• Informacje na temat:

    uda w warzywach

Przepisy na temat: uda w warzywach
Artykuły na temat: uda w warzywach
  • Sposób na udane plony

    Nawet w niewielkim przydomowym ogródku możesz wyhodować własne, zdrowe warzywa. Podpowiemy ci, jak sprawić, by wspaniale rosły, a zbiory były obfite.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • By udały się przetwory

    ​Domowe przetwory najlepiej zjeść w ciągu 6-9 miesięcy. Dlatego radzimy postawić na jakość, a nie na ilość.

  • Lato to nie tylko słoneczna pogoda i czas błogiego wypoczynku, to także intensywny okres kiszenia, wekowania i przygotowywania przetworów z owoców i warzyw. Jesteś mistrzem w kiszeniu, wekowaniu i robieniu soków na zimę? Osoby z Twojego otoczenia są zdania, że przygotowujesz najsmaczniejsze przetwory? Zdradź nam sekret przyrządzenia udanych przetworów i wygraj blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów (Domowe konserowanie żywności, Domowe marynaty, Domowe...

  • Sekrety udanych zup

    „Zupa musi być” – to motto naszych babć i mam. I choć ich zupy były gęste i zawiesiste, wciąż wspominamy ich smak, próbując go odtworzyć. Oto rady, które pomogą wam odnaleźć smak dzieciństwa, ale dzięki którym zupy będą smaczne, ale nie tak ciężkie jak w kuchni babci.

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • kruchość warzyw

    ...słabość budzi we mnie ciemny jak smoła i duszny lęk, że czeka mnie to samo. Raz jeszcze. Walczę z ciemnią. Przypominam sobie radość z pierwszych udanych samodzielnie spacerów, najpierw boso, potem w kilku(...). Wiodę swoje ciało powoli, spokojnie. Oddychaj głęboko, karm myśli, rozpieszczaj je sensem. Udaje się, zaczynam pracować, przed pracą wykonuję 4/7 ćwiczeń, które trzymają w całości moją sprawność. Dziś...

  • Wyłoniliśmy zwycięzcę, do którego powędruje znakomity blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Zdradziliście nam mnóstwo patentów na to, by zimowe przetwory miały niepowtarzalny smak. Spośród wszystkich propozycji wybraliśmy trzy. Mamy zaszczyt przedstawić laureatów konkursu:   Pierwsze miejsce: Blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów przyznaliśmy Pani Annie S. "Jak...

  • Owoce i warzywa: Jak sprawić, by były świeże na dłużej?

    Hodujesz na balkonie dużo przypraw? Jeśli po zerwaniu nie uda ci się wszystkiego zużyć, przygotuj miskę z chłodną wodą (może być płytkie naczynie z niewielką ilością wody) i wrzuć do niej rośliny. Nie...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

Wideo na temat: uda w warzywach
  • Przepis na barszcz ukraiński

    Barszcz ukraiński to narodowe danie Ukrainy, które często pojawia się również w Rosji, Polsce, na Białorusi, a także w innych zakątkach świata. Gęsta, z dodatkiem wielu warzywnych składników, zrobiona na mocnym, mięsnym bulionie, podana ze śmietaną zupa to sycąca propozycja na obiad, która smakuje doskonale o każdej porze roku. Sekretem udanego barszczu ukraińskiego są nie tylko dobrze dobrane