• Informacje na temat:

    ucierane czekolada

Przepisy na temat: ucierane czekolada
  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.

  • Rozpływa się w ustach...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    .... 2 łyżki nałożyć do tutki i udekorować szklanki od wewnątrz. Szklaneczki odstawić, aby czekolada zastygła. 4 małe łyżeczki zanurzyć w czekoladzie i również odstawić do zastygnięcia. Śmietanę(...) tacce. Odstawić na 5 minut w chłodne miejsce. Kiedy czekolada stężeje, ale nie będzie jeszcze zupełnie twarda, ścinać nożem wiórki, posypać tort. Czas przygotowania: 75 minut Jedna porcja zawiera...

  • hoć walentynek nie obchodzę to w tym roku upiekłam ciasto z sercem.

  • Ciasto gryczane

    Wielkanocny przysmak z czekoladą

  • Ciasto wyszło lekkie i puszyste,pachnące pomarańczą:)

  • Babka z makiem i kardamonem

    Sposób przygotowania 1. Figę potnij w cienkie plasterki. Czekoladę posiekaj. Masło utrzyj z solą, kardamonem oraz cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, domieszaj do niej jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z makiem. Wsyp do ucieranej masy. Wlej mleko. Dodaj rozdrobnioną czekoladę. Pistacje, migdały oraz orzechy laskowe i włoskie posiekaj, wrzuć do ciasta...

  • Jest ucierane, dwukolorowe, z dodatkiem malin (można je kupić teraz mrożone) oraz z niewielką ilością kremu. Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie :)

  • Sernik z musem i polewą

    Składniki: 40 dag dojrzałych truskawek, 1 kg białego sera trzykrotnie zmielonego, 1/4 kostki masła, 1,5 szklanki cukru pudru, 6 jajek, łyżka mąki ziemniaczanej, 2 tabliczki białej czekolady, sól, 5-6 łyżek śmietany kremówki, listki świeżej mięty lub melisy do dekoracji gotowego sernika.

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

Artykuły na temat: ucierane czekolada
  • Ciasto ucierane w czekoladzie

    Zamiast mielonych migdałów możesz użyć wiórków kokosowych.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i deserów, ale...

  • Ptysie z lodami i czekoladą

    ...w rozpuszczonej czekoladzie i odstawiamy do zastygnięcia na kilka minut. Kiedy czekolada będzie już twarda, do dolnej części ciastka nakładamy porcję lodów i przykrywamy częścią z polewą czekoladową. Od razu...

  • Zaufali jej między innymi Magda Gessler, Sephora, Instytut Adama Mickiewicza oraz Cartalia. I choć z wykształcenia jest zootechnikiem, stworzyła jedną z najbardziej rozpoznawalnych pracowni czekolady w Warszawie. Dziś Victoria & Fortunata, bo o niej mowa, obchodzi swoje 6. urodziny. Dorota Jaworska z wykształcenia jest zootechnikiem. Od zawsze wiedziała, że praca na etacie to nie dla niej. I choć w tamtym momencie życia zabrakło jej odwagi do samodzielnego kierowania, i tak - prędzej czy...

  • Ucierane babki z czekoladą

    Ze względu na swoją pulchność ciasto ucierane przywodzi na myśl biszkopt. Wyrabia się go ręcznie lub przy pomocy miksera. Wypieka z niego placki, keksy, ciasteczka i oczywiście babki.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Migdałowo–czekoladowy torcik

    1. 100 g gorzkiej czekolady ścieramy na drobnej tarce. 80 g masła ucieramy z 80 g cukru i cukrem waniliowym. Żółtka łączymy z maślaną masą. Dodajemy śmietanę,...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    .... 2 łyżki nałożyć do tutki i udekorować szklanki od wewnątrz. Szklaneczki odstawić, aby czekolada zastygła. 4 małe łyżeczki zanurzyć w czekoladzie i również odstawić do zastygnięcia. Śmietanę(...) tacce. Odstawić na 5 minut w chłodne miejsce. Kiedy czekolada stężeje, ale nie będzie jeszcze zupełnie twarda, ścinać nożem wiórki, posypać tort. Czas przygotowania: 75 minut Jedna porcja zawiera...

  • W codziennym pędzie, natłoku obowiązków, w nieustającym poczuciu, że coś musimy jeszcze zrobić, o czymś pamiętać – często zapominamy o własnych potrzebach, o tym jak pachnie powietrze po deszczu, jak smakuje dobra czekolada, czy jak szumią drzewa. Pragniemy więcej, dalej i szybciej, choć wcale nie sprawia to nam radości. Brzmi znajomo? Zwolnij. Zobacz, jak wiele Ci umyka. To właściwy moment, żeby odetchnąć i naprawdę poczuć to wszystko, co dzieje się wokół Ciebie. Praktyka Mindfulness pozwala...