieczony Kurczak Zagrodowy w panierce kokosowej.

  • Wypróbowany przepis na "Podudzia z kolendrą"

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Jakiś czas temu znalazłam ten przepis na majonez z kolendrą i tabasco autorstwa Grzegorza Łapanowskiego, użyłam go do sajgonek, ale i do kanapek i jako dip do warzyw jest bardzo dobry, Ma ostry i wyrazisty smak. Polecam spróbować

Artykuły na temat: udka kurczak z kolendrą
  • Kurczak zapiekany z ryżem

    .... Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C, piec około 45 min. Na 10 min przed końcem pieczenia zdjąć folię, by udka się zrumieniły. Udekorować kolendrą. Nas za rada Zamiast(...)1. Udka umyć, natrzeć przyprawą, wstawić na noc do lodówki. 2. Następnego dnia udka obsmażyć na oleju, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zrumienić pokrojoną w plasterki cebulę. Wsypać opłukany...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Kolendra to popularna przyprawa i baza do mieszanki curry. Liście kolendry to świetny dodatek do sałatek, sosów i zup, a nasiona nadają się do podkreślenia smaku dań z ryb i mięs. Świeże listki mają piękny, lekko cytrynowy zapach. Czy kolendra ma jakieś zalety poza dodawaniem smaku i aromatu potrawom? Niedoceniana kolendra ma wiele korzystnych właściwości. Fot. 123RF.COM/PICSEL W nasionach kolendry znajdują się woda, tłuszcze, białka, celuloza, sole mineralne oraz olejek eteryczny. Są również...

  • Partnerstwo wschodnie

    ...roślinnego; 30 g solonej ryby suszonej, np. dorsza (www.sklep.solera.pl); 100 g filetów z udka kurczaka pokrojonych na kawałki; 2 jajka; 400 g długoziarnistego ryżu ugotowanego na parze; 1/2 szklanki(...), pokrojone mięso z kurczaka, porcję pasty sezamowej, a na to plasterki piersi z kurczaka. Przed podaniem posyp pozostałą dymką i kolendrą, pieprzem syczuańskim oraz skrop olejem. Makaron...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Znana na całym świecie

    ...i podawaj. Sałatkę możesz wzbogacić cząstkami jajka na twardo albo paskami grillowanego kurczaka.  Drób pachnący Dijon  Udka kurze umyj, osusz, dopraw solą, pieprzem, a potem obsmaż na oleju, aż będą...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Jedyne zdrowe fastfoody

    ...minut Porcja: 495 kilokalorii Udka w panierce płatków Składniki na 4 porcje: 8-12 niewielkich udek kurczaka, 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki mleka, 1-2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia(...) więcej, tym udka będą bardziej pikantne. Do marynaty włóż udka, wymieszaj i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Z mleka, mąki, jajek i proszku do pieczenia przygotuj ciasto jak na naleśniki...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...