• Informacje na temat:

    ucierane ciasto że sliwkami z piąną z białek

Przepisy na temat: ucierane ciasto że sliwkami z piąną z białek
  • Czereśnie - smaczne i zdrowe

    ...letni podwieczorek proponujemy ucierane ciasto z czereśniami. Puszyste i pachnące latem. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: 3 szklanki mąki, 6 jaj, kostkę margaryny, szklankę cukru, 2 łyżeczki(...) z białek. Postępujemy tak aż do całkowitego wyczerpania mąki i piany. Połowę otrzymanego ciasta rozkładamy na dnie prostokątnej foremki 25x40 cm. Na ciasto układamy wydrylowane czereśnie, oprószone...

  • w moim ogrodzie sliwki juz pyszne wiec przyszedl czas na ciacho z wegierkami;) przepis z internetu.

  • Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane ze śliwkami"

  • Ciasta ucierane są rewelacyjne i smakują doskonale. Jednocześnie są mało wymagające, szybkie i łatwe w przygotowaniu - no i podstawowe, jeżeli chodzi o składniki. Najlepiej smakują z sezonowymi owocami, których o tej porze roku mamy pod dostatkiem. Tym razem proponuję Wam ciasto ze śliwkami. Delikatne, lekkie i wilgotne ciasto doskonale komponuje się z kwaskowatymi śliwkami.

  • A cóż tu pisać? :) Jest pyszne, polecam.

  • Ciasto najprostsze, najbanalniejsze, a tak bardzo smakuje, zachwyca i znika ze stołu pierwsze. Tak naprawdę mam sentyment do tego ciasta, bo to od niego zaczęła się moja przygoda z gotowaniem i pieczeniem

  • Szampita to jeden z najpopularniejszych ciast w Serbii- bardzo slodki, jeden kawalek jest w stanie zaslodzic awet najwiekszego lasucha :-) Nazwa ciasta: szam to po serbsku wlasnie piana bezowa z cukrem, a pita to ciasto.

  • Ciasto wyszło pyszne,lekkie i puszyste.Truskawki i jabłka dopełniły jego smaku. Bardzo polecam:)

  • Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"

Artykuły na temat: ucierane ciasto że sliwkami z piąną z białek
  • Ciasta ze śliwkami

    ...ku górze). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Piec 45 minut. Schłodzić, pokroić w trójkąty. Ucierane z bezą i śliwkami Składniki: Ciasto kruche: 300 g mąki tortowej, 100 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy, 2 żółtka, 200 g masła. Ciasto ucierane: 200 g masła, 200 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy, 4 jajka, 250 g mąki półgrubej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Wykończenie:śliwki...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Tradycyjne świąteczne potrawy z Podhala

    Przygotowanie: Przygotuj ciasto: mąkę wymieszaj, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj jajka, cukier i wyrób ciasto (jeśli chcesz, możesz dodać proszek do pieczenia, ale nie musisz). Następnie ciasto rozwałkuj i przełóż do wysmarowanej tłuszczem albo wyłożonej pergaminem prostokątnej formy. Przygotuj masę serową. Dwukrotnie zmiel ser twarogowy, potem rozbij jajka i oddziel żółtka od białek. Następnie...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...

  • Zobaczmy, czym mogą zaskoczyć nas rodzynki! Fot. 123RF.COM/PICSEL ...rodzynki są zdrowe dla kości? Zawarte w rodzynkach wapń i bor zapobiegają ubytkom wapnia z kości. Przekąska z suszonych winogron jest więc szczególnie polecana osobom szczególnie narażonym na osteoporozę, np. kobietom w okresie menopauzy. ...w rodzynkach mogą być szkodliwe dla zdrowia toksyny? Suszone owoce i przyprawy są podatne na zanieczyszczenia aflatoksynami, ochratoksynami, czyli rodzajami pleśni. Dotyczy to przede...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...