• Informacje na temat:

    ucierany z jabłkami i kruszonką

Przepisy na temat: ucierany z jabłkami i kruszonką
  • To, co łasuchy lubią najbardziej! Proste przepisy na deser

    Skusicie się na jabłka z daktylami pod chrupiącą kruszonką, a może na aksamitny, rozpływający się w ustach mus czekoladowy? Te dwa desery są szybkie w przygotowaniu. A ich smak zadowoli najbardziej wybrednych łasuchów.

  • Ta szarlotka to połączenie miękkiego i puszystego ciasta ucieranego, kwaskowych jabłek oraz maślano-orzechowej kruszonki. Jest pyszna i nie wymaga wiele pracy.

  • Trochę staromodna, może mało odkrywcza tarta z jabłkami, ale to właśnie takie wypieki nigdy się nie nudzą i zawsze jest na nie odpowiedni czas. Pyszna, krucha, rozpływająca się w ustach z delikatnym posmakiem kardamonu oraz wanilii, z dużą ilością chrupiącej kruszonki do wydłubywania. Działająca jak wehikuł czasu – każdy kęs to powrót do dzieciństwa i miłych wspomnień. Obłędna na ciepło z kulką waniliowych lodów.

  • Smaczny pomysł na "Jabłecznik ucierany"

  • szybki do zrobienia i bardzo smaczny makowiec

  • Jeszcze w sklepach możecie znaleźć dynię. Jej połączenie z jabłkami daje ciekawe, puszyste, bardzo wilgotne ciasto

  • Jest to ciasto bardzo smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Maliny można zastąpić innymi owocami, świeżymi lub zamrożonymi.

  • Prosty piernik, który każdemu się uda, a jest bardzo delikatny w smaku.

  • Pyszne i jakże delikatne wiśniowe ciasto...to trzeba spróbować..niebo dla podniebienia...:)

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto z jabłkami i kruszonką"

Artykuły na temat: ucierany z jabłkami i kruszonką
  • Jabłka w cieście

    .... Rozłożyć połowę jabłek. Przykryć je masą serową. Na niej ułożyć resztę jabłek i posypać marcepanową kruszonką. Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 40-50 minut. Podawać, np...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Słodkie zapiekanki

    Jabłka, gruszki, wiśnie i śliwki, rabarbar... Prawie wszystkie owoce można zapiekać. Efektownie wyglądają z kruszonką na przykład z płatków owsianych. Zrobisz ją z 3 łyżek płatków owsianych, połowy szklanki mąki, połowy szklanki brązowego cukru, łyżeczki cukru waniliowego i połowy kostki stopionej margaryny. Wymieszaj składniki w misce i zagnieć kruszonkę. Pokryj nią owoce i zapiecz. Lasagne...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Smaki dzieciństwa

    ..., waniliowymi lub truskawkowymi. Z rabarbarem i kruszonką Składniki na 12 porcji:  Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, 19 dag masła(...). Przestudzone ciasto posmaruj dżemem, na nim ułóż rabarbar, posyp łyżką tartej bułki i na końcu posyp kruszonką. Piecz ok. 40 min w temp. 180° C. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Niezawodne ciasta

    ..., wprost na owoce, kruszonkę przygotowaną z 1/2 kostki twardego masła, 1/2 szklanki mąki oraz cukru). Piecz jeszcze 15 minut w 180° C. Przygotowanie: 70 minut Porcja: 285 kilokalorii Biszkopt z jabłkami...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...